SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Prefabrik Ev Yapımı Ne Kadar Sürer?

Yayınlanma:
ABONE OL

Demonte parça şeklinde fabrikada üretilen ve sonrasında kullanılacak alanda kurulumu gerçekleştirilen prefabrik evler son dönemin en popüler yapılarından biri haline geldi. Şantiye yerleşkesinden hastane binasına, okuldan eve ve ofise kadar pek çok farklı amaçla kullanılan bu yapılar sahip olduğu avantajlar ile popülerliğini gün geçtikçe katlıyor. Özellikle en yeni tekniklerin ve teknolojilerin kullanılması, üretimde kaliteli ve dayanıklı materyallere daha fazla yer verilmeye başlanması ile bu yapıların daha çekici bir form kazandığı aşikar. Peki, prefabrik bir evin yapımı ne kadar sürüyor?

Elbette prefabrik evlerin hem üretim hem de montaj süresi, kaç metrekare ya da tek katlı mı yoksa iki katlı mı olup olmadığı gibi unsurlara bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ancak klasik bir betonarme ev yapımı ile kıyaslandığında bu sürenin çok daha kısa olduğunu da belirtmeliyiz. Şayet standart bir prefabrik ev yapımından söz ediliyorsa üretiminin yaklaşık olarak bir hafta sürdüğünü söyleyebiliriz. Ardından devreye montaj ekipleri giriyor ve prefabrik ev panellerinin kurulumu gerçekleştiriliyor.

Üretim aşaması fabrika tesislerinde gerçekleştirildiğinden mevsim koşullarından etkilenmez. Ancak kurulumu bu yapıların kullanılacağı alanda gerçekleştiriliyor. Bu nedenle bir nebze de olsa kurulumun hava koşullarından etkilendiğini söyleyebiliriz. Tek katlı bir prefabrik evin bir günde 20 metrekare ile 25 metrekarelik alanının kurulumu gerçekleştirilebilir. Çift katlı prefabrik evlerde ise bir günde gerçekleştirilen kurulumun 15 metrekare ile 20 metrekare arasında değiştiğini söyleyebiliriz.

Kurulumun tamamlanmasının ardından ise boyama aşamasına geçiliyor. Binanın kaç metrekare olduğuna bağlı olarak boyama çalışmasının da 1 günde tamamlanabildiğini ya da bu sürenin 3 güne kadar uzayabildiğini söyleyebiliriz. Özellikle Karmod gibi bu alanda deneyimli ve dinamik bir ekip ile hizmet veren firmaların tercih edilmesi durumunda tüm bu aşamalar daha kısa sürede tamamlanıyor. Kusursuz bir işçilikle hazırlanan prefabrik evlerin toplamda 1 ay gibi kısa bir zaman dilimi içerisinde kullanıma hazır halde teslim edilebildiğini söyleyebiliriz.

Prefabrik Evler Kaç Kat Yapılabilir?

Bu yapılara ilgi gösterenlerin sıklıkla merak ettiği hususlardan biri de prefabrik evlerin en fazla kaç katlı olarak yapılabildiğidir. Bu yapılar tek katlı ya da iki katlı olarak hazırlanabiliyor. Hafif çelik yapılar söz konusu olduğunda ise kat sayısı 3’e çıkıyor. Ancak geniş bir alanda tek katlı olarak kurulumun gerçekleştirilmesi, daha sık tercih edilen bir seçenektir. Bu sayede yapının her durumda çok daha konforlu bir şekilde kullanılabiliyor olması da mümkün hale geliyor. Aynı zamanda dubleks olarak tasarlanan ve kurulumu gerçekleştirilen prefabrik evler de kullanışlı olması, konfor gibi açılardan beklentileri fazlasıyla karşılamayı başarıyor.

Son Dönemin Gözdesi: Tiny House Evler!

Bilindiği gibi minimal yaşam tarzı son yılların yükselen trendlerinden biri haline geldi. Çok az sayıda eşya ile minimal bir yaşam sürmek isteyenlerin imdadına yetişen ise yine prefabrik evler oluyor. 10 metrekare ile 30 metrekare arasında değişen ebatlarda tiny house Türkiye prefabrikevler hazırlanabiliyor. Üstelik bu evlerin sadece sabit olarak hazırlandığını ve kullanıldığını söyleyemeyiz. Aynı zamanda tekerlekli olarak da hazırlanabiliyor ve istendiğinde kolaylıkla farklı bir bölgeye taşınması, evin bu alanda kullanılmaya devam edilmesi de mümkün olabiliyor.

Avrupa ve Amerika’da da hatırı sayılır bir popülerlik kazanmış olan tiny house evlere ülkemizde ilginin artmaya başladığı dikkatlerden kaçmıyor. Karavan yaşamından sonra bu evlerde yaşamına devam etmek isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Zira bu evler karavana nazaran çok daha geniş bir kullanım alanı sunuyor. Kentin kaosundan, kalabalığından, gürültüsünden uzak bir yaşam sürmek isteyenler aynı zamanda bir yerde sabit kalmak istemiyorsa rotasını hemen tekerlekli olarak tasarlanan tiny house evlere çeviriyor.

İstanbul’da özellikle Maşukiye bölgesine göz attığınızda bu evlerle sıklıkla karşılaşırsınız. Çünkü özellikle bu bölgede söz ettiğimiz ev modellerinin oldukça yoğun bir şekilde kullanıldığını söyleyebiliriz. Aynı zamanda Ankara’dan Karadeniz yaylalarına ya da Muğla gibi tatil beldelerine kadar pek çok bölgede bu evlere ilgi bir hayli fazla! Tasarımı ya da boyutları kişinin ihtiyaçlarına, zevklerine göre hazırlanabiliyor. Dolayısıyla sizin sadece hayal etmeniz yeterli oluyor. Hayallerinizdeki evin gerçeğe dönüşmesi, kısa sürede üretilmesi ve kurulumunun gerçekleşmesi için düğmeye basın. Bunu yapmak için de öncelikle profesyonel bir firma ile anlaşmanız gerekiyor.

Prefabrik yapılarda kalitesini ve güvenilirliğini kanıtlamış olan Karmod en doğru tercihlerden biri olacaktır. Tiny house modellerini ya da prefabrik ev modellerini internet sitesinde her yönüyle mercek altına alabilirsiniz. Modelleri gözden geçirdiğinizde zaten nasıl bir yapı istediğinizi de netleştirmiş olacaksınız. İnternet sitesinde bol miktarda görsel de yer alıyor. Fotoğraflar, videolar ve ev modellerine dair bilgiler bu konuda merak ettiğiniz her türlü sorunun yanıtına ulaşmanızı sağlıyor. Bu arada Karmod.com üzerinden fiyat bilgisi de alabileceğinizi belirtelim. Hemen şimdi siteye uğrayarak mevcut proje seçeneklerini ve ev modellerini gözden geçirmeye başlayın. Konforu, kaliteyi ve hızı bir arada sunan mükemmel bir projenin sizin için hazırlanmasını sağlayın.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]