SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

TÜKODER, “ARTIK ZAMLARA YETİŞEMEZ OLDUK”

Yayınlanma:
ABONE OL

Tüketiciyi Koruma Derneği TÜKODER, Son zamlar ve enflasyon ile ilgili “TÜKETİCİ YOLUNACAK KAZ DEĞİLDİR“ diyerek Kadıköy’de Süreyya Operası önünde  basın açıklaması yaptı.

Tüketiciyi Koruma Derneği Genel Başkanı Aziz Koçal ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yanısıra çok sayıda tüketicinin de pankart ve dövizlerle katılarak destek verdiği zamlara tepki eyleminde yapılan açıklama da; “Yıllardır iyi yönetilemeyen ekonomi nedeniyle oluşan ekonomik krizin faturası, her zamanki gelenek bozulmayarak aşırı zamlar ile tüketiciye kesilmiştir. TÜİK tarafından Son 19 yılın en yüksek enflasyon oranı açıklanmış, yoksul ve aç sayısı inanılmaz bir sayıda artmıştır.

Ülkenin kaynakları bazı güçlü şirketlere aktarılmış, ekonomik paketler onlar lehine açıklanmış, tüketicinin payına ise zamlar, yoksulluk ve açlık düşmüştür.

Her fiyat artışları, her bir zamlar soframıza bir yıkım olarak gelmiş, mutfaklarımızı ateş sarmıştır.

Asgari ücrete yapılan zammın üzerinden henüz 15 gün geçmeden, katmerli olarak geri alınmaya başlanmıştır. Çay kaşığı ile verip kepçe alıyorsunuz. Ekonominin başarısı bu mu? 

Türksiş Aralık ayı rakamlarına göre; Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 4.013,26 TL Ocak ayı açlık sınırı ise asgari ücretin üzerine çıkması beklenmektedir. Yoksulluk sınırı ise 13.073,00 TL dir. Bekar bir kişinin yaşam maliyeti 4.927,00 TL. Dikkat asgari ücretin üzerinde, asgari ücretle çalışan bir kişi yaşayabilmesi için sihirbaz olması mı gerekiyor.

Emekli maaşları açıklamaları ayrı bir garabet, söylenen rakamlar açlık sınırının altında, ülkeye onca yıl hizmet etmiş emeklilerimiz açlığa mahkûm edilmektedir.

Küçük Esnaf sattığı fiyata ürünü rafa koyamamakta, gelen zamlar nedeniyle sermayesi erimiş durumda olup kepenk kapatmaya başlamıştır. Yapılmak istenen küçük esnafı aradan çıkarıp meydanı zincir marketlere mi bırakmaktır?

Döviz kuru inanılmaz yükselişi, fiyatları uçurdu.

Kur düştü fiyatlar yerinde saymaya devam etti.

Marketlere fiyatları düşürün dediniz, ama fiyatını kendi belirlediğiniz akaryakıt, elektrik ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçlarda düşürmediğiniz var iken %50 ila %150 arası zam yaptınız.

Özelleştirdiğiniz enerji dağıtımın da, dağıtım şirketlerinin karını yükseltmek için elektriğe görülmemiş bir oranda zam yaptınız. Başkasının kaçak kullandığı elektrik bedelini halen ödemeye devam ediyoruz, yenilenmeyen altyapılar dan dolayı kayıp enerji bedellerini ödemeye devam ediyoruz. Enerji dağıtım şirketleri korunmaya devam ediyor, yük tüketicinin sırtında.

Enerji tüketicinin temel ihtiyacıdır, kamu hizmeti olarak verilmelidir. Özelleştirdiğiniz enerji dağıtımını kamulaştırın.

TÜKETİCİ YOLUNACAK KAZ DEĞİLDİR.

Anayasanın 172.maddesi Devleti Tüketicileri koruyucu tedbirleri almakla görevlendirmiştir. Ancak geldiğimiz nokta da görülüyor her şeyin faturası tüketiciye kesilerek açlık ve yoksulluğa terk edilmektedir.

İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ.

Evrensel hakkımız olan Temel İhtiyaçlarımızın karşılanma hakkının karşılığını bulmasını istiyoruz, insanca yaşamak bizimde hakkımızdır.

Yapılan zamlar önümüzdeki günlerde raf fiyatlarına büyük bir oranda yansıyacaktır. Gıda fiyatları daha da artacaktır.

