SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Tam bu noktaya “Kartal’ımıza Hoş Geldiniz” tabelası asmaya yürek ister!

Yayınlanma:
ABONE OL

Aydos ormanının içinden Kartal ile Pendik Kurtköy arasında mesafeyi kısalttığı için çok kullanılan Aydos Orman Caddesi Pendik Belediyesi sınırları içinde kalan kısmı yani 1,5 km yol, Pendik Belediyesinin yoğun gayretleriyle 45 günde tamamlanarak hizmete sunuldu.

-Ve yolun bitiş noktasına da kocaman bir “Pendik’imize Hoşgeldiniz”  tabelasını gururla yerleştirdiler. Tam bu noktaya yolun devamı yapılıncaya kadar “Kartal’ımıza Hoş Geldiniz” tabelası asılabilir mi, asmaya yürek ister!..

Şimdi Kartal’da yaşayanlar olarak bizim bu yoldan geçerken içimizin burkulduğunu kabul edelim, bu hususta Kartal Belediyesi bir adım atacak mı, merakla bekliyoruz.

İşin doğrusu ne yalan söyleyelim Pendik Belediyesi’nin bu anlamlı hizmetini kıskandım. Zira bu yol hizmeti iki belediye arasındaki hizmet farkı bakımından çok abartılı şekilde sırıtıyor. O yolu kullananlar bu farkı görüyor biliyor, bilmeyenler merak edenler çıkıp görebilirler.  

Tabiri caizse Pendik Belediyesi Kartal Belediyesine öyle bir gol attı ki; tam doksana çaktı derler ya… İşte öyle bir hamle olmuş, buradan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve ekibini tebrik ediyorum.  

Çift şeritli 8 metre genişliğinde duble bir yol oldu!

Tamamen Pendik Belediyesi imkânlarıyla tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Aydos Orman Caddesi için açılış töreni düzenlendi.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin: “1,5 km’lik bir yol; ama üç ilçeyi bağlayan kritik bir öneme sahip yol. İki aracın zor geçtiği bu yolu duble yol haline getirdik. Hayırlı olsun” dedi ve yolu ilk kez aracıyla test etti.

Duble yol oldu, kaza riski azaldı

Araçlar açısından dar olması sebebiyle sık sık kazaların yaşandığı Aydos Orman Caddesi yol genişletme çalışması sonrası 8 metrelik genişliğe sahip. Yenilenen yolda hava ve zemin şartlarına dayanıklı 4 katmanlı imalat yapıldı. Çift şerit gidiş geliş trafik düzenine sahip caddede hız kesicilerin de konulmasıyla kaza riski minimuma indi.

-Şimdi gelelim Kartal Belediyesi cephesine; Bünyesinde Karyapsan gibi asfalt fabrikası olan yetmedi İBB İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi destek alabileceği bir kurum varken bu yolu yapmaması kabul edilebilir bir durum değil.

-Bu yol iki ilçe belediye hizmetleri bakımından çok ama çok önemli bir gösterge oldu. Şöyle ki; Kurtköy tarafından gelen araçlar otoban gibi yoldan bir anda ofsayta düşer gibi köy yoluna gelmiş oluyorlar.

-Kartal Belediyesine bir hatırlatma yaparak satırlarıma son vereyim. Yol medeniyettir, ulaşım kavuşmaktır, bu Aydos Orman Caddesi de öyle bir keskin gösterge olmuş ki, bu yol yapılmadığı her gün Kartal Belediyesi hanesine eksi puan yazar.

Benden söylemesi…  

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]

Genel
17 Mart 2024
Zonguldak’ta Ruhsatsız İşletilen Maden Ocaklarına Operasyon: 3 Ocağa Kapatma

Zonguldak ilinde yürütülen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı kapatıldı. JANDARMA EKİPLERİNİN TESPİTİYLE OCAKLAR KAPATILDI Zonguldak Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kilimli ilçesinde yaptığı denetimlerde, üç maden ocağının ruhsatsız işletildiği ortaya çıktı. Yapılan incelemeler sonucunda ocaklar, gerekli yasal işlemlerin ardından kapatma kararı alındı. OCAKLARDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NE […]