SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Eğitimcilerden gazeteciler günü günü buluşması

Yayınlanma:
ABONE OL

Memur-Sen İstanbul İl Başkanı ve Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz Basın Mensuplarıyla bir araya gelerek ‘’10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü’’ kutladı.

Geçtiğimiz Cuma günü Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Şube ve İlçe yönetimleri ile birlikte; İstanbul’da faaliyet gösteren Gazeteci, Televizyoncu ve Habercilerle Maltepe Bist Kafe/Restoran’da düzenledikleri kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Yavuz, Basın mensuplarının ‘’10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü’’ tebrik ettikten sonra gündeme dair; Son yapılan memur zammı, öğretmenlik meslek kanunu ve eğitimin sorunları başta olmak üzere birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Eğitime dair ve Ekonomik değerlendirmeye devam ediyoruz

Yavuz; Son dönemde sendikal faaliyetlerimizi ekonomik alana yoğunlaştırdık. Ağustos ayında yaptığımız Toplu Sözleşmenin son aylar içerisinde gelişen döviz kurlarında ve enflasyondaki büyük hareketlilik nedeniyle büyük kayıplarımız oldu. Bu kayıpların telafisi için Aralık ayında yoğun temaslarda bulunduk.

En son Asgari ücrete zam yapılmasına belge düzenlemesi üzerine ilaveten % 2.5 ilave bir zam yapıldı. Biz bunu yetersiz görsek te önemli bir adım olarak gördük. Temmuz ayına kadarki süreci takip edeceğiz, yeni kayıplar olursa bu kayıpların telafisi için yoğun bir çaba içerisinde olacağız. Ocak ayında % 2.5 telafi zammıyla birlikte % 30.5 zam yapıldı. Bunu önemli görüyoruz. Son dönemde Ekonomik alanda yaptığımız bu takibimizin önemli kazanımlar sağladığını özellikle emekli maaşlarında artış, asgari ücretin arttırılması vergi dilimindeki iyileştirme noktasında köklü problemlerin çözüm yoluna girdiğini görüyoruz.

Sendika Toplu Sözleşme Aidatı üzerinden yapılan iyileştirme sonrası Sendikalarda bir hareketlilik görüldü. Özellikle bizim Aralık ayında ve Ocak ayında (şu ana kadar) en önemli üye artışlarını kaydettik.

Öğretmenlik Meslek Kanunu

Öğretmenlik Meslek Kanunu bizim yıllardır söylediğimiz, birçok meslek grubunun kanunu var ama bizim öğretmenler olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu yok. O süreç belirli bir noktaya Meclis gündemine geldi. Ancak bunun yetersiz kaldığını görüyoruz. Bu kanununun maddelerin çoğaltılmasını talep ediyoruz. Bizim özellikle öğretmen ve idarecilerimizin bu pandemi döneminde hem velilerimizin hem öğrencilerimizin yoğun bir şekilde problem çıkarıp saldırılarda bulunduklarına şahit oluyoruz. Bunun artık iyi niyetli açıklamalarla temennilerle çözülebilecek problemden öte geçtiğini görüyoruz.

Öğretmenlik Meslek Kanunun içerdiği iki önemli maddeyi önemli görüyoruz

Özellikle 3600 ek gösterge ve Kariyer basamakları düzenlenmesini önemli görüyoruz. Ama bizim sözleşmeli öğretmenlerin kayıp haklarının düzeltilmesi ve öğretmenlik mesleğinin topluma statü kazandıracak şekilde düzenlenmesi talebini özellikle söylüyoruz.

Kariyer basamakları noktasındaki düzenleme 16 yıldır beklediğimiz bir düzenleme, burada da Uzman Öğretmen ve Başöğretmenlikle ilgili düzenlemenin daha kolaylaştırılmasını bekliyoruz.

Yarıyıl tatili yaklaşıyor. Salgının bu sene aşılarla birlikte bakanlığın yeni salgın sürecini okullarda takip etme sisteminin tuttuğunu sınıfların kapalı kalarak okulların tamamının kapatılmadığı sistemin önemli bir yöntem olarak kalacağını düşünüyorum.

Milli Eğitim Şurası

MEB Milli Eğitim Şurasını topladı. Salgın ve sonrası çalışmalardan nasıl bir sistem-yöntem çıkar, gündeminin oluşmasının beklentisi içindeyken, Okul öncesi ve meslek eğitimi üzerine yoğunlaşan bir gündem oldu. En yakın zamanda daha kapsamlı bir Milli Eğitim Şurasının toplanmasını temenni ediyoruz.

Katılım gösteren basınımızın değerli emekçilerine çok teşekkür ediyor bu vesile ile‘’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü’’ tekrar kutluyoruz.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]