SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Sertleşme Sorunu Tedavisi Ve Penis Protezi Ameliyatı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sertleşme sorununun 4 tane tedavisi bulunmaktadır. Bunlar;

 – Ağızdan alınan ilaçlar

 – Şok dalga tedavisi

 – Kendi kendine iğne enjekte etmek

 – Penis protezi diğer adıyla mutluluk çubuğu taktırma ameliyatı

 Ağızdan alınan ilaçları 6-8 hafta hastaların kullanması önerilmektedir. Şayet başarı elde edilemez ise artık bu ilaçlardan yanıt alınmayacağı anlamına gelmektedir.

 İkincisi şok dalga tedavisi, ağız yoluyla alınan ilaçlardan başarı olsa bile hasta bunu kullanmak, sürekli bu ilaçlara bağımlı kalmak istemiyorsa bu tedavi uygulanabilir. Yine hasta penis protezi istemiyorsa şok dalgası tedavisi kullanılabilmektedir.

 Kendi kendine iğneyi ise hekimler genellikle tavsiye etmemektedirler. Özellikle prostat kanseri ameliyatı olmuş hastalarda iyi bir tedavi alternatifi olabilmektedir. Ancak bunu hastalar uzun dönemde kullanmayı bırakmaktadırlar. Bu nedenle bu üçüncü seçenek hekimlerce sıklıkla kullanıldığı söylenmesi pek mümkün değildir.

 Dördüncü tedavi yöntemi olan penis protezi konusunu ise ayrı başlık altında incelememiz daha sağlıklı olacaktır.

 Penis Protezi Ameliyatı

 Bu tedavi yöntemi genellikle doktorlar tarafından önerilmektedir. Bu ameliyat sertleşme sorunu tedavisi için yapılmaktadır. Kişi ameliyat edilmeden önce bazı tetkikler yapılmaktadır. Çünkü kişinin vücudunda enfeksiyon olmaması gerekmektedir. Bunun için bir hafta öncesinden idrar tahlili, idrar kültürü, hemogram gibi testler yapılmaktadır. Kişinin bu testlerden sonra vücudunda enfeksiyon riski bulunmadığı anlaşıldığında ameliyata alınmaktadır. Hastanede 1-2 gün kalınması gerekmektedir.

 Ameliyat sonrasında ise kişinin protezi yaklaşık bir buçuk ay kullanmaması önerilmemektedir. Pompalı protez çeşidi uygulanan hastalar da bulunmaktadır. Bu süre zarfında kişi protezi bir haftadan sonra her gün şişirip söndürmesi gerekmektedir. Hasta, bu el yeteneğini geliştirerek bir ay içerisinde protezi kullanabilecektir. Bir buçuk aydan sonra da cinsel birlikteliği rahatlıkla penis proteziyle sağlayabilmektedir.

 Penis Protezi Ameliyatı Sonrası

 Penis protezi takılan hastalarda ameliyattan sonrası bir buçuk ay geçtikten sonra istedikleri sıklıkta cinsel birliktelik sağlanabilir. Protezde bu tarz bir kısıtlama görülmemektedir.

 Penis protezi, insanların hayat kalitesinde çok büyük iyileşme sağlamaktadır.

 Orgazm ve boşalma ameliyat öncesinde nasıl ise ameliyat sonrasında da aynı şekilde devam edecektir.

 Penis Protezi Ameliyatının Faydaları

 Bu protez size dinçlik sağlayacaktır. Penis protezleri ameliyatı sonrasında yirmili yaşlardaki sertleşme haline dönülmüş olacaktır. Cinsel ilişki sırasında sertleşmeyi istediğiniz kadar koruyabilirsiniz. Erken boşalma ya da geç boşalma gibi problemleriniz olmayacaktır. Sertlik aynı şekilde devam edecektir.

 Penis protezi tedavisi sonrasında hastalar hayatları boyunca bir daha ekstra bir destek alma ihtiyacı duymayacaklardır. Diğer tedavi yöntemlerinde hapı cinsel ilişkiden hemen önce alması gerekirken veya enjeksiyonu her zaman yanında taşıması gerekirken protez her zaman hazır olarak vücudun içerisinde olduğu için kolaylık sağlamış olacaktır.

İlgili Haberler

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Sağlık
07 Nisan 2024
Bayramda kilo almamak için öneriler

Ramazan bayramına kısa süre kala, bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik. Bayramlar, genellikle aile ziyaretleri, özel yemekler ve tatlılarla dolu olduğundan, bu dönemlerde kilo kontrolü zorlaşabilir. Bayramda kilo almamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: PORSİYON KONTROLÜ Küçük Porsiyonlarla Başlayın: Büyük tabaklar yerine küçük tabaklar kullanın ve yemeklerde porsiyon kontrolü […]

Ekonomi
05 Nisan 2024
Enflasyon; memur ve emekliyi yoksullaştırırken, sosyal dejenerasyonu yol açıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre mart ayında enflasyon %3.16, yıllık %68.50 artış gösterdi. Bağımsız akademisyenlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise martta enflasyonu aylık yüzde 5,68, yıllık yüzde 124,63 olarak açıkladı. Maaşlara İyileştirme Yapılması Zorunlu. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, enflasyonun memur […]

Sağlık
30 Mart 2024
Bahar depresyonuna dikkat!

Bahar aylarının gelmesiyle beraber bahar depresyonu da gündemde. Peki bahar depresyonu nedir? Bahar depresyonu, bahar aylarında yaşanan, kişinin ruh halinde ve enerji seviyelerinde düşüşle karakterize edilen bir durumdur. Genel olarak depresyon terimi, genellikle sonbahar ve kış aylarında daha yaygın olan mevsimsel duygudurum bozukluklarına (Seasonal Affective Disorder, SAD) atıfta bulunsa da, bazı insanlar bahar ve yaz […]