SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Sokaktaki Halkın Günlüğü

Yayınlanma:
ABONE OL
Sokaktaki Halkın Günlüğü

Kibiri sayesinde, Kendini Büyük Gördükçe Küçülerek Yok Olan Adam.

İnsan bir belediye başkanından ne bekler..

Belediye hizmetleri zaten belediyecilik adına yapılması gereken zorunlu iştir. Ama belediye yöneticisi olmak sadece bu rutin işleri anlatmakla veya masallar anlatmakla olmuyor. Yerel yöneticilik insan ilişkileri bakımından çok önemlidir. Sadece kendi yakın çevresinin

– Başkanım sen çok iyisin..

– Sen çok başarılısın, kim ne derse desin boşver..  ve işi biraz daha ileri götürerek kendini övmek üzere sözümona halka da yapılan çalışmaların hep güzel olduğunu yani Kartal’da her şeyin toz pembe olduğunu anlatmaya çalışan birde BÜLTEN çıkarıp her sayfasında ( KRALIM SEN ÇOK YAŞA ) dedirtmek yemiyor artık.

Önemli olan bu övgüyü halk tarafından alabilmektir.Yakın çevrenin seni övmesi sadece yanıltır. Kulağını vatandaşa kapatırsan sana da önemli kapılar işte böyle kapanır.

Tutturmuş bir Kartalite başka bir kelime de öğrenmek istemez bir tavırla

-Kartalite

-Kartalite

-Kartalite

şimdi al sana Kartalite.

Ben bilirimin sonu işte böyle hazin oluyor, ne olurdu biraz halka yakın olsaydı, kendine buzdan kaleler yapmasaydın.

Aklıma gelmişken söyleyeyim de

– Ya başkan ben üç seneden fazladır Kartal’da Kartal Haber Gazetesi adında bir gazete yayıncılığı yapıyorum. Bir kaç defa görüşme talep ettiğim halde tek bir defa olsun  görüşmek için randevu vermedin. Düşünün ki Kartal’ın elle tutulur bir gazetesi ile dahi görüşmeyen bir başkan. Böyle başkanlar olmaz olsun. Halkın sorunu ile ilgilenmek yerine Kartaliteyi anlatan masalcı Arif Amca. Kartal senden kurtuldu.

Kartal halkıyla barışık değilsin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sana  bozuk, Kartal için elle tutulur bir yatırımın söz konusu değil. Sadece kendini güzel anlatacak bültenler, buroşuler, cd ler, kataloglar yaptırıp halka zorla ben iyiyim demekle, iyi olunmuyor.

Al sana Kırmızı Kart.

Halkın dikkatlerinden kaçmayan bir nokta ise şu oldu. Ak Partinin adayları belli olduktan sonra adayın teşkilata tanıtımı toplantısına katılımcılar arasında gözler eski başkanları aradı. Kartal’da Arif Dağlar bu toplantıya önemli işleri olduğu için katılmazken, Sancaktepe’de mevcut başkanlar gereken erdemliliği göstermekle kalmayıp, yeni başkanı destekleyeceklerini beyan eden konuşmalar yaparak halktan ( FAİR PLAY ) takdir topladılar. İşte sevgili vatandaşlar insan nefsine esir olmayıp engin sabır sahibi olmalı.. İyilik düşünen iyilik kazanır.

Kartal Belediye Başkan Adayı Bekir Kılıç’ ın tanıtım toplantısında Kartal’ın efsane ismi Milletvekili Mehmet Sekmen’de bu konuya değinerek insanlar gönüllerde yer bulmaya çalışmalı. Bir gün makam sahibi olursun, ama gün gelir o makam elinden alınır. Bu sözlerin adresinin, dolaylı olarak Arif Dağlar’ı işaret ettiği her halinden belli ouyor.

Tabiiki Bekir Kılıç’ın  sunumunu da çok etkileyici ve başarılı bulduğumuzu belirterek, tebrik etmemiz gerekiyor. Bekir Kılıç dersini çok iyi çalışmış görünüyor. Konuşmasında çok ustaca takdik anlayışı göstererek, herkesin gönlüne bir demet gül göndermeyi başardı.

