SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartallılar, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Bir çok Spor Dalında Etkinlikler Yapıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında birçok kentle aynı zamanda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nı, hazırladığı özel bir organizasyon ile kutluyor.

Komşularının toplu ulaşım olanaklarından daha fazla faydalanmasını, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını ve sporun teşvik edilmesini amaçlayan Kartal Belediyesi, bir hafta boyunca su sporlarından, bisiklet turlarına, Ayak Tenisi Futbol Turnuvası’ndan, zumbaya sporun farklı branşlarından bir çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bu yıl “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasının işlendiği ve tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Kartal Belediyesi, birbirinden çeşitli spor etkinlikleri organize etti. Düzenlenen etkinlikler kapsamında genç yaşlı çok sayıda Kartallı hafta sonuna spor yaparak başladı.

Bir hafta sürecek olan etkinliklerin ilki, Dragos Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilen Zumba ile başladı. Uzman eğitmenler, merkezin iskelesinde hazırlanan özel platformda yerlerini alarak; dans ritim ve figürlerinin spor ile birleşiminden ortaya çıkan  “Zumba” ile vatandaşların spor yapmasını sağladı.

Aynı anda Yakacık Bayram Demirkol Parkı, Mehmet Ali Büklü Parkı ve Atalar Spor Kompleksi’nde de uzman eğitmenler eşliğinde sabah sporu etkinliği başladı. 3 merkezde de vatandaşlar, 1 saat boyunca sıkı bir egzersiz programı yaptı.

Günün bir diğer etkinliği ise Kartal Meydanı’ndan başladı. Sayıları 100’ü aşan bisikletliler, Dragos Su Sporları Merkezi’ne kadar pedal çevirdi. Her yaştan katılımcıların yerini aldığı ve bisiklet sporunu teşvik amacıyla yapılan tur sırasında Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sporcuların yol güvenliğini sağladı.

Kartal’da mahalleler arası düzenlenen Dragon Bot Yarışları’nın eğitim ve antrenmanları da Dragos Su Sporları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kürekleri, can yelekleri ve teknedeki hareket tarzı ile ilgili önce teknik sonra da uygulamalı bilgi alan sporcular, gün boyunca deneme ve antrenmanlar yaptı.

Dragos Su Sporları Merkezi’nde yapılan etkinliğe Kartal’ın 20 mahallesinden gelen vatandaşlar katıldı. 19 Eylül Pazar günü yapılacak Dragon Yarışları ise kıyasıya bir mücadeleye sahne olacak.

Başkan Gökhan Yüksel, Sporcularla Gösteri Maçı Yaptı

Toplu taşımanın, yürüme, bisiklete binme ve diğer sürdürülebilir hareketlilik biçimlerinin desteklenmesi amacıyla  organize edilen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, günün son etkinliği ise Atalar Spor Kompleksi’nde düzenlenen Ayak Tenisi Turnuvası ile gerçekleşti.

Saat 15.00’te başlayan ve 20.00’ye kadar devam eden karşılaşmalarda tenis ve voleybolun bazı öğelerini de içine alan futbol odaklı ‘Ayak Tenisi Futbol Turnuvası’, eğlenceli ve heyecanlı maçlara sahne oldu.

14 Takım Arasında Nefes Kesen Bir Mücadele Yaşandı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de turnuvanın yapıldığı spor kompleksine giderek sporculara destek oldu. Daha önce toprak sahası iken Kartal Belediyesi’nin çalışmaları ile tam teşekküllü bir spor tesisi haline gelen Atalar Spor Kompleksi’nde, 14 takım arasında kıran kırana bir mücadele yaşandı.

Karşılaşmaların öncesinde Başkan Gökhan Yüksel de sporcularla birlikte gösteri maçı yaptı. Gösteri maçının ardından tüm sporculara başarılar dileyen Başkan Gökhan Yüksel, sonrasında turnuvanın açılışını gerçekleştirdi.

Renkli görüntülere sahne olan turnuvanın finali, Keyfekeder ve Cevizli takımları arasında yapıldı. Nefes kesen mücadelenin sonunda kazanan Keyfekeder takımı oldu.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Spor
18 Mart 2024
FIFA Başkanı Infantino, Trabzonspor-Fenerbahçe Maçındaki Olayları Kınadı

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Gianni Infantino, Trendyol Süper Lig’deki Trabzonspor-Fenerbahçe maçında meydana gelen olaylar hakkında sert bir açıklama yaptı. Infantino, maç sonrası yaşananlarla ilgili, bu tür şiddetin futbol dünyasında yerinin olmadığını vurguladı. FUTBOLUN BARIŞÇIL RUHUNA AYKIRI ŞİDDET OLAYLARI FIFA Başkanı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından yaşanan şiddet olayları, futbolun barış […]

Spor
18 Mart 2024
Trabzon’da maç sonu kıyamet koptu! Tekmeler, yumruklar havada uçuştu

Trabzon’da Futbol Heyecanı Tansiyonu Yükseltti: Fenerbahçe’nin Zafer Sevinci Kargaşaya Neden Oldu. Trabzon’da yaşanan Süper Lig heyecanı, maç sonrası sahne olan olaylarla gündeme damga vurdu. Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’u 3-2 yenerek elde ettiği galibiyetin ardından yaşananlar, futbol tutkusunun ne denli yüksek olduğunu bir kez daha gösterdi. MAÇ SONRASI TANSİYON YÜKSELDİ Fenerbahçe’nin, zorlu Trabzon deplasmanından 3 puanla ayrılmasının ardından […]