SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Yeniden Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı 2. olağan kongresi yapıldı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Kongresini yoğun katılımla Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Genel Başkanlığını merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın yürüttüğü Yeniden Refah Partisi 81 il ve 800’den fazla ilçe’de teşkilatlanmalarını yaparken, kongrelerini de sırayla yapmayı sürdürüyor.

Kurucu İlçe Başkanlığını Nadim Yazıcı’nın yaptığı, ancak kendisinin vefat etmesi üzerine yerine atanan Nevzat Şavluk’un tek aday olarak delegelerin desteğini talep ettiği Kartal Yeniden Refah Partisi, 2. Olağan kongresini salonu hınca hınç dolduran partililerin de iştirakiyle gerçekleştirdi.

Kartal Yeniden Refah Partisi’nin gerçekleştirdiği olağan genel kurula Zeki Karaismailoğlu, Ebubekir Dağ, Binali Karaman, Beşir Aslanargun, Ömer İçmeli, Olcay Özgön, İsmail Kızılgöz, Zeki Dağ, Memiş Dikilidaş, Zeki Dağ, İlhan Güzelgün, Selim Akboğa gibi Kartal kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de konuk oldular.

Özellikle kadın ve gençlerin ilgi gösterdiği kongrede divan seçimi, istiklal marşının okunması sonrası İlçe Başkanı Nevzat Şavluk’un partililere hitap etmesi ile start aldı.

Nevzat Şavluk yaptığı konuşmada, ülkenin bugünkü durumundan ancak milli görüş projelerinin çıkarabileceğini ifade ederek, Milli görüşün millete hizmet demek olduğunu söyledi.

Nevzat Şavluk şöyle konuştu:

“Sözlerime başlamadan önce yakın zamanda rahmet-i rahmana varan kurucu İlçe Başkanımız merhum Nadim Yazıcı’ya Allah’tan rahmet, kederli ailesine de sabırlar diliyorum.”

“Milli Görüş demek, Millete hizmet demektir”

“Milli Görüş’ün yuvası olarak bilinen Kartal İlçemizde 2 yıl gibi kısa bir sürede teşkilatlanma çalışmalarını gerçekleştirdik. Dernek ziyaretleri, stant çalışması,  ev sohbetleri, kahvaltı programları, ve buna benzer çalışmalarla halkımızla hep bir arada olduk. Dertlerine ortak olduk. İnşallah Kartal İlçemizde bu azimli ve kararlı kadrolarla gidilmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmayarak milletimizin tercihine mazhar olacağız. Çünkü milli görüş demek, ancak millete hizmet demektir.”

“Sofrasında kırk çeşit yemek varken millete soğan ekmeği reva görüyorlar”

“Makamın ve şöhretin gölgesine sığınarak bu ekonomik buhranda milletinden kopuk yaşayan, kendi sofrasında kırk çeşit yemek varken, soğan ekmeği milletine reva görenler, İki kilo et yerine yarım kilo alın diyenler, porsiyonları küçültün diyenler, meyve ve sebzeyi kiloyla değil taneyle alın diyenler devletinin ve milletinin menfaatini düşünemezler. İşte en son gelen elektrik faturalarıyla bunu hep birlikte gördük. Zaten pandemi nedeniyle milletimiz, esnafımız zor duruma düşmüşken, daha toparlanmadan milletimize indirimli elektrik ve ulaşım kisvesi altında kademeli tarife diye bir uygulama getirerek milletin darboğazına bir düğme daha iliklediler. Yaklaşık yirmi yıldır devletin yönetiminde tek başına söz sahibi olanlar rahmetli Erbakan hocamızın kırk yıl önceki sanayi ve üretim hamlelerinden daha yeni, yeni bahsetmeye başladılar. Yeni itiraf etmiş olacaklar ki, birde isim buluyorlar. Çin modeli, Avrupa modeli. Ama hala anlayamadılar. Bunun bir Milli Görüş modeli olduğunu.”

“Ülkenin bu duruma düşmesinde muhalefetin de vebali var”

“Tabi bir de muhalefet görevini üstlendiğini zanneden diğer taraf var. Bu kadar ağır şartların oluştuğu ülkede görevini yerine getiremeyen ve bu vebalde eşit sorumluluğu olan muhalefetin yirmi yıldır hükümeti tribünden eleştirerek bal kaymak maaşlarını alarak köşelerine çekildiler. Hangi pencereden bakarsanız bakın, bu ülkenin bu duruma gelmesinin nedenlerinden biri de muhalefet partileridir. Milletin dertlerine ortak olmadıkları gibi birde bunu meslek haline getirerek o şöhretin gölgesinde keyfe keder hayatlarını sürdürüyorlar.”

“Bizim ittifakımız sadece milletledir”

“Birileri o ittifakta, diğerleri öbür ittifakta, kimisi İngilizlerle temas halinde. Aziz millet bunların kim olduklarını çok iyi biliyor. Bunların hepsi devleti idare etmekte hep sınıfta kalmıştır. Allah’a hamdolsun bizim tek ittifakımız var. O da milletimizdir. Asıl milletini ve devletini düşünenler, işçisi memuru yüzde yirmi beş zam beklerken, milletine yüzde yüz, emeklisine ise yüzde iki yüz elli zam veren ve bunun sonunda da bütçesini denk getiren yönetimiyle hizmet eden milli görüştür. İnşallah özverili ve liyakat sahibi kadrolarla milli görüş belediyeciliği anlayışıyla milletimize, devletimize güzel Kartalımıza hizmet etmek için cansiperane çalışacağız.”

“Milletin sırtına kene gibi yapışan kadroları temizleyeceğiz”

“Çıkarcıların, rantcıların, ihalecilerin cirit attığı o kutsal makamlarda milletin sırtına kene gibi yapışan kadroları temizleyerek adaletle hizmet edeceğiz. Müslümanlıkla yoğrulan bu toprakların mayası, millilikten uzak Avrupa’dan sipariş edilen yasalarla tutmaz. Bunu zaten apaçık görüyoruz. Ülke yönetmek ancak adil düzen ile milli politikalarla, üretimle toplumun her kesimini kucaklayan yani kısacası milletimizin benliğinde varlığını sürdüren milli görüş ruhuyla olur. İnşallah ikinci kırk yılda işin ehli liyakat sahibi kadrolarla bu hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.” Dedi.

İlçe Başkanı Nevzat Şavluk’un konuşmasının ardından yapılan seçimle kongrede tek aday olan Şavluk’un listesi seçilerek genel kurul tamamlandı.

İlgili Haberler

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]

Genel
12 Nisan 2024
Bayram tatilinin acı bilanço sonucu! 48 ölü 6 bin 184 yaralı

Bayram trafiğinin bilançosu açıklandı. Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşanan trafik kazaları sonucunda 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi yaralandı. İşte detaylar… Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününe ait trafik bilançosu açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde yaşan trafik kazaları sonucunda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ali […]