SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kerkük’te yaşanan Altınköprü Katliamındaki Türkmen Şehitleri unutulmadı

Yayınlanma:
ABONE OL

Irak ordusunun 28 Mart 1991’de Kerkük ile Erbil arasında kalan Altınköprü kasabasına düzenlediği operasyonda hayatını kaybeden 100 Türkmen anıldı. 

28 Mart 1991 – bir Ramazan akşamı oruç dudaklı, genç, yaşlı, aksakallı, çiçek ömürlü çocuklar, evlerinden çıkartarak ( 99 ) Türkmen yurttaşını, numara ( 8 ) ilçesi dolaylarında gözlerini bağlamadan, kendilerine bir yudum su vermeden hepsini hunharcasına, zalimcesine kurşuna dizmişlerdir.

Sonra toplu şekilde bir uçuruma atıp toprakla yüzlerini örtmüşlerdir, işte bunlar Türkmen eli ve dilinin faturasıdır bu, bunlar doğru yol ilkesine inanarak kutsal amaç uğrunda şehit düştüler, zulme karşı bir millet mefküresinin göstergesi oldular.

Artık bu olay Türkmen toplumu ve tarihi için büyük anlamlar taşır. Çünkü milletlerin tarihi var oluşu, mücadelesi vermiş oldukları şehit sayısıyla ölçülür, yüce Türkmen halkımız böyle bir soykırımlara 1923 yılından bugüne kadar karşı karşıya gelmiştir.

Ama ne pahasına olursa olsun, dillerinden, ellerinden, sazlarından, tellerinden geçmediler, kanlı ellerin, din düşmanlarının, hainlerin yollarını seçemediler.

Hurma ağacı gibi dim dik durarak başları yüksek yaşadılar. Şehitlerimiz olmasaydı tarihimize, yurdumuza sahip çıkamazdık.

          Evet, Altun Köprü şehitleri ölümsüzlük tablosunda, zamanın zakiresinde hürmetle anılacaklardır, Türkmen tarihinde mücadele sembolü, özgürlük sesi ve hakkın simgesi olmuşlardır.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]