SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da, Kadın Danışma Merkezi Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da; kadınların, ailelerin ve çocukların sorunlarına karşı daha kapsamlı çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kuran Kartal Belediyesi, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde önemli bir projeyi hayata geçirdi. Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, Kartallı kadın ve çocuklara ihtiyaçları doğrultusunda destek verecek; uzman psikolog, pedagog ve sosyologları barındıracak olan Kadın Danışma Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde, Kartal’a yeni bir ‘Kadın Danışma Merkezi daha kazandırdı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatıyla kurularak kadınları; psikolojik, sosyal ve ekonomik olarak güçlendirmeyi ve Kartallı kadınlar arasında bir dayanışma ağı oluşturmayı hedefleyen merkez ile, kadınların kendilerini daha iyi tanıyabilmeleri; aile, arkadaşlık, iş hayatında kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, daha sağlıklı ilişkiler kurabilmeleri, hayatlarında ya da geçmişlerinde kendilerini mutsuz eden yaşantılarını değiştirebilmeleri için gerekli gücü kazanabilmeleri, suçluluk duyguları ve korkularıyla başa çıkmayı öğrenebilmeleri, kararsızlık ve kaygılardan kurtulup hayatın akışına katılabilmeleri, hedeflerinin peşinden koşabilmeleri, toplumsal cinsiyet rollerini sorgulayabilmeleri ve değiştirmeye yönelik inisiyatif alabilmeleri ile üretebilmeleri amaçlanıyor.

Kadın Danışma Merkezi aynı zamanda; bireysel terapi, çift terapisi, oyun terapisi, grup terapisi, ihtiyaç odaklı eğitimler, seminerler ve danışmanlık (kadın sağlığı, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmal ve istismarı vb.) ekonomik güçlendirme eğitimleri ve danışmanlığı ile hukuki danışmanlık hizmetleri sunacak.

Kartal Petrol-İş Mahallesi’ndeki Kadın Danışma Merkezi’nin açılış törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oğul Aktuna, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Fuat Onbaşılı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Enif Yavuz Dipşar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Amacımız Çaresiz Kadınların Yanında Olmak”

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi’nin her zaman kadınların yanında olduğunu vurgulayarak; “Sevgili Canan Başkanımın bizi yüreklendirmesinin ardından bir takım projelere imza atmaya karar verdik. Bu yolculuk yeni başlamadı. Kadın hareketinin ya da kadına yönelik şiddet ile mücadelenin daha derli toplu, daha bilinçlendirici detaylarına ve unsurlarına hakim olmak amacıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Geçtiğimiz yıl, 25 Kasım’da yine Canan Başkanımızla birlikte, kadınlar için ‘Acil Yardım Hattı’ protokolü imzaladık ve kadınların her alanda yanlarında olduğumuzu gösterdik. Kadınların kendilerini geliştirmesi, hayatın içerisinde aldıkları sorumluluk ve görevleri artırmak için mücadeleye birlikte devam edeceğiz.  Bugün bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Canan Güllü’den, Başkan Gökhan Yüksel’e Teşekkür

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ve Kartal Belediyesi çalışanlarına teşekkür ettiği konuşmasında; “Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurulması için yürekten bir teşekkürü, Sayın Başkanımız ve ekibine gönderiyorum. Biz bu yapı taşlarını gördükçe çok mutlu oluyoruz.  Artık bir şeyler değişiyor ve o değişimi Sayın Başkan’ın gözlerinde de görüyorum. ‘Siz ne derseniz varım’ dediği ilk günden itibaren, kadın meseleleri ile ilgili her talebimizi Kartal Belediyesi’ne iletebildik.” ifadelerimi kullandı.

Konuşmaların ardından, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’ye bir çiçek takdim etti. Takdimin ardından, Başkan Yüksel ve beraberindekiler, kurdele kesimi ile birlikte Kadın Danışma Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]