SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KALDIRIN BU PROGRAMLARI

Yayınlanma:
ABONE OL

Memur Sen İstanbul İl Başkanı Talat YAVUZ, Türk aile yapısına zarar veren tv programları hakkında yaptığı değerlendirmede;

“Çok izlenen bir program düşünün, konusu insanlarımızın işlediği suç ve günahlardan oluşuyor. Konukları genellikle taşradan, varoştan cahil ve yoksul insanlar. Sunucularını bütün Türkiye tanıyor, hukukçusu, psikiyatrı vs. alanında tanınmış kişiler.

Yayınlayan kanallar ise genellikle akredite televizyon kanalları. Yapımcısı ve yayıncısı kadar, ifşadan zevk alan, eğitimli eğitimsiz geniş izleyici kitlesinin de masaya yatırılması gereken, aile ve toplum sağlığı için zararlı programlar.

Bu programlarda, aile bireylerinin kendi aralarında konuşamayacağı türden, edebe aykırı olaylar sıradan olaylarmış gibi canlı yayında konuşulabiliyor. Taciz, tecavüz, cinayet sıradan işler. Bütün kurumlarıyla devletin çözemediği sır perdesi bu programlar sayesinde çözülüyor!

Meşhur olma adına yayına çıkan suçlular ya suçunu itiraf ediyor ya da toplum nezdinde, zaten olmayan itibarını iyice kaybediyor ve cezasını buluyor! Evlilik programlarından çok daha seviyesiz ve zararlı programlarla karşı karşıyayız.

Neresinden bakarsanız bakın, aklı başında insanlarımız, bu programlara bunca yıl nasıl seyirci kalındığını anlayamıyor. Toplumun çürüyen tarafının gizem, merak, cinsellik, nefret, kin gibi duyguların kaşınarak ekranlara taşınmasının, izleyicilerde nasıl duygular bıraktığına hiç mi bakılmıyor? En aşağılık eylemlerin sıradan eylemler gibi algılanacağını görmüyor muyuz? Suçların, insanların bilinçaltına, herkesin yapabildiği sıradan işler olarak kazınması bizi ürkütmüyor mu?

Ya diziler. Toplum yapımıza aykırı ne varsa işlenebiliyor. Öğretmenler ve imamlar başta olmak üzere topum üzerinde etki gücü olan hangi meslek grubu varsa küçümseniyor. Biliyorlar ki toplumda eğitimciyi ve din adamını itibarsızlaştırınca meydan kendilerine kalacak. Verdikleri mesajla, sanat yönüyle veya toplumun yararına işlediği konuyla gündeme gelemeyen diziler, toplumsal duyarlıklarımıza dokunarak gündemde kalmayı amaçlıyorlar.

Eğitimle, dinamik toplum yapımızla, kuşaktan kuşağa aktardığımız medeniyet değerlerimizle uzun yıllar biriktirdiğimiz güzellikler; bu ilkel sabah kuşağı programlarıyla ve uyarlanmış, taklit dizilerle yok ediliyor, çocuklarımızın beyinleri ve bilinçaltı zehirleniyor. Biz dış etkilerden, batı kaynaklı sapkınlıklardan neslimizi korumak adına, İstanbul Sözleşmesi ve bağlı mevzuat ile boğuşurken, televizyon kanaları daha büyük ve onarılması güç hasarlar oluşturuyor.

Geç de olsa yetkililere ve bütün kurumlara, sorumluluklarını hatırlatan genelge yayınlandı. Artık RTÜK başta olmak üzere bugünden tezi yok bu programlar ve diziler masaya yatırılmalıdır. Çeşitli hilelerle aynı işlevi görecek başka programlar takibe alınmalıdır. Bu programların hasarını tamir edecek etkili programlar desteklenmelidir.

Kamuoyu önünde telaffuz edilmesi bile uygun olmayan sapkınlıkların, bütün ayrıntılarıyla, canlı yayında saatlerce konuşulması, benzer olayların yok olmasına değil, daha da artmasına, kötülüğün giderek yayılmasına hizmet eder. Basın ve yayın hürriyeti, haber alma özgürlüğü, toplumun ruh sağlığı bozulurken, nesillerimizin zihin dünyası zehirlenirken, mazeret olarak sunulacak hak ve özgürlük olamaz. Kaldıralım bu programları, çok geç kaldık.

İlgili Haberler

Magazin
17 Nisan 2024
Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu annesini aramak için Müge Anlı’nın programına çıktı

Metin Akpınar’ın seneler sonra ortaya çıkan kızı Duygu Nebioğlu, annesini bulmak için Müge Anlı’nın prograMetin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu annesini aramak için Müge Anlı’nın programına çıktı mına katıldı. İşte detaylar… Usta oyuncu Metin Akpınar’ın yıllar önce yaşadığı evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelen ikiz kızlarından olan Duygu Nebioğlu, kayıp olan annesini aramak için Müge Anlı’nın yayınına […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Magazin
17 Nisan 2024
Uraz Kaygılaroğlu sevgilisinin sergisi için verdiği pozlarla sosyal medyayı ayağa kaldırdı! Kullanıcılar tarafından linç ediliyor

Sevgilisinin sergisi için kamera karşısına geçen Uraz Kaygılaroğlu, pozlarıyla yok artık dedirtti. Uraz Kaygılaroğlu, pozlarından sonra sosyal medyada linç edildi. İşte detaylar… Ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’ndan tepki çeken pozlar. Pozları ile sosyal medyada adeta linç edildi. Star TV ekranlarında izleyici ile buluşan Sakla Beni dizisinde başrolde yer alan ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, fotoğraf sanatçısı olan […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]