SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Mevlana ve Yunus Emre Darülaceze’de Kasım Alper Özdemir’in Şiirleriyle Anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Maneviyat dünyamızın sembol isimlerinden Hz. Mevlana Celaleddin Rumi vuslatının 748. Yunus Emre ise vefatının 700.yılında Tarihi Darülaceze’de yapılan özel bir anma etkinliğinde anıldı.

Etkinlik Mevlana ve Yunus Emre Belgeseli ile başlarken etkinliği düzenleyen İyilik Hareketi Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı şair ve yazar Kasım Alper Özdemir, iki gönül dostunun şiirlerini semazenler eşliğinde yorumladı.

Neyzen Yusuf Bülent Aktaş’ın dinletisi büyük beğeni toplarken Darülaceze sakinleri de şiirler okudular.

Şair Kasım Alper Özdemir; İki Allah dostu, maneviyat sembollerimiz Hz. Mevlana ve Yunus Emre’yi Sultan Abdülhamid Han’ın emaneti olan bu kutsal kurumda sakinler ve gönüllerimizle alabilmek benim için bir onur oldu.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum; dedi.

Etkinlikte konuşan İstanbul Eski Milletvekili ve A.B  Bakan Yardımcısı Alaaddin Büyükkaya; hepimizin yüreğinde bir aşk saklıdır. İnsan aşık olmalı ve hayatı çok daha iyi kavramalı.

Bu güzel etkinliği düzenleyen Kasım Alper Özdemir evladımıza ve Darülaceze Başkanlığı ekibine çok teşekkür ediyorum; dedi.

Darülaceze Başkan Vekili Ahmet Malatyalı ise katılımlarından dolayı Darülaceze sakinleri ve gönüllerine teşekkür ederek Kasım Alper Özdemir’e hediye takdiminde bulundu.

Sosyal mesafe pandemi kurallarına uyularak düzenlenen etkinliğe Darülaceze Başkan Yardımcısı Ahmet Malatyalı Eski A.B Bakan Yardımcısı, Alaattin Büyükkaya, Kırmızı Beyaz Yayınları Y.K Başkanı Mehmet Sadıç, Eyüpsultan Belediye Başkan V. Cengiz Çup, Avusturya Gönüllüleri Derneği Başkanı Sevim Sevinç, Taşova Gökpınar Köyü Muhtarı Metin Şahin, Amasya Balkan Türkleri Derneği Kurucu Başkanı Abdullah Güzel gibi isimlerin yanı sıra İyilik Hareketi gönüllüleri katıldı.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]