CHP de aday belli olmadı henüz. Teşkilat harıl harıl çalışıyor. İsmi öne çıkanlar arasında Dr. Altınok Öz, Ümit Özerol, Metin Ağırman, Atalay Atila, Mimar Osman Güdü, Nejla Erdem, kendinin en garanti aday olduğunu ifade eden Emre Saltık, ve Kartal için ismi çok lanse edilen Berhan Şimşek’ten sonra Mehmet Moğultay, Mustafa Kul gibi isimler yer alıyor.

MHP ‘de gönül adamı Dr. Ahmet Çakıroğlu ve teşkilat oldukça yüksek bir tempoda çalışıyor.

Çakıroğlu tam bir halk adamı gerçekten bizden biri, biraz sohbet etmeniz gerekiyor, inanın kardeşiniz gibi yakın hissedeceğiniz bir kişilik. Yıllarını bürokrat olarak geçirmiş olmanın verdiği devlet adamı kimliği de önemli bir avnataj,    Saadet Partisi Kartal için çok kalender teşkilatın yakından tanıdığı güleryüzlü adam gibi bir adamı aday gösterdi. Hüseyn Karakaya.

Demokrat Partide ismi kıratla beraber anılan Av. Mutlu Erkaya çok yüksek bir tempoyla seçim startı verdi. Mutlu Erkaya ve ekibi şu an Kartal siyasetinde dinamik yapısı ve organize ekip çalışması bakımından en başarılı diyebileceğimiz bir yapıya sahipler. Yani Mutlu Erkaya ismi tek başına bir marka olmuş durumda. Sağ oylarda dengeleri bozabilecek çok ciddi bir aday.

DSP Orhan Nurman’ı Aday gösterdi, ve sakin bir seçim çalışması yürütüyorlar.

KARTAL GÜZEL GELİŞMELERE, ÇOK HASRET

Kartal, bu dönem artık hakettiği gelişmeyi gösterir, inşallah.

Herkese sorumluluk düşüyor.

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]

Dünyadan
07 Mart 2024
Kazancı, “Kerkük’teki Türkmenleri azınlık durumuna düşüren o imzalar”

Kerkük’teki Türkmenlerin Güneşte Eriyen Dondurma Misali Durumuna Düşürülmesinin Altında yatan imzalar. 03.03.2018 tarihli bu yazı,  2018 yılında Irak’ta gerçekleşecek Parlamento seçiminden tam bir ay önceki tarihi teşkil ediyor. Söz konusu yazıda,  dönemin ITC Başkanı Erşat Salihi ve dönemin ITC başkan yardımcısı Hasan Turan’ın (dönemin ITC yönetiminin bilgisi olmadan) katılımıyla Kürt ve Araplardan oluşan “Kerkük Komisyon”, […]

Dünyadan
25 Şubat 2024
Hicran Kazancı, “Bir Ağacı, Sapı O Ağacın Dalından Yapılan Baltayla Keserler”

12 Mayıs 2018 tarihinde, Irak’ta gerçekleşen parlamento seçimine, Kerkük noktasında Erşat Salihi başkanlığındaki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Türkmen Cephesi Listesi adı altında seçime katıldı. Listedeki 2.aday, ITC yardımcısı Hasan Turan idi. Netice, Kerkük genelinde 1 milletvekili ITC kazandı. Başka bir ifade ile, Kerkük’teki ITC’nin etkisi tamamen kırıldı ve Kerkük üzerindeki inisiyatifi rakip partilere altın […]

Basında Kartal
17 Şubat 2024
Kartal halkının tercihi kim olacak?

Kartal’da adayların seçmeni etkileyecek en önemli projesi hiç kuşkusuz Kentsel Dönüşüm vaadleri olacaktır. Zira adayların seçmeni ikna edebilecek en etkili proje vaadi, barınma konusunda yapılması gerekenler binaların yenilenmesi yani depreme dayanıklı sağlam binalarda yaşama arzusu olacak. Kartal’ın komşu ilçelere oranla imar ve şehirleşme konusunda geri kalması Kartal halkını hem çok üzüyor, hemde bu seferki yerel […]