SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

En Uygun Sublimasyon Mürekkep Çeşitleri ve Fiyatları

Yayınlanma:
ABONE OL

Süblimleşme, bir maddenin sıvı halden geçmeden katı halden gaz haline geçmesi işlemidir. Sublimasyon mürekkep çeşitleri, süblimasyon kâğıdına ve polyester gibi kumaşlara baskı yapmak için tasarlanmış özel mürekkeplerdir. Baskı işlemi sırasında, mürekkep bir transfer plakası aracılığıyla etkinleştirilir. Buna süblimleşme denir ve kâğıdın yüzeyindeki mürekkebin katıdan gaza geçmesine neden olur. Süblimasyon mürekkebinin özellikleri arasında aşağıdakiler vurgulanmalıdır;

  • Fotoğrafları ve diğer profesyonel illüstrasyonları basmak için mükemmeldirler.
  • Polyester gibi kumaşlarda çok iyi sonuç verirler.
  • Özel kâğıt ve yazıcılara ihtiyaçları var.
  • Süblimasyon mürekkeplerinin kullanılması, sınırlı ortam esnekliği pahasına mükemmel, uzun ömürlü sonuçlar sağlar.

Süblimasyon için Hangi Mürekkeplere İhtiyacınız Var?

Süblimasyon mürekkepleri, süblimasyon kâğıdına basılan ve daha sonra transfer plakasında ısıyla etkinleştirilen özel mürekkeplerdir. Bu aktivasyon işlemi süblimasyondur. (mürekkepler, süblimleştirilebilir ürünün yüzeyine nüfuz ettiklerinde katıdan gaza dönüşürler).

Bu nedenle, süblimasyon için yalnızca özel mürekkeplerin kullanılması esastır ve yalnızca Epson süblimasyon mürekkepleri gibi lider şirketler tarafından üretilen yüksek kaliteli mürekkepler garanti edilir. Bu bölümdeki mürekkepler bu 2 gereksinimi karşılar.

Süblimasyon Mürekkepleri Hangi Formatta Satın Alınabilir?

Ürünlerin kişiselleştirilmesinde süblimasyon ile çalışmak için bu bölümde bulacağınız ve ihtiyaçlarınıza göre iki farklı formatta süblimasyon mürekkepleri kullanabilirsiniz.

Şişede: Mürekkep bittiğinde yeniden doldurmak için yerleşik haznelere sahip yazıcılar için uygundur. Bu sistemle, hazneyi doldurmak için yalnızca boş veya dökme mürekkep şişeleri satın almanız yeterlidir. Bu formatı kullanmanın avantajları, düşük mürekkep tüketimi ve maksimum renk yoğunluğudur.

Mühürlü kartuşlar: Mühürlü kartuşlardaki süblimasyon mürekkepleri ile transfer baskı kağıdı tek kullanımlıktır ve en geleneksel olanlarıdır. Çalıştığınız yazıcı modeli uygun değilse de kullanılmalıdır. Öte yandan, bu tip mürekkep formatının litresi, dökme şişelenmiş mürekkebe göre çok daha yüksektir.

Düşük kaliteli taklitlerin varlığı ve markaların menşei hakkında bilgi eksikliği genellikle seçimi zorlaştırır. Baskılarınızda canlı ve uzun ömürlü renklerle ürün transferlerinde en iyi sonuçları elde etmek için en iyi süblimasyon mürekkebine sahip olmak şarttır. Bu nedenle, piyasada bulunan çok çeşitli modellerle size en iyi su bazlı mürekkepleri ve kararınız için önemli bilgileri edinmeniz elzemdir.

Süblimasyon Mürekkebi Ne İşe Yarar?

Süblimasyon mürekkepleri, süblimasyon tekniği kullanılarak polyester ürünleri süblimasyon kâğıdı ile kişiselleştirmek ve süslemek için kullanılan özel pigmentlerdir. Çeşitli baskı boyutları için kullanılan su bazlı ve solvent bazlı süblimasyon mürekkepleri bulunur.

Dijital süblimasyonda, bir görüntüyü kâğıda iletmek için piezoelektrik yazıcılar kullanılır, bu daha sonra bir ısı presinin hareketi ile özelleştirilebilir ürüne aktarılır. Mürekkebin süblimleşmek için alt tabakaya nüfuz ettiğinde katıdan gaza dönüştüğü bir faz değiştirme işlemidir.

En çok tanınan sublimasyon mürekkep markaları, JETlifetech süblimasyon mürekkepleri canlı, profesyonel renkli ürünler ve yüksek görüntü doğruluğu sonuçları sağlar. Epson yazıcılarda da önemli performans sağlar. Bu uygun fiyata iyi bir süblimasyon mürekkebidir.

Brama süblimasyon mürekkep kartuşları, tişört ve tekstillerin süblimasyonu için mükemmel bir fiyat-kalite oranına sahip mürekkepler üreten bir markadır. Piezoelektrik kafalı Epson yazıcılar için uygun oldukları için yaygın olarak seçilirler.

Hassas süblimasyon mürekkepleri, bu birçok ülkede iyi bilinen ve yaygın olarak kabul edilen bir markadır. Yüksek kaliteli pigmentler sunması ile dikkat çeker ve en çok satan modelleri arasında yer alır.

Sensient Elvajet SWIFT, bu hızlı kuruyan süblimasyon mürekkebi, Epson’un geniş formatlı baskı başlıklar için idealdir. Sensient Elvajet SE100: Bu süblimasyon mürekkebi, daha fazla miktarda pigment sayesinde çok yoğun renkler elde eder. Ayrıca Teknofinal.com sitesinden ürünleri temin edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Basında Kartal
10 Mart 2024
Kartal’da Toplu Açılış Törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Katıldı

Kartal Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından olan Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu, Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu ve Venüs Gezegen Kafe’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı, “Bugün buraya hem bir borcu ödemek üzere, hem bir davete icabet etmek üzere, hem de bir teşekkür etmek üzere […]

Belediye
04 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Hürriyet Mahallesi Gezegen Kafe Sosyal Tesisi açıldı

Kartal Belediyesi, kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle ilçeye değer katmaya, Kartal’ı modern ve yaşanabilir bir geleceğe taşımaya devam ediyor. Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesisleşme atılımının adımları arasında yer alan Hürriyet Mahallesi Uranüs Gezegen Kafe’nin açılışı, düzenlenen törenle ve komşu buluşmasıyla gerçekleştirildi. Başkan Gökhan Yüksel, ilçedeki 11’inci sosyal tesisin açılışının yapılmasının […]