SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

GENÇLERE NASİHAT…

Yayınlanma:
ABONE OL
GENÇLERE NASİHAT…

Kendinizin, içinde yaşadığınız dünyanın, gerçeklerin farkına varabilmek için okuyun, öğrenin, dinleyin, anlayın, söz söylemeniz gerekirse bu farkındalıkla, bu bilinçle, bilerek söyleyin ve bu bilinçle yaşayın.

İnsani, ahlaki ilkelere, toplumun birlikte yaşayarak ortaya çıkarmış olduğu evrensel, tarihi, rasyonel değerlere, düşünceye değer verin, sahip çıkın, milletinizin ve inancınızın değerlerine bağlı kalın.

Hak ve adaletin en üst değer olduğunu, hakkın, adaletin, liyakatin, sorumluluğun olmadığı yerde özgürlüğün, özgür düşüncenin olmayacağını, böyle bir durumda ülkede ahlaksız, ikiyüzlü, başıboş, çıkarcı, fırsatçı, düzenbaz insanların türeyeceğini, güçleneceğini ve onların hegemonyasında yaşamak zorunda kalacağınızı unutmayın.

İnsani, ahlaki, toplum tarafından kabul görmüş evrensel değerlerin dışında hiç kimsenin sizi uyarmasına, siyasi görüşüyle, ideolojisiyle, konuşmasıyla, tavrıyla, beden diliyle, yüz ifadesiyle, ses tonuyla üzerinizde üstünlük, baskı kurmasına izin vermeyin.

Aklınızı, yaşam tarzınızı, değerlerinizi, inancınızı başkalarına emanet ederek bağımsız kişiliğinizin, hayatınızın başkalarının eline geçmesine izin vermeyin. Bu arada bağımsız kişiliğiniz sizi hiçbir ortak çalışmadan, istişareden, ortak akılla hareket gerektiren sorumluluklardan, ortak yaşamdan uzaklaştırmasın.

İnancınızı iyice öğrenin, inancınız doğrultusunda size bildirilen yasakları, emirleri, tavsiyeleri hayatınıza geçirmeden önce, gerçekten Allah’tan olup olmadığını iyice araştırın, Allah’tan geldiğine emin olduğunuz takdirde bu doğrulara sımsıkı sarılın. 

Unutmayın ki; dünyanın her ülkesinde dini, insani, milli değerler yoğun biçimde istismar edilmektedir. Bu nedenle güya din adına size dayatılan, dikte edilen her türlü yalandan ve din alıp, din satan dincilerden uzak durun. Din adına yola çıkıp ahlaki, insani, toplumsal değerleri ikinci plana iten, çıkarcı, dünyevileşmiş, aşırı derecede tarafgir ve şekilci olanların kendilerini de, anlayışlarını da reddedin.

Vatan, millet, bayrak, din, Atatürk, ateizm, deizm farkı etmez istismarın her türünden uzak durun. Çünkü ha dinci, ha ateist istismarcılar arasında fark yoktur ve bu istismarcıların kendi kişisel, partisel, ideolojik çıkarları için toplumun bütün değerlerini, kutsallarını, her şeyini ama her şeyini kullandıklarını bilin.

Allah katında her insanın aciz olduğu bilinciyle gözünüzde hiç kimseyi büyütmeyin, hiçbir şeyi, hiç kimseyi putlaştırmayın. Unutmayın ki bir kişiyi gözünüzde büyüttüğünüz kadar küçülür, değersizleşirsiniz. İnsanları değerli kılanın makamları, mevkileri, güçleri, zenginlikleri olmadığını, takvalarının, insanlıklarının olduğunu bilin.

Kişileri ön plana çıkardığınız zaman dini ve milli bütün değerlerinizin ikinci planda kalacağını, bunun da size, çevrenize ve ülkenize zarar vereceğini unutmayın.

Yüreğinizde sevgi olsun, başkalarına haksızlık, saygısızlık etmeyin, kimseye zarar vermeyin, kimseyi aldatmayın, kimseyi gözünüzde büyütmeyin, kimseyi küçük görmeyin, kimseyi sömürmeyin, kimseyi kullanmayın ve bütün bunların size yapılmasına da izin vermeyin.

Makam, mevki, para, parti,  taraftar gücüne tapmayın. Dürüst olun, ahlaklı olun, iyiyi kötüden, helali haramdan ayırt edin, hırsa kapılmayın, kendinizin veya yakınlarınızın aleyhine bile olsa doğrudan yana olun, karşınızda düşmanınız bile olsa adaletten asla şaşmayın, ilkelerinizi, değerlerinizi çiğnetmeyin ve üç kuruşluk dünya menfaatine satmayın.

Türk Milletinin vicdanlı, faziletli, merhametli, cesur, adaletli, barışçı, hak, hukuk bilen bir millet olduğunu ve bu özelliklerini milli değerlerinden ve inancından aldığı gerçeğini asla unutmayın. Bu özelliklerinizden dolayı kendinizle gurur duyun ama asla kibre kapılmayın.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]

ALLAH’IM MERHAMETSİZLERİ BİZE MUSALLAT ETME…
Yazarlar
15 Şubat 2024
ALLAH’IM MERHAMETSİZLERİ BİZE MUSALLAT ETME…

Allah’ım; Merhametsizleri, vicdansızları bize musallat etme. Allah’ım; Müslüman görünümlü olup da münafıklık alametleri taşıyanların şerrinden koru bizleri. Allah’ım; dili başka, kalbi başka olanların şerrinden koru bizleri. İLGİLİ HABER BİR GARİBAN RAMAZAN! Allah’ım; menfaatleri, hırsları, beklentileri, tarafgirlikleri, siyasi görüşleri uğruna yapmayacakları kötülük olmayan iftiracı, gıybetçi, fitne, fesat, dedikoducu, ahlaksız, merhametsiz, adaletsiz, bağnaz, yobaz kişilerin şerrinden koru […]