SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kamu İhale Danışmanı

Yayınlanma:
ABONE OL
Kamu İhale Danışmanı

Kamu kurumu tarafından açılan ihalelerde kamusal alanda ihtiyaç duyulan mal ve hizmet alımları için çalışma yapılır. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılabilmesi için ihale açılması gerekli olur. İhale açılacağı zaman yapım işlerini ilgilendiren konularda da ihalelerden söz edilebilir. Kamu ihale danışmanı bu alanda çalışma yapan kişidir.

İhale danışmanı aracılığı ile yapılacak çalışmada hata payının en aza indirilmesi mümkün olur. Bu alanda hizmet veren kişiler Hukuk Fakültesi ya da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olurlar. Bu okullardan mezun olan adayların aynı zamanda KPSS sınavına da girmesi gerekli olur.

KPSS sınavından alınacak en az 80 puan mesleğin yapılabilmesi için gereklidir. Ayrıca kurumun açacağı iki aşamalı sınavda başarılı olunması gerekirken bu sınavlar yazılı ve sözlü olarak yapılmaktadır.

Kamu İhalesi Nedir?

Kamusal alanda birçok ihtiyaç ortaya çıkar. Kamu ihalesi nedir? Merak edilirken kamunun ihtiyaçları arasında yer alan mal ve hizmet alımı ya da yapım işleri için kamu ihalesi açılır. Devlet kamunun yararına olacağını düşündüğünde kaynakların etkin ve verimli kullanılabilmesi için ihale usulü ile bu işleri 3. Kişilere yaptırabilir.

Kamu ihale danışmanı bu tür ihaleler söz konusu olduğunda görev yapan kişidir. Kamu ihaleleri yapılırken kamu ihale hukuku kapsamında hareket edilir. Hukuk kuralları toplum yaşamında birçok alanda gerekli olan kaideleri içerisinde barındırır.

Kanun koyucu hukuk kuralları sayesinde toplumsal nizamı sağlarken kişi ve kurumlar arasındaki ilişkiler de hukuk kuralları ile düzenlenir. Bundan dolayı da hukuk kurallarına ihtiyaç duyulur. Kamu ihaleleri açık ihale usulü, belli istekliler arasındaki ihale usulü ya da pazarlık usulü ile yapılır.

İhale yapılacağı zaman kurum tarafından duyuru yapılır. Koşulları sağlayan tarafların bu ihalelere katılması mümkün olurken her ihalenin kendine özgü kuralları olmaktadır.

İhale Uzmanın Görevleri

İhale uzmanın görevleri söz konusu olduğunda bu mesleği yapanların ihalelere ilişkin ihale tekliflerinin hazırlanması ve sonuçların takip edilmesi süreçleri çalışmaları arasında yer almaktadır. Kamu ihaleleri kamusal alanda ortaya çıkan ihtiyaçları karşılamak için açılırken bu ihaleler çeşitli yöntemlerle yapılabilir.

İhale uzmanı olarak görev yapabilmek içinse öncelikle belli üniversiteleri bitirmek gerekmektedir. Hukuk Fakülteleri ya da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden mezun olan adayların KPSS sınavından 80 puan aldıktan sonra kurumun açacağı sınavlara girmesi gerekmektedir.

İki aşamalı olan bu sınavların ardından da adayın kazanması durumunda ihale uzmanı olarak çalışabilmesi mümkün olur. Kamu ihale uzmanı olarak görev yapacak olan kişilerin deneyimleri de oldukça önemlidir. İhale danışmanı olmak isteyen adayların tüm aşamaları başarı ile geçmesi zorunludur.

Uzmanlık yapacak olanların ihalelere yönelik teklifleri hazırlaması ya da ihale sonuçlarını analiz edebilmesi gerekir. Belli bir uzmanlık gerektiren bu meslekte çalışanların zaman içerisinde çok daha fazla deneyim kazanması da mümkün olur.

Meta Etiket: Site kullanıcılarına ve ziyaretçilere sunulmuş Kamu İhale Danışmanı başlıklı metin sayesinde cevap bekleyen sorular yanıtlanmaktadır.

İlgili Haberler

Basında Kartal
02 Mayıs 2024
Kartal’ın cadde ve sokakları asfaltlanırken, kaldırımlar da yenileniyor

Kartal’da başlattığı altyapı ve üstyapı yenileme çalışmalarıyla yıllardır çözülemeyen sorunları çözen Kartal Belediyesi, ilçenin 20 mahallesinde tespit ettiği sorunlu cadde ve sokakları baştan sona yeniliyor. Söz konusu çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atalar Mahallesi Halitpaşa Caddesi’nde kaldırım yenileme çalışmalarını titizlikle gerçekleştirerek Kartal’ı güzelleştiriyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına hız veren Kartal Belediyesi Fen […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. Toplumların refahı ve […]