SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

AYGAD HEYETİ MEDENİYET ŞEHRİ DİYARBAKIR’DA

Yayınlanma:
ABONE OL

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) kültürel mirasa katkıda bulunmak için gerçekleştirdiği kültür gezisi kapsamında gazetecilerden oluşan heyet Diyarbakır’ın tarihi ve turistik mekânlarını gezdi. AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, Diyarbakır’ın turistik potansiyelinin artırılması gerektiğini söyledi. 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Malatya ve Elazığ’ın tarihi ve turistik yerlerini gezen 40 kişilik AYGAD heyeti, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki ilk ziyaretini kadim şehir olan Diyarbakır’a yaptı. İlk olarak, Sur ilçesinde Dicle Nehri üzerinde yer alan tarihi on gözlü köprüyü ziyaret eden heyetin programı ertesi gün Sur ilçesindeki tarihi ve turistik mekân ziyaretiyle devam etti. Anadolu’nun ilk camilerinden tarihi Ulu Camiyi gezen gazeteciler, cami hakkında bilgi aldıktan sonra şehir turu yaptı.

Gazeteciler halay çekti

Dört ayaklı minare başta olmak üzere tarihi dokunun ön planda olduğu mekânlara önemli bir zaman ayıran heyet, Diyarbakır kent müzesini Arkeolog Doğan Şan’ın rehberliğinde gezerek bilgilendirildi. Sözlü kültürün önemli duraklarından Diyarbakır Dengbêj Evi’nde Dengbêjleri dinleyen gazeteciler, Diyarbakır kalesi ve Hevsel bahçelerini de gezdi. Gazeteciler kalenin önünde halay çekerek eğlenmeyi de unutmadı.

Yöresel lezzetler festivallerle taçlandırılmalı

Diyarbakır’ın yöresel ürünlerini de tadan gazeteciler, kent mutfağının geniş bir yelpazeye sahip olmasının çeşitli festivallerle taçlandırılması gerektiğini ifade etti. Gittikleri mekânlara dair izlenimlerde bulunan ve notlar alan gazeteciler, kentin turizmde önemli aşamalar kaydettiğini paylaştı.

Işıkdağ: Turistik potansiyel geliştirilmeli

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ise kentin turistik potansiyelinin önemli olduğunu ancak daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yerel birçok öğenin daha fazla ön plana çıkartılması gerektiğinin altını çizen Işıkdağ, bu konuda gazeteciler olarak katkı sunmaya hazır olduklarını aktardı. Başkan Işıkdağ, “Ayrıca gün boyu bize eşlik eden değerli arkeolog ve rehber Doğan Beye güzel anlatısı ve ilgisi için çok teşekkür ediyorum. Bizleri adeta Antik Çag’a yolculuğa çıkardı” dedi.

Eğil’e dikkat çektiler

Heyetin programı peygamberler diyarı Eğil ile devam etti. Kur’an-ı Kerim’de isimleri geçen Zülkifl ve Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin defnedildiğine inanılan, manevi ikliminin yanı sıra Dicle Nehrinde yapılan su sporları ve tekne turlarıyla ilgi çeken Diyarbakır’ın Eğil ilçesini de beğenen gazeteciler bölgenin biraz daha canlı tutulması için yerel yönetimlere büyük görev düştüğünü kaydetti.

Asurlular’ın yaptığı tahmin edilen Eğil Kalesi ile kral mezarları ve tapınaklar da rehber Doğan Şan tarafından gazetecilere anlatıldı. Şan, kale ve alanın tarihsel sürecini tüm detaylarıyla heyete aktardı. Gazeteciler de Şan’a ilgisi için teşekkür etti.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]