SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal Taş Ocakları Millet Bahçesi Planlarına Mimarlar Odasından İtiraz

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal ilçesinin sembolü olabilecek bir nokta olan taşocakları mevkinin güzel bir projeyle millet bahçesi olacağı haberi halkta heyecan uyandırdı.

Mimarlar Odası planlara itiraz edecek

Alınan bilgiye göre; İstanbul Mimarlar Odası Anadolu 2. Bölge Temsilciliği söz konusu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından planları yapılan Millet Bahçesi imar planlarına itiraz edeceği öğrenildi. İtiraz için gerekli hazırlıkların yapıldığını yakın bir zamanda yasal itiraz başvurusunun yapılacağı bildirildi.

Taşocakları şimdi doğal gölet manzarası

Zira yıllardır İstanbul’da yapılan binalarının kumunun çakılının bu taş ocaklarından çıkarılıp işlendiği ve etrafının çevrili olması sebebiyle doğal bir gölet olma özelliğiyle eşsiz bir güzelliğin saklı olduğu bu bölgede hızlı bir şekilde başlayan yapılaşma da dikkat çekiyor.  

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Nisan ayında Kartal’a gelerek yaptığı açıklamada Taş Ocakları Mevkiinin Millet Bahçesi olacağını açıklamıştı.

İl Başkanı Kabaktepe, projeyi inceledi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de bir takım ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Kartal’da İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek ve teşkilat mensuplarıyla beraber Taşocakları Millet Bahçesi proje alanını da inceleyerek kısa bir açıklama yaptı.  

Kabaktepe: “Doğaya verdiğimiz değer, geleceğe yaptığımız yatırımdır.

Özel nitelikleriyle Türkiye’de bir ilk olan Taşocakları Millet Bahçesi ile Kartal nefes alacak, çocuklarımız daha yeşil bir dünyada yaşayacak, söz konusu Millet Bahçesi projesinin ihalesinin Haziran ayında yapılacak hemen akabinde start verilecek”dedi.

Millet Bahçesi yanına 1670 adet Konut yapılıyor

Kartal Esentepe’de Taş Ocaklarının bulunduğu yere Millet Bahçesi yapılacağı açıklanırken, Millet Bahçesi’nin bitişiğinde Hastanenin yan tarafında bulunan 102 dönüm araziye ise Emlak Konut- Ern Grup, Yıldızlar İnşaat tarafından 1670 konutluk inşaata başlandı.

Projenin hafriyat çalışması ise, tüm hızıyla devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, yatay mimari şeklinde 7 kattan oluşan bloklar,  1+1- 2+1 – 3+1 ve 4+1  dairelerden oluşuyor.

1+1 daireler, Bürüt 76, net, 46 M2 ve 10 M2 balkonlu, 2 Milyon TL, 2+1 daireler Bürüt 110, Net 67 M2, 15M2 balkonlu  3.8 milyon TL fiyatla satılıyor.

Bu arada, 1. Etabında  yapılacak 556 dairenin 130 adedinin satıldığı öğrenildi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]