SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

PENDİK İMAM HATİPLİLER  İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU 

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik İmam Hatip Lisesi mezun ve Mensupları Derneği (PİHMED) 23 Nisan 2022 Cumartesi günü Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde bir iftar programı gerçekleştirdi.  

Programı kendisi de Pendik İmam Hatip Lisesi öğretmeni olan muhabirimiz Mustafa Telli sizler için izledi. 

Yıllar sonra bir araya gelen emekli öğretmenler ile mezunların kucaklaşması duygusal anlara sahne oldu. 

Programa İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Belediyesi Meclis üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, 1983 Mezunu THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin, Yeniden Refah Partisi Pendik İlçe Başkanı Fahrettin Karakurt, Saadet Partisi Pendik İlçe Başkanı Yasin Kadıoğlu, İyi parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan, Kadıköy Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Kaya, Pendik Eski Kaymakamı Cafer Odabaş katıldı.   

Öğretmen, öğrenci ve mezunların yer aldığı muhteşem organizasyonda 2 bin kişiye yemek servis edildi. Okul yemekhanesinde hazırlanan menüde: iftariyelikler, çorba, etli pilav, salata, ayran ve tatlı yer aldı.  

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İmam hatiplerin kuruluşunun anlatıldığı mini videoyla devam etti.  

Programda: PİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Akbaş, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz ve Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir akman kısa birer konuşma yaptı. 

PİHMED Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Akbaş yaptığı kısa konuşmasında: İmam Hatip Lisesinin Pendik’te 1976 yılında açıldığını,1976 yılından bu yana Pendik İmam Hatip lisesinde çalışan idareci, öğretmen ve okuyan öğrenciler ile programa destek veren ve katılan herkese teşekkür etti. 

İstanbul Milletvekili Erol Kaya konuşasında: İmam hatip lisesinde bulunmaktan duyduğu gurur ve mutluluğa değinerek, tüm katılımcılara teşekkür edip, Ramazan Bayramını kutladı.  

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptığı konuşmada imam hatip lisesinde okuyamamanın eksikliğini hissettiğini, bu eksikliği üç çocuğunu da imam hatip lisesine göndererek telefi ettiğini söyledi. Başkan Cin konuşmasında katılımcıların kadir gecesini ve Ramazan Bayramını tebrik etti. 

Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik’te 18 imam Hatip lisesi 35 imam hatip ortaokulu olduğunu ve bu okulların her birinin başarılı okullar olduğunu söyleyerek öğrencileri imam hatip lisesine davet etti.  

Programda yıllar sonra bir araya gelen emekli öğretmenler ile mezunların kucaklaşması duygusal anlara sahne oldu. Öğretmenlerini ve arkadaşlarını görmek için masa masa dolaşanlar her bir masada bir tanığını görünce gözyaşlarına hakim olamadılar. 

Çay sohbeti ile devam eden muhteşem organizasyon hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. 

Mustafa Telli 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
27 Nisan 2024
Adıyaman SON DAKİKA! Polis cinnet getirdi, karakoldaki diğer polislere ateş açtı

Adıyaman’da polis karakolunda cinnet getiren memur dehşet saçtı. Adıyaman’ın Altınşehir bölgesinde, bir polis karakolunda meydana gelen trajik olayda bir polis memurunun cinnet geçirdiği ve mesai arkadaşlarına ateş açtığı bildirildi. Olay sonucunda 2 polis memuru hayatını kaybetti, 8 polis yaralandı. Olay, 21.15 sıralarında gerçekleşti. OLAYIN DETAYLARI Adıyaman’ın Altınşehir bölgesindeki bir polis karakolunda cinnet geçiren bir polis […]

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]