SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Usta şair Sezai Karakoç son yolculuğuna uğurlandı

Yayınlanma:
ABONE OL

Usta şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul’daki evinde vefat eden Türk edebiyatına kattığı sayısız eserle adından söz ettiren şair, yazar ve fikir adamı Sezai Karakoç için Şehzadebaşı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, usta şairin yakınları ve sevenleri katıldı.

Cenaze töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ”Söyleyeceğimiz her şeyin özeti; kendi ifadesiyle dünya zindanından kurtuldu. Sevgilisine kavuştu. Allah rahmet eylesin. Aslında bir mirasta bıraktı. 88 yılık hayatını yarım asırdan fazlasını tamamen gençlere ve inandığı bir diriliş destanı uğruna hayatını feda etti” dedi.

Sezai Karakoç’un fikir ve sanat dünyasının önemli bir insanı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Allah gani gani rahmet eylesin. Fikir ve sanat dünyamızın çok önemli bir insanını kaybettik. 88 yıllık hayatına çok önemli şeyler sığdırdı. İki nesil, üç nesil düşünürleri derinden etkiledi. Şehzadebaşı şiiri bir anlamda manevi vasiyetiydi. Benim bilgim kadarıyla yazılı bir mektup vasiyeti yoktu ama herkes mana olarak o şirinden buraya defnedilmek istediğini zaten çıkartmış idi. Bugünde nasip oldu. Son dileğinin yerine getirilmiş olması buraya defnedilmiş olması da son derece manidar” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, ”Milletimizin başı sağ olsun, ülkemizin başı sağ olsun. Özellikle diriliş neslinin yetişmesine çok büyük emeği geçen dava insanıydı. Özellikle yazdığı eserlerle daima bir neslin yetişmesine gayret gösterdi. Güzel bir hayat yaşadı. Eserleriyle daima bir nesle ışık tutacaktır. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ”Milletimizin başı sağ olsun. Hepimizin büyümesinde gelişmesinde ruh dünyamızın şekillenmesinde medeniyet tasavvurumuzun kendi ifadesiyle diriliş neslinin şekillenmesinde bir fikir işçiyle büyük emek verdi. İnandığı gibi yaşadı. Hayatında hiçbir şeyden taviz vermedi. O bir ruh mayalayıcı. Mekanı cennet olsun. Onun düşünceleri fikirleri tasavvuru daha çok yaşayacak. Hepimizin başı sağ olsun “ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, ”Önemli bir değeri kaybettik. Hayatı boyunca düşündüklerini kendi yaşamına uygulayan ve sıratı müştekim üzerine hayatını tamamlayan Sezai Karakoç büyüğümüze Allah’tan rahmet diliyorum. Onu çok özleyeceğiz. Ama bizlere bıraktığı eserleri gençlerimiz başta olmak üzere yol gösterici olacaktır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Karakoç, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehzadebaşı Camii haziresine defnedildi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]