SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çekmeköy’de Başkan Poyraz’dan ‘Park yapılaşmaya açılıyor’ iddialarına yanıt: “Parka dokunmuyoruz”

Yayınlanma:
ABONE OL

Çekmeköy’deki bir alanda semt pazarı için çalışmaların başlamasının ardından basında yer alan “park yapılaşmaya açılıyor” iddialarına yanıt veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Toplam 6 bin küsur metre olan alanın 4 bin küsur metresi yine park olarak kalıyor.

Çekmeköy’deki bir alanda semt pazarı için çalışmaların başlamasının ardından basında yer alan “park yapılaşmaya açılıyor” iddialarına yanıt veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Toplam 6 bin küsur metre olan alanın 4 bin küsur metresi yine park olarak kalıyor. Biz mevcut şu anki parka dokunmuyoruz” dedi.

Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan ve imar planlarında belediye hizmet alanı diye geçen bölgede başlayan çalışmalar sonrası bir grup “park yapılaşmaya açılıyor” iddiasıyla eylem yapmıştı. Konu ile ilgili Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz yapılan iddialara yanıt vererek toplam 6 bin küsur metrekare olan olanın 4 bin küsur metrekaresinin park olarak kaldığını ve parka dokunmadıklarını belirtti.

“Biz mevcut şu anki parka dokunmuyoruz, hatta yeşil park alanı düzenleyerek, yenileyerek bırakıyoruz”

‘Park yapılaşmaya açılıyor’ iddialarına yanıt veren Başkan Poyraz, “Eski Çekmeköy bölgemizde 5 tane mahallemiz var. Ve 5 tane de sokak pazarımız var. Tabii o sokak pazarlarının birçoğu haklı gerekçelerle sıkıntıda. Bizim mesela salı pazarımız en büyük Mehmet Akif mahallemizdeki pazarımız, Allah korusun orada bir ambulans ihtiyacı olsa, bir yangın olsa veya bir sıkıntı olsa tamamen mahalleyi kapayacak şekilde ana caddenin kapalı olduğu salı günü bir sıkıntı var. Biz de istedik ki 150 bin insanın yaşadığı Çekmeköy’de, insanların gidebileceği, yaya yürüyüp de gidebileceği bir mekanda bunlara güzel Çekmeköy’e yakışır bir kapalı pazar yapalım. Ve bu mekan bakın 5 binlik planlarda büyükşehrimizin hazırladığı beş binlik de pazar alanı. Binlik planlarda Çekmeköy Belediyesi’nin hazırladığı planlarda da belediye hizmet alanı olarak ayırdığımız bir mekan. Ve bu 5 mahallemizin de en az dördünün yaya ulaşabileceği, çok zorlanmadan gidip geleceği bir mekan. Ve toplam alanı 6 bin küsur metre olan bunun 4 bin küsur metresi yine park olarak kalıyor. Biz mevcut şu anki parka dokunmuyoruz. Onu zaten yeşil alana park olarak hatta rehabilite ederek, düzenleyerek, yenileyerek bırakıyoruz. 2 bin küsur metresinde bir kapalı etrafı hep açık olan üzeri de güneş paneliyle kendi enerjisini üreten güzel bir kapalı pazar yapıyoruz. Ve bu pazar bakın orası şimdi toplanma alanı filan diyorlar işte asıl inşallah toplanma alanını biz şimdi yapacağız” dedi.

Başkan Poyraz, muhalefetin basın açıklaması yaptığı iddialara da değinerek İBB’nin Çekmeköy’de yarım bıraktığı projeler ile ilgili, “Kapalı pazarımızı, toplanma merkezi olacak bir alan haline de getiriyoruz. Çekmeköy’e yakışır bir kapalı pazar yapıyoruz. Tabii bunun üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, ilçe başkanı gelerek hiç alakası olmayan, yok toplanma alanını kaldırıyorlar dediler. Biz parka dokunmadan kalan kısımda, güzel bir kapalı pazar yapıyoruz. Ve bakın biz o altılı masa diye tabir ettiğimiz masanın 5 tane ilçe başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi hariç buradaydı. Bu tamamı bugün anlattığımızdan başkanım biz bu projeyi destekliyoruz dediler. Bir tek Cumhuriyet Halk Partisi dışarda kaldı. Çekmeköy’de Bizim Kadir Bey’in döneminde başlayan bir kültür merkezimiz var, 3 yıl geçti. Şu anda temellerde duruyor. Keşke gelip orada bir basın açıklaması yapsa da kendi başkanına ‘gel bu kültür merkezini bitir bak Çekmeköy’e bize yakışmıyor’ dese aynı şekilde Mehmet Akif Mahallemize itfaiye binamız var. Zeminini ve kolonlarını bizim attığımız Kadir Bey’in döneminde atılan kolonların üzerine bir beton atamayan bir Büyükşehir Belediyesi var. Keşke İl Başkanı, İlçe Başkanı gidip orada bir basın açıklaması yapsa da Büyükşehir Belediye Başkanımızı oraya davet edip gel de sen burada bu işi yap bitir’ dese” dedi. ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]