SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

KADİR GECESİ KİMLERE KADİR GECESİ?..

Yayınlanma:
ABONE OL
KADİR GECESİ KİMLERE KADİR GECESİ?..

İslam’da, Allah’ın koyduğu kurallarda piyango usulü kurtuluş, piyango usulü cennete gitmek, affedilmek yoktur.

Allah’ın koyduğu kurallar dâhilinde, kurallara uyarak, emirleri yerine getirip yasaklardan kaçınarak, insanlara, hayvanlara, tabiata insanlığın gerektirdiği şekilde davranarak, merhamet, sevgi, saygı ve hoşgörüyle yaklaşarak ödüllendirilme vardır.

Kadir Gecesi Müslümanlar için bir ödül gecesidir ve bu gece alınacak ödül bu geceye bağlı değil, bütün hayatınıza, hayatınız boyunca ne yaptığınıza, nasıl yaşadığınıza bağlıdır.

Hal böyle olunca da Kur’an ve Sünnetin ışığında Kadir Gecesi;

–       Allah’a iman edenlerin, kulluk bilinciyle yaşayanların, Peygamber ahlakı ile ahlaklananların.

–       Kur’an-ı Kerim’de ‘‘ben kuluma şah damarından daha yakınım, her halinden haberdarım, her an kudretim altında olan kulumla aramıza kimse giremez. Ta ki sizler şeytanı, arzularınızı, heveslerinizi, bencilliğinizi, kibrinizi araya sokmayın!’’  diye hitap eden Yüce Allah’ın bu ayetine bağlı olarak kullara iman etmeyen, Allah ile arasına kulları sokmayan, Allah’ı bırakıp kullara bel bağlamayan, Allah’ın rızası yerine kulların hoşuna gitmeye çalışmayanların.

–       Yalan söylemeyen, iftira atmayan, fitne, fesat çıkarmayanların.

–       Davranışları nazik, gönlü yumuşak, lisanı kibar olanların.

–       Tevazuu sahibi olanların, cömert olanların, huyu güzel ve yardımsever olanların.

–       Kul hakkı yemeyenlerin, sözünde duranların, ahde vefalı olanların.

–       Kibirli olmayanların, büyüklük taslamayanların, bilmediği konu hakkında hüküm vermeyenlerin.

–       Özü sözüne, içi dışına uygun olanların, ikiyüzlü olmayanların.

–       Emaneti ehline verenlerin, emanete ve liyakate ihanet etmeyenlerin.

–       Düşmanlarına karşı bile olsa hakkı, adaleti gözetenlerin, hakkı ve adaleti çiğnemeyenlerin.

–       Dürüst, ahlaklı, hoşgörülü olanların, yalan söylemeyenlerin, fitne fesat çıkarmayanların.

–       Günahlarından bir daha işlememek üzere Nasuh Tövbe edenlerin.

–       İnsanı insan yapan bütün değerlere sahip olanların, vicdanlı olanların, merhametli olanların.

–       Allah’ın emirlerine ve yasaklarına harfiyen uyanların, uymaya çalışanların.

–       Devletten aldığı gücü kişisel çıkarları, şahsi hesaplaşmaları, kinleri, nefretleri için kullanmayanların, insanları ezemeyen, üzmeyen, baskı altına almayanların.

–       Üç kuruşluk dünya menfaati için dalkavukluk, riyakârlık, sahtekârlık yapmayanların.

–       Taassup sahibi olmayanların, adaletsizliğe götüren tarafgirlikten uzak olanların, bağnaz, yobaz ve cahil olmayanların.

–       Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’yı (SAV) tek lider, önder, rehber, mürebbi olarak kabul ederek, O’ndan başkasının ardına düşmeyenlerin gecesidir.

author avatar
Ahmet Berhan Yılmaz

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]