SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

11. UĞUR MUMCU’YU ANMA KOŞUSU KARTAL’DA KAR ALTINDA YAPILDI

Yayınlanma:
ABONE OL

Demokrasi şehidi, araştırmacı – gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen Uğur Mumcu Anma Koşusu’nun 11. si bu yıl da Kartal Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşti. Lisanslı koşucuların buluştuğu yarış; soğuk ve yağışlı havaya rağmen 500’den fazla sporcunun katılımı ile Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünden başladı.

Yoğun kar yağışı koşuya engel olamadı

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu, sporseverleri bir araya getirdi.

Kartal Belediyesi’nin 29 yıl önce katledilen araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına 2010 yılından bugüne kadar her yıl düzenlendiği Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu; Büyükler Genel (20+ tüm yaşlar), Gençler (18-19 yaş) ve Yaş Grupları (35-44 yaş, 45-54 yaş, 55-64 yaş ile 65 ve üzeri yaşlar) olmak üzere 3 kategoride yapıldı. 500’den fazla sporcunun katıldığı 5 kilometrelik parkur, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Yoğun kar yağışı altına gerçekleşen yarışta ekiplerde çevrede trafik güvenliğini sağladı.

Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde anmak ve anısını yaşatmak için düzenlenen yarışı, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları İmam Aydın, Cengiz Türkmen ve Adem Uçar’ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartallı Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yöneticileri, İstanbul Atletizm Hakemleri, İstanbul Atletizm İl Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

Sporculara madalya ve kupaları takdim edildi

Beş kilometrelik parkurda büyükler genel erkeklerde 1. Abdullah Tuğluk, 2. Halil Yaşin, 3. Mestan Turhan olurken; büyükler genel kadınlarda 1.Ezgi Kaya, 2.Fadime Ayazma, 3. Umahan Şahin oldu. Gençler 18-19 yaş erkeklerde ise 1. Ayetullah Baş, 2. Yusuf Doğangün, 3. Uğur Kemal Derin olurken, kadınlarda 1. Tuğçe Özkan, 2. Esmanur Yılmaz, 3.Ceydanur Yılmaz koşuyu tamamladı.

“Uğur Mumcu, Cumhuriyet’in değerlerini koruyan bir demokrasi şehidi”

Koşunun ödül töreni ise Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kadınlar ve erkeklerde toplam 8 kategoride madalya verilen ödül töreninde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı İmam Aydın, soğuk ve karlı havaya rağmen koşuya gösterilen ilginin yoğun olduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Başkan Yardımcısı Aydın, Uğur Mumcu’nun bir demokrasi şehidi ve Cumhuriyet değerlerini koruyan bir aydın olduğunu, bu nedenle de hedef seçildiğini belirterek koşunun bu yönüyle yaşatılması gereken bir spor etkinliği olduğunun altını çizdi. Kazanan sporculara kupaları ve madalyaları takdim edildi.

İlgili Haberler

Spor
28 Mart 2024
28 Mart bugünkü maçlar! Bu akşam kimin maçı var?

28 Mart bugünkü maçlar belli oldu. Hem Türkiye’de hem de Dünya liglerinde oynanacak karşılaşmalar açıklandı. Peki 28 Mart Bugün hangi maçlar var? Futbolseverlerin sabırsızlıkla beklediği gün geldi çattı. 28 Mart Perşembe günü, yerli ve yabancı liglerden bir dizi futbol maçı ekranlara taşınacak. Kıyasıya mücadeleler, futbol tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatacak. 28 MART BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Spor
26 Mart 2024
Galatasaray – Antalyaspor Maçının Hakem Toplantısı Gündemi Sarstı: İfadeler Ortaya Çıktı

Futbol dünyası bu diyalogla çalkalanıyor. Galatasaray – Antalyaspor maçının ardından hakem toplantısı ifşa edildi Galatasaray’ın Antalyaspor’u mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen hakem toplantısında yaşananlar, futbol kamuoyunu ayağa kaldırdı. İşte olay yaratan diyaloglar. Süper Lig’in 27. haftasında oynanan ve Galatasaray’ın Antalyaspor’u 2-1 yendiği maçın ardından, futbol gündemi bir kez daha sarsıldı. Maçın hakemleri arasında yaşanan ve […]