Tüketici besin değeri yüksek ekonomik ve sağlıklı gıdaya ulaşamayacak, merdiven altı imalatlar, taklit ve tağşiş ürünler artacak, tüketici sağlığı tehlikeye düşecek, ve halk sağlığı bozulacaktır.

Ülkemizde kaynak vardır, bu kaynakları güçlü olan sermayenin yararına değil güçsüz olan halkın yararına kullanılmalıdır.

İYİ YÖNETİLEMEYEN EKONOMİ NEDENİYLE OLUŞAN EKONOMİK KRİZİN, YÜKSELEN DÖVİZ KURLARININ SORUMLUSU TÜKETİCİ DEĞİLDİR, ÖYLE İSE NEDEN FATURASINI BEN ÖDEYEYİM.

Talebimiz açık ve nettir. İnsanca Yaşayabilmemiz için

Zamlar geri çekilsin, döviz kuruna müdahale edilsin, maaşlar ve ücretler alım gücü ve yaşam kalitesini yükseltecek şekilde güncellensin.

Ekonomik krizin ve döviz kuru yükselmesi nedeniyle oluşan krizin faturasını sorumlu kimler ise onlar ödesin.

Temel gıdada KDV sıfırlansın, Temel ihtiyaçlarda ise %1’e düşürülsün

Emekli ve ailede tek asgari ücretli çalışanlara insani elektrik, doğalgaz ve su belli miktarda ücretsiz yapılmalı

BİLİNMELİDİR Kİ, HAKSIZLIKLARA KARŞI DİLSİZ ŞEYTAN OLMAYACAĞIZ, HAKSIZLARA KARŞI, İNSANCA YAŞAMAK İÇİN MÜCADELEMEZİ SÜRDÜRECEĞİZ.

YAŞASIN TÜKETİCİ MÜCADELESİ

YAŞASIN TÜKODER

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Nisan 2024
Başka markette bunlardan ucuzu yok! ŞOK 20 Nisan’da ucuzluk bombasını patlatıyor

ŞOK 20 Nisan aktüel katalog indirimleriyle ucuzluk bombasını patlattı. Başka markette bu ürünlerin daha ucuzu yok. İşte 20 Nisan 2024 ŞOK aktüel katalog indirimleri… En büyük market zincirlerinden birisi olan ŞOK, her hafta vatandaşlara çeşitli ürünlerde en uygun fiyatları sunuyor. Çok amaçlı dolaplar, tamirat için gereken araç gereçler, elektronik aletler, boya grubu gibi birçok ürün […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
Uzman açıkladı: Yatırımcıları kaos bekliyor! Küresel çalkantı dolar ve altında yönü değiştirdi!

Altın ve dolardaki durama dair uzmanından açıklama geldi. Büyük bir kaos yatırımcıları bekliyor. Küresel çalkantılar altın ve doları ciddi etkileyecek. İşte altın ve dolardaki gidişata dair detaylar… Ülkemizdeki yatırımcılar küresel çapta yaşanan olayların piyasalara etkisini merak ediyor. Yaşanan gelişmelerle beraber yatırımlarını altın ve dolara yapan vatandaşlar gelişmeleri takip ederken uzmanlardan birer birer açıklamalar geliyor. Ünlü […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
İhtiyacı olana 10.000 TL nakit! Tek şartı tutturan parayı kapıyor!

İhtiyacı olan vatandaşlara 10 bin TL nakit yatıyor. Tek şartı karşılayan vatandaşlar ödemeyi alıyor. İşte 10 bin TL nakit desteğine dair detaylar haberimizde… Ekonomik koşullar vatandaşların geçiminde ciddi sıkıntı yaşamasına yol açıyor. Maaşlarını yetiştirmekte zorlanan vatandaşlar acil nakde ihtiyaçları olduklarında nasıl çözüm bulacaklarını bilemiyor. Bu noktada 10 bin TL nakit desteği acil nakde ihtiyacı olan […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
Promosyona gece duyurusu geldi: Emekli başka bankanın yüzüne bakmayacak!

Yapı Kredi Bankası’ndan gece duyurusu geldi. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na emekli promosyon tutarını uçurdu. Emekliler başka bankanın yüzüne bakmayacak. İşte Yapı Kredi Bankası güncel emekli promosyon tutarı… Ülkemizde 4A, 4B, 4C’li emekliler için bankalardan 3 yıl kalma sözüne karşılıksız promosyon veriliyor. Emekli promosyon ödemeleri son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusunun ardından yükseltildi. Kamu […]