SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Fatih Erbakan, “Temel Beyler, sokağa dahi çıkamayacak duruma gelmişler!..

Yayınlanma:
ABONE OL

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, gazeteci Alper Altun’un YouTube kanalında gerçekleştirilen canlı yayında siyasi gündeme ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

‘Millî Görüş kurucu lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatta olsaydı CHP ile olurdu’ söylemine bir kez daha sert çıkan Erbakan, “Temel Bey yanlış pozisyonuna bir meşruiyet arıyor. Sokağa dahi çıkamayacak duruma gelmişler. Erbakan Hoca asla 60 yıl sonra Türkiye’nin başına bir CHP’li getirme operasyonuna dahil olmazdı, altılı masada asla yer almazdı.” ifadelerini kullandı. 

Erbakan 2023 seçimlerine parti olarak milletin isteği ile tek başına katılacaklarını ve partisinin Cumhurbaşkanı adayı da olduğunu kaydetti.

Erbakan Hoca, ‘Osmanlı dönemine zulüm dönemi’ diyen bir CHP’yle asla birlikte olmazdı.

Erbakan’ın açıklamaları şöyle:

“Bir kez daha açıkça söylüyorum; Erbakan Hocamız hayatta olsaydı, 6 yaşından küçük çocuklara Kur’an öğretmeyi çağdışılık sayan bir CHP, ‘iktidar olur olmaz İstanbul Sözleşmesi’ne geri döneceğiz, Ayasofya müze olarak kalmalıydı, cami olmamalıydı’ diyen ve bizzat Genel Başkanının ağzından ‘Osmanlı dönemini bir zulüm dönemi’ olarak nitelendiği bir CHP’yle asla birlikte olmazdı. ‘Efendim Erbakan Hoca CHP ile koalisyon yaptı’ diyorlar. Bir kere ikisini karıştırmamak lazım.

Bu koalisyonun Millî Görüş kadrolarının ilk kez devlet yönetimine akredite olması açısından çok büyük önemi vardı. O koalisyon döneminde Kıbrıs Barış Harekâtı yapılarak 3 asır sonra ilk kez bir toprak kazanıldı. CHP ile koalisyon olmasına rağmen 600 imam hatip, 5000 Kur’an kursu açılması ile manevi kalkınma açısından son derece önemli icraatlar gerçekleştirildi.

O koalisyon adeta bir Millî Görüş iktidarı gibi hareket etti. Şimdi yapılana bakıyorsunuz; ‘2-3 tane milletvekili çıkaracağız’ diye CHP’ye fazladan 7 tane milletvekili kazandırıldı, Elazığ’da 40 sene sonra CHP vekil çıkartabiliyor sonuçta elde edilen 2 vekilden birisi istifa etti. Bu ittifakın sonucunda ‘siz ne elde ettiniz CHP ne elde etti’ buna bakmak lazım. Erbakan Hoca o koalisyonda efsane hizmetler üretti bugünkü ittifakta neler elde edildi buna bakmak lazım. Kaldı ki CHP için ‘kökü bereketsiz bir partidir’ diyen yine Erbakan Hocanın kendisidir. Dolayısıyla bugün hayatta olsa asla birlikte olmazdı. Tabii Cumhur İttifakı’yla da olmazdı, bunun sebeplerini gerekçeleriyle daha önce ifade etmiştik.”  

‘Temel Bey, yanlış pozisyonuna Erbakan Hoca’yı karıştırarak bir meşruiyet arıyor’

Gazeteci Altun’un, ‘Temel Karamollaoğlu neden böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duymuş olabilir’ sorusuna Erbakan, “Temel Bey yanlış pozisyonuna bir meşruiyet arıyor. Sokağa dahi çıkamayacak duruma gelmişler. Türkiye’nin dört bir yanında halkımızdan duyuyoruz hatta ‘böyle bir isim nasıl olur da Erbakan Hoca’nın partisinde genel başkan olabilir’ diye sokaktaki vatandaş bize soruyor, tepki gösteriyor.

Herhangi bir yerde broşür dağıtmaları esnaf ziyareti yapmaları mümkün değil hatta Temel Bey’in kendisinin söylediği camiye girdiğimizde tepki alıyoruz diye. Böyle bir durumda bir tutunacak dal olarak Erbakan Hoca’yı da karıştırarak bir meşruiyet oluşturma peşindeler. Ama bu son derece yanlış bir değerlendirme. Erbakan Hoca asla 60 yıl sonra Türkiye’nin başına bir CHP’li getirme operasyonuna dahi olmazdı, o altılı masada asla yer almazdı.” diye konuştu. 

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]