SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Diyanetin başarılarına din görevlileri de ayak uydurmalı

Yayınlanma:
ABONE OL
Diyanetin başarılarına din görevlileri de ayak uydurmalı

İmamlarımız cemaate karşı nasıl örnek olmalı?

Bizim sarığımız beyazdır, leke kabul etmez diyen değerli hocalarımız daha duyarlı ve dikkatli davranmak zorundalar.

Saygı değer camii imamlarımız, sizler insanlara, Allah’ın emir ve yasaklarını anlatmak için görevlendirilmiş insanlarsınız. Camilere gelen insanlara, cemaate namaz kıldırmak ve İslam dininin güzelliklerini anlatmak, yaşamak ve yaşatmakla görevlisiniz.

Bu görevini layıkıyla yapan çok kıymetli imamlarımız var, kendilerini takdir ediyoruz. Bizler işini iyi yapanları takdir etmenin yanında işini iyi yapamayıp da o makamı hakkıyla temsil edemeyen imamları da tenkit etmek zorundayız.

Bunu neden yapmalıyız, çünkü Diyanet İşleri Başkanlığı, Müftülükler bu konularda yeniliklere açık çağımıza uygun din adamları yetiştirme ve hizmet verme gayreti içinde. Yapılan bu çalışmalara karşı şahsi menfaatleri uğruna o makamları iyi temsil etmemekte ısrarlı olanları da uyarmak ve o insanlar hakkında gerekenin yapılmasını sağlamak için bir yerlerin dikkatini çekmek gerekir.

İmkanlarınız da fena değil… Maaşlarınız fena değil, lojman genelinde var, camii imamlığı bedenen yıpranarak yapılan bir meslek de değil.

Son dönemlerde din görevlileri modern teknolojiyi de gayet iyi kullanarak toplumun maneviyatını güçlendiren çok başarılı çalışmalar yapıyorlar.

İmamların ticaretle ilgilenmesi ne kadar doğru?

Fakat bazı camii imamlarımız imamlık yaparken bir yandan da ticarete atılmaya çalışıyor. İmamlık yapan bir insan aynı zamanda başka işlerle meşgul oluyorsa asli görevini mutlaka ihmal ediyor demektir. Çok sayıda örnekleri var. İmamlık yaparken ticarete atılan bir çok kişi düzeninin bozulduğunu ve bir türlü iflah olmadığını dile getiriyorlar.

Cami dernekleri ayrı bir konu… Camilerimizi ayakta tutan derneklerin çalışmalarını takdir etmek gerekir. Gerek cami imamları ile ilgili, gerekse cami yaptırma yaşatma dernekleri ile ilgili istek ve şikayetler konusunda da ilgili makamlar hassas olmalıdırlar.

İlgili makamlar da gereken hassasiyeti göstermek zorundalar, fakat çok iyi araştırıp doğru tespitler yaparak ilgilenilmelidir.

İstisna var mı bilmiyorum ama gördüğümüz kadarıyla imamlık mesleğini icra ederken başka bir ticari faaliyette bulunanlar her iki işlerinde de belirli bir zaman sonra başarısızlığa uğramaktadırlar.

Günümüzde işini severek yapan, topluma İslamiyeti sevdiren insanlara o kadar çok ihtiyaç varken, bireysel ticari kazançlar için insanlarla bağlarını zayıflatan hatta koparan din görevlilerini ilgili kurumlar yakın takibe almalı. Çünkü din görevlisinin temsil ettiği makam çok kıymetli bir makamdır.

Kenan Gülerci

author avatar
Kenan GÜLERCİ

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]