SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

İsrail’e Haddi Bildirilmelidir

Yayınlanma:
ABONE OL
İsrail’e Haddi Bildirilmelidir

İsrail yine bir vahşete imza attı. Filistin’e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenleyen İsrail, bir kez daha insanlık suçu işledi.
 
İsrail’in “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” kampanyası kapsamında Kıbrıs’ın güneyinden Gazze’ye doğru seyreden gemilere operasyon düzenlemesi ve bu operasyonda çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesi büyük bir insanlık suçu ve büyük bir vahşettir.
 
İnsani yardım gemisine bile saldırı düzenleyecek kadar gözü dönmüş olan İsral’in bu saldırısını lanetliyoruz. Filistin’e gözünü kırpmadan saldıran, masum insanları katleden İsrail, bu saldırıyla yine dünyaya çirkin yüzünü gösterdi.
 
Felsefesi öldürmek üzere kurulu olan İsrail, sırtını dayadığı ülkeleri güç unsuru olarak görerek, tüm dünyaya kafa tutmaktadır. İsrail’e her fırsatta kol, kanat gerenler, İsrail vahşetini artık görmelidir. İnsan haklarını savunan herkes, İsrail’in yaptıklarını kınamalı, sivillerin katledilmesine müsaade etmemelidir.
 
İsrail işlediği suçların bedelini ödemelidir. Gözünü kan bürümüş olan İsrail’e yönelik bir yaptırımda bulunulmazsa, İsrail katliamlarına devam edecek, masum insanlar ölecektir. Dünyanın yapması gereken; İsrail’i uluslararası arenada tek başına bırakmak, uluslararası hukuku çiğneyen, savaş suçu işleyen İsrail’e hesap sormak, İsrail’in uluslararası mahkemeler tarafından cezalandırılmasını sağlamaktır.
 
İsrail’in karşısında el pençe divan duranlar, İsrail’i evin yaramaz çocuğu olarak görüp, yaptıklarına ses çıkarmayanlar, İsrail’in saldırılarına göz yumanlar en az İsrail kadar suçludur. Birleşmiş Milletlere sesleniyoruz, İsrail’e en büyük desteği veren Amerika Birleşik Devletleri’ne sesleniyoruz, Avrupa Birliği’ne ve tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz:
 
İSRAİL VAHŞETİ ARTIK DURDURULMALIDIR. İSRAİL, ULUSLARARASI MAHKEMELER TARAFINDAN CEZALANDIRILMALIDIR. VİCDANI OLAN HERKES, İSRAİL’İN VAHŞİ SALDIRILARINI LANETLEMELİ VE İSRAİL’E KARŞI ORTAK HAREKET ETMELİDİR. KANLA BESLENEN İSRAİL’E ARTIK TÜM DÜNYA TEK SES, TEK YÜREK OLARAK “DUR” DEMELİDİR. 
   
İktidar da, tepkisini güçlü bir şekilde ortaya koymalı; Türkiye, İsrail’e yaptırım uygulanması ve İsrail’in cezalandırılması konusunda her türlü girişimde bulunmalıdır.
 
Biz Türkiye Kamu Sen olarak, insani yardım konvoyuna müdahale ederek silahsız insanların üzerine mermi yağdıran İsrail’i bir kez daha şiddetle kınıyor, lanetliyor ve insanlık adına bütün dünya ülkelerinden bu vahşete seyirci kalmamalarını bekliyoruz.
 
Türkiye Kamu-Sen 

İstanbul İl Başkanı 

Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan

author avatar
M. Hanifi Bostan

İlgili Haberler

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Dünyadan
30 Mart 2024
Zararın Neresinden Dönersen Kârdır

2017 yılında Türkmen “stratejisinde” köklü bir değişim yapıldı. Yani, 1995 yılından 2017 yılına kadar olan süre içerisinde yapılanların tümü bir tarafa bırakılarak yeni bir döneme geçildi. Başka bir değişle, sil baştan başlamak oyunu misali Türkmen siyasi harekatındaki ortak akıl ve istişarenin egemen olduğu dönemin kapatıldığı bir dönem olarak Türkmen siyasi tarihine geçti. Değişen bu “strateji” […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]

Genel
14 Mart 2024
Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler

TEHLİKENİN EŞİĞİNDE BİR FOTOĞRAF Selfi Çekmenin Fiziki ve Sanal Tehlikeleri: Görünmeyen Riskler Günümüzde sosyal medyanın ve çevrimiçi platformların popülaritesiyle birlikte selfie çekmek, sadece bir eğlence aracı olmaktan çıkıp adeta bir yaşam tarzı haline geldi. Ancak, bu popüler eğilim sadece güzellik ve özgüvenle dolu pozlarla sınırlı değil; aynı zamanda fiziki ve sanal olarak bir dizi tehlike […]