SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesince Geleneksel 40. Ezbere Hadis Okuma Yarışması’nın bülbülleri geliyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, Geleneksel Ezbere Hadis Okuma Yarışması Final Programı Pendik Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti. 

Mısırlı öğrenci AML MOHAMED HAMED ABDELG’in okul birincisi olduğu yarışmayı; İmam Hatip Lisesi eski öğretmeni Mustafa Telli sizin için izledi. 

25 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleşen programa; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ertan Saygın, Şube Müdürü Nihat Yalçın, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, çevre okul müdürleri, öğretmen öğrenci ve veliler katıldı. 

83 öğrencinin katıldığı yarışmada 10 öğrenci finale kaldı.  Finalde 404 hadis ezberleyen 11. sınıf öğrencisi Mısırlı öğrenci AML MOHAMED HAMED ABDELG okul birincisi olurken, Türk öğrenci MERYEM NUR KARASAKAL ikinci, Endenozyalı öğrenci SYAKIRAH NAIMATALLAH üçüncü oldu YOUSSRA ABDELMOAMEN ELAN, HÜMEYRA KUŞKAYA, HÜMEYRA ALAY, ZEYNEP KAMACI,  BELKIS JOO, NURSENA KÜÇÜKKUŞ, RUMEYSA YILMAZ ilk onda yer aldı. 

Program Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, şehitlerimiz ve hadis alimleri adına yapılan Saygı duruşu ve İstiklalimizin simgesi İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.  

Meslek Dersleri öğretmeni Fikret Özenç’in sunduğu yarışmada; Müdür Başyardımcısı Yakup Kazanın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti, Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi’nin tanıtım videosu, Okul Müdürü Bekir Akman’ın teşekkür konuşması, Yarışmacı öğrencilerin tanıtıldığı sinevizyon gösterisi, Hadis yarışması, Veda Hutbesinin okunması ve Ödül töreni yer aldı. 

Okul müdürü Bekir Akman yaptığı konuşmada: Ku’ran ve Sünnetin iki asıl ana kaynak olduğuna dikkat çekerek, sünnetsiz bir hayatın boş olduğunu söyledi. Yarışmacı öğrencilere, öğrencilerin ailelerine, yarışmada görev alan öğretmenlere, sponsorlara, katılımcılara ve basın mensuplarına ayrı ayrı teşekkür etti. 

Programda; Pendik İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erkan Saygın, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kısa birer konuşma yaparak; yarışmada emeği geçen herkesi tebrik etti. 

Pendik İmam Hatip Lisesinde 1982’de başlayan ve 40 yıldır aralıksız devam eden Ezbere Hadis okuma Yarışması 40. Yılında zirveye çıktı. Yarışmaya katılan öğrenciler dakikalarca alkışlanırken, bizleri Hazreti Peygamberin huzuruna taşıyan Veda Hutbesini hep birlikte gurur ve huşu içinde ayakta dinledik. 

Dereceye giren öğrenciler, belediye başkanları, dernek ve hayırseverler tarafından altın, Kudüs gezisi ve umre ziyareti gibi hediyelerle ödüllendirildi.  

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesince organize edilen Geleneksel 40. Ezbere Hadis Okuma Yarışması günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi. 

Mustafa Telli 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio