SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Endüstriyel üretim tesislerinde yakıt tasarrufu sağlamak!

Yayınlanma:
ABONE OL

Endüstriyel üretim tesislerinde yakıt tasarrufu sağlamak!
Üretim tesislerinde kullanılan doğalgaz veya diğer sıvı veya gaz yakıtların kullanımını kontrol altına alma ve verimlilik artırmak adına yapılması gereken en önemli nokta akış kontrolüdür. Bu iş için kullanılan debimetreler endüstriyel yakıt tasarrufu için çok önemli ve çok bilinmeyen bir yere sahiptir.




Debimetre Nerelerde Kullanılmaktadır?
Debimetre kullanımı endüstriyel üretim alanlarında çok yaygındır. Bu noktada üretim sahalarında bulunan motor, kompresör, pompa ya da iklimlendirme ekipmanlarında tercih edilmektedir. Çok büyük bir ayrıcalığı olarak sıvının çözünürlük kat sayısını en iyi seviyeye ayarlayan debimetre hem boru içi hem de boru dışından ölçüm imkanları sunar.
İmalat performansı ve ürün doğruluğu konusunda maksimum fayda sunmayı başaran debimetre makine mühendisleri için olmazsa olmaz cihazlar arasında kabul edilir. Bu yönüyle bir debimetre kullanmak için bilgi birikimine ihtiyaç duyulmaktadır. Zira bilgi birikimi yeterli seviyede olmayan bir kimse için debimetre kullanmak pek de mümkün değildir.

Debimetre Ölçümü Nasıl Yapar?
Akış ölçer ile ölçüm gerçekleştirilmek istendiğinde farklı birimler cinsinden ölçüm gerçekleştirmek mümkün olur. Bu nedenle de debimetre ile hangi cinsten ölçüm yapılacağına karar vermek çok çok değerlidir. Peki, bir debimetre kullanıcısı ne tür ölçümler yapabilir? İşte cevapları!

  • Litre / saniye cinsinden ölçümler
  • Litre / dakika cinsinden ölçümler
  • Litre / saat cinsinden ölçümler
  • Metreküp / dakika cinsinden ölçümler
  • Metreküp / saat cinsinden ölçümler
  • Kg / saat cinsinden ölçümler
  • Kg / dakika cinsinden ölçümler

Görüldüğü üzere akış ölçer sayesinde gerçekleştirilecek olan ölçüm cinsi tercihe bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle de ölçüm konusunda tercihe uygun bir şekilde hareket etmekte yarar vardır. Aksi takdirde elde edilecek sonuç beklentileri karşılamayacağı gibi doğru sonuçlara da olanak tanımayacaktır.

Debimetre Tercihinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Debimetre alışverişi yapmak isteyen ya da mevcut cihazlar arasından bir seçimde bulunmak isteyen kimseler için alternatifleri değerlendirmek gerektiği unutulmamalıdır. Zira bir debimetreyi özel kılan şey hem performansı hem de sunduğu sonuçların doğruluğudur. Bunun için de doğru tercih her şeyden değerlidir. Bu noktada debimetre tercihinde titizliği ön planda tutmakta yarar vardır.

Kalite ve Marka
Debimetre seçerken mutlaka dikkat edilmesi gereken detaylardan bir tanesi kalite/marka olur. Çünkü piyasada bulunan akış ölçerlerin önemli bir kısmı doğru çözümler sunmaz. Bu da kullanıcılar açısından beklentileri karşılayamayacak bir sonucu ortaya çıkarır. Akış ölçer seçerken kalite ve marka odaklı bir yaklaşım benimseyerek ihtiyaçlarınıza cevap verebileceksiniz.

Doğru Çeşit
Akışmetre çeşitleri çok fazla olduğundan pek çok tüketici için doğru ürünü seçmek önemli bir soru işareti anlamına gelir. Bu nedenle de debimetre çeşitleri arasında tercih yaparken titizliği ön planda tutmaya özen göstermek her şeyden değerlidir. Elektromanyetik debimetre ya da ultrasonik debimetre gibi alternatifler düşünüldüğünde doğru sonuca ulaşmak için profesyonel bir yaklaşım sergilemek şarttır.
Siz de akış metre konusunda ideal bir sonuca ulaşmak mı istiyorsunuz? O halde yapmanız gereken sadece debimetre konusunda önerilerimize kulak vermek. Size özel çözümler ve kalite odaklı anlayışla en doğru sonuca kapı aralamanın tam zamanı!

Debimetre çeşitlerini incelemek için https://www.ram-limited.com/tr/732/debimetreler/ adresini ziyaret edebilirsiniz


İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Türkiye’nin Kentsel Dönüşüm Sürecinde QUA Granite Gücü!

Üstün desen ve renk teknolojisiyle doğanın tüm canlılığını mekanlara taşıyan, Türkiye’nin en büyük teknik granit üreticisi QUA Granite, her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesinde yer alan teknik granit serileri ile kentsel dönüşüm projelerine QUA imzası atmaya devam ediyor. Adımlarını hızlandırarak, her geçen gün daha büyük hedeflere ulaşma çabasını sürdüren QUA Granite, doğallık […]

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]