SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Dünya Orman Haftasında, Kartal Aydos Ormanı’nda ‘Orman Temizliği ve Fidan Dikimi’

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi, öğrencilere orman ve ağaç sevgisini aşılamak, doğayı erozyona karşı korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Orman Haftasında, Kartal Aydos Ormanı’nda ‘Orman Temizliği ve Fidan Dikimi’ etkinliği gerçekleştirdi.

Aydos Ormanı 2. kapı girişine yakın bir noktada gerçekleştirilen etkinliğe; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Tozkoparan ve Cengiz Türkmen, CHP Grup Başkan Vekili Gülay Boyraz, Meclis Üyesi Aysel Yücel, Kartal Tema Vakfı olmak üzere birçok okul, sivil toplum kuruluşları ve mahalle gönüllüsü yeşil bir doğa için bir araya geldi.

Yaklaşık iki saat süren etkinlikte gönüllüler ve öğrenciler büyük boy çöp poşetleriyle birlikte Aydos Ormanı’nı temizleyerek, fidan dikimi yaptı.

Etkinliğe katılanlara hitaben bir konuşma yapan ve iklim krizinin yaratacağı sorunlara karşı dikkat çeken Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Deniz Karacan; “Dünyayı ciddi anlamda bir kuraklık bekliyor. Dünya genelinde çok çarpık bir kentleşme var. Biz sizlerin geleceği için mücadele ediyoruz. İleride bu sıkıntıları yaşamamak için sizlere sesleniyorum. Ormanlarımızı, suyumuzu koruyalım. Hep birlikte ekosisteme sahip çıkalım. Gelecek çocukların elinde. Çocukların bunları bilinçli bir şekilde öğrenmeleri ve duyarlılık kazanmaları adına birçok etkinlik düzenliyoruz. Çevreyle ilgili olarak okullarda sürekli eğitimler veriyoruz. Bugün burada Orman Haftası nedeniyle sınırlarımız içerisinde yer alan Aydos Ormanı’nı temizleyip fidan dikimi dikerek doğamıza sahip çıkacağız.” dedi.

Yapılan konuşmaların sonrası öğrenci ve gönüllülerle beraber fidan dikimi gerçekleştirildi. Etkinlikte buluşan gönüllüler hep birlikte Aydos Ormanına gelen piknikçilerin bıraktıkları çöplerin yanı sıra ormana gelişi güzel atılan metal, pet şişe, plastikler, cam ve kâğıt gibi geri dönüştürülebilir atıklar ayrı ayrı torbalarda toplandı. Toplanan atıklar Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne teslim edildi.

Orman Temizliği ve Fidan Dikme Etkinliği’nin ardından Metin Önderoğlu konseriyle keyifli bir gün geçirme fırsatı yakalayan Kartallılar, ormanlık alanda yapılan etkinlikte güneşli havanın da tadını çıkardı.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na Plaket Verildi

Etkinlik sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, Başkan Gökhan Yüksel adına Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Kartal Şubesi’ne çevreye ve doğaya katkılarından dolayı bir plaket takdim ederek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

İlgili Haberler

Genel
29 Mart 2024
Seçil Erzan davasında son dakika gelişmesi! İmza sahte çıktı

Futbolcuların dolandırılması olayı ile ilgili yargılanan Seçil Erzan davasında yeni gelişme var. Dosyadaki son dakika gelişmesine göre Selçuk İnan’ın talep ettiği belgelerde Seçil Erzan’ın yardımcısı sanık Asiye Öztürk’e ait olduğu iddia edilen imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Ünlü futbolcuların da isimlerinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili Seçil Erzan davası olarak bilinen davanın duruşmaları devam ediyor. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]