SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Şile ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Eğitim Merkezi hizmete açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Şile Belediyesi tarafından, Dünya Çevre Günü’nde, atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması amacıyla 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Şile Belediyesi tarafından, Dünya Çevre Günü dolayısıyla atıkların toplanarak geri dönüşüme kazandırılması için sağlanan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi resmi törenle açıldı. Programa, Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul İller Bankası Bölge Müdürü Muhammet Ferit Yüksel, Garnizon Komutanı Hv Albay Hazel Yılmaz katıldı. İlçe Emniyet Müdürü Hazım Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Okan Ayhan, Ak Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlarının yanı sıra Belediye Meclis üyeleri ve STK temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşen 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi açılış törenine ilgi yoğunluğu Şehit Levent Birben Ana okulu öğrencilerinin atık kağıtlardan geri dönüştürdükleri kendilerinin hazırladıkları çeşitli renkli kıyafetler ile hazırladıkları mini defile açılışa renk kattı..

  1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Ahmetli Mahallesi Üsküdar Caddesi Reform Sokak üzerinde 2 bin 635 metre kare alan üzerinde projelendirildi. Geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasının sağlanması ve geri kazanım veya bertarafa gönderilmek üzere bırakılması ve gelecek nesillere geri dönüşüm bilincinin aktarılması amacıyla tasarlanan proje, 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Atık Getirme Merkezi, “Değerlendirilebilir (geri dönüştürülebilir) atıkların,  evsel atıklar ve bertaraf edilmesi gereken diğer atıkların ayrı toplanarak, yönetmeliklere bağlı kalınarak toplanıp, gerekli proseslerin takibi sonucu, kısa süreli depolanarak uygun şekilde taşınması için kuruldu. Bu bağlamda bu tesis hem atığın ayrıştırılmasını pekiştirerek hızlandıracak hem de düzenli depolama suretiyle toprak ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesini sağlanarak faaliyetlerin öncüsü oldu. Ayrıca çocuklar için kurulan atölyelerde Anaokulu, İlköğretim ve Ortaögretim öğrencileri, eğitim atölyesinde ileri dönüşüm ile yeteneklerini keşfetme fırsatı yakalayacak ve çevre eğitimleri alarak geleceğin çevreci nesilleri olacak.

Atık Yağ Toplama Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

“Okullar Arası Geri Dönüşüm Yarışması” projesi süresince okullardan toplanan bitkisel atık yağlar tartılarak kayıt altına alındı, sene sonunda her okulun topladıkları yağların miktarı öğrenci sayılarıyla oranlanarak sıralama yapıldı. İlçede bulunan 26 eğitim kurumundan öğrenciler aileleri ile birlikte evlerinde biriktirdikleri atık yağlarını okullarına getirerek bir yandan okul arkadaşları ile yarışmaya ortak olarak katılarak toplum aidiyetlerini pekiştirmiş bir yandan da atıkları kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşümü çevre bilincini yaşadı. Kazanan Kanan İlkokulu, Demirtaşpaşa Anaokulu, Üvezli Yıldız Aytaman Anaokulu hediye ve ödüllerini Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve protokolün elinden aldı.

“İlçemize 1. Sınıf Atık Getirme, Geri Dönüşüm Merkezi Aynı zamanda Eğitim Merkezi kazandırdık”

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Önemli günlerde önemli eserleri açıyoruz. Bugün de çevre haftası münasebetiyle ilçemize 1. Sınıf Atık Getirme, Geri Dönüşüm Merkezini kazandırdık. Burayı anlamlı ve tanımlı kılan eğitim merkezi olması. Şehrin ilçenin merkezinde herkese ulaşabilecek bir noktada olması bizim için çok önemli, insanlar için de çok önemli. Aynı zamanda bizim için en önemli değer burada çocuklarımıza, evlatlarımıza geri dönüşümle ilgili bunun önemiyle ilgili buradan eğitim verilecek olması. Bir anlamda okul sayabilirsiniz.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve gerekli kurumlar arası görüşmeler sağlanmıştır. Burası çevrecilik anlamında önemli bir okul, ilçemize hayırlı olsun. Bu eseri ilçemize kazandıran Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, belediyedeki arkadaşlarımıza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Canımız Sıkılır Şile’ye Geliriz,Denize girmek isteriz Şile’ye Geliriz,Pandemi olur Şile’ye kaçarız…

Açılışa katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Çevre gününü Çevre haftası olarak kutlayan bir ülkedeyiz. Dolayısıyla Türkiye’nin çevreye saygısı, doğaya sevgisi, tabiatı olan aşkını bu hafta da gösterecek en güzel eserlerimizden birisini bugün Şile Belediyemiz, Bakanlığımızın da katkılarıyla ilçemize kazandırmış oldu. Burası hem bir atık toplama merkezi olmakla beraber aynı zamanda bir eğitim merkezi.Ayrıca belirtmek isterim ki Şile İstanbul’un çok önemli bir ilçesi çünkü İstanbul’un çok yükünü çekiyor.Şile İstanbul’un hem nefesi,hem rüzgarı,hem akciğeri,canımız sıkılır Şilemize geliriz,tatil yapmak isteriz Şilemize geliriz,denize gitmek isteriz Şile’ye geliriz,Piknik yapmak isteriz Şile’ye geliriz,Pandemi olur kaçar Şile’ye geliriz.O zaman Şilemize ve  bu doğal güzelliklere sahip çıkmak gereklidir”dedi.

HABER FOTO KAMERA

NURCAN KIRCALI

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]