SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başkan Gökhan Yüksel’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özellikle son dönemde artan ekonomik ve sosyal eşitsizliklerden en çok etkilenen gruplar arasında kadınların yer aldığını dile getiren Başkan Gökhan Yüksel, “Eşitlik ve özgürlük mücadelesinde bir araya gelecek, eşit ve özgür günleri hep beraber inşa edeceğiz.” dedi.

Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şunları kaydetti:

“Bu yıl yaşadığımız krizler; hayat pahalılığı, enerji fiyatlarındaki artış, kara kış ve pandemi toplumdaki eşitsizliklerin ateşini daha da harladı. Kadınların da bu artan eşitsizliklerden en çok etkilenen gruplardan biri olduğunu biliyorum. Gelir kaybı ve artan enflasyon kadınları ciddi bir şekilde etkiliyor. Ayrıca pandemi döneminde, evlere kapandığımız süreçte kadınların sırtındaki iş yükü de hızla arttı. Aylarca okula gidemeyen çocuklarının sorumluluğuyla birçok anne, işini bırakmak zorunda kaldı.

Dahası maalesef, Covid-19 salgını sürecinde ev içi şiddette bir artış meydana geldi. Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri ile topyekûn savaşımızı sürdüreceğimize söz veriyorum. Fakat bu mücadelenin sadece yerelde değil, ülke çapında istihdam, eğitim ve eşitlik hareketinin yanı sıra caydırıcı cezalarla mümkün olacağını da biliyoruz. Gerekli adımların, hep birlikte atılması elzem. Kartal Belediyesi olarak eşitlik ve özgürlük mücadelesinde daima kadınların yanındayız, elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz ve ne olursa olsun göstermeye de devam edeceğiz. 

Kartal’da Belediyemiz bünyesinde ‘Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Bu kapsamda açtığımız ‘Kadın Dayanışma Merkezlerimizde’, kadınlara ve çocuklara psikologlar, pedagoglar ve hukukçular destek veriyor. Aynı zamanda Kartal’da KADER ile iş birliği içinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli gerçekleştirdik.

Komşu İletişim Merkezimiz ve Kadın Sığınma Evimiz, tüm Kartallı kadınlara destek olmaya devem ediyor. Bir telefon ile ulaşılabilir olmamız, en etkili ve nokta atışı çözümler üretmemizi sağlıyor.  

Bunların yanında 15 kreşimizle çocuklarımıza eğitim vermeye ve güvenli alanlar yaratmaya devam ediyoruz.  Özellikle kreşlerin ve kadın sığınma evlerinin, aile içi şiddetle mücadele eden kadınlar için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Eşitlik ve özgürlük mücadelesinde bir araya gelecek, eşit ve özgür günleri hep beraber inşa edeceğiz. Tüm bu duygu ve düşüncelerimle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en samimi duygularımla kutlarım.”

İlgili Haberler

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]