SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Uğur Mumcu Mahallesinde korkutan tedirginlik!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde oturanlar tedirgin. Deprem riski sebebiyle tedirginlik yaşayanlar arasındaki anlaşmazlık neticesinde tüm bina sakinlerinin tahliye edilmesiyle sonuçlanıyor.

Gece Kondu Önleme Bölgesi kapsamında kalan ve Kentsel dönüşümden henüz faydalanamayan Uğur Mumcu Mahallesi sakinleri korkulu günler yaşıyor. Genelde hepsi site şeklinde inşa edilmiş ve yaklaşık 30 – 40 yıllık olan konutlarda bugünlerde deprem riski taşıyan binalarda gerçekleşen ani tahliyeler çok büyük mağduriyetler oluşturuyor.

Bir kişinin şikâyeti otuz dairenin tahliyesine sebep oldu

Bu duruma maruz kalan bir site ise Bilim Kent Sitesi. 10 kat üzerine30 dairenin inşa edilmiş olan Bilim Kent Sitesi’nde bir malikin bina deprem risk tespiti yapılması için Cimer’e başvurması üzerine, alınan numune sonucu yıkım ve tahliye kararı alındı.

Site sakinlerinin Avukatı, 14 Mart’da “tespit raporu”nun iptali için dava açtı, yürütmenin durdurması için mahkemeye başvurdu. Aylarca karar çıkmadı. Üç kez “yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvuru yapılmasına rağmen karar çıkmadı.

Beş ay gibi bir sürede mahkemeden karar çıkmayınca, Belediye site sakinlerine dairelerini tahliye etmelerini istedi. Sitenin, elektrik su ve doğalgazları kesildi. Tapulara şerh konuldu.

Tahliye Günü,  Mahkemeden “Yeniden Tespit“ Kararı

“Yürütmeyi Durdurma” talebinden beş ay sonra bina sahiplerinin evlerini tahliye ettikleri gün, (1 Temmuz’da) Mahkeme’nin “yeni bir bilirkişi tarafından “yeniden keşif ile, inceleme ve tespit yapılması” kararı ulaştı.

Kararın geldiği gün, binanın elektrik su, doğalgazı kesilmiş, sakinler evlerini tahliye ediyordu. Kimi yakınlarının yanına gitti, kimi yaşlı annesine yanına aldı, kimi yüksek fiyatlarla kiraya çıktı. Bir kısmı da çare bulmaya çalışıyor, tahliyeler devam ediyor.

 “GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR”

Site sakinlerinin Avukatı Zübeyde Erzincan, binada oturan bir daire sahibinin tespit için müracaat ettiğini, o sebeple numune alındığını ve riskli raporu ve yıkım kararı verildiğini belirterek;

 “ 14.03.2022 tarihinde yürütmenin durdurulması talepli olarak riskli yapı tespit raporu ile birlikte yıkım kararının iptali istemiyle ile dava açılmış, 2 kez daha yürütmenin durdurulması talep edilmesine karşın bu güne değin olumlu yada olumsuz bu yönde karar verilmemiştir.

Ara kararda, mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasına, riskli yapının 6306 sayılı yasa kapsamında riskli olarak değerlendirilmesinin yerinde olup olmadığı, riskli yapı tespit edilmesi halinde, yapıda gerekli tamir ve tadilat yapılmak suretiyle söz konusu tehlikenin bertaraf edilmesinin mümkün olup olmadığının bilirkişi heyetinden tespitinin yapılması talep edildi. 29 Haziran tarihli mahkeme ara kararı 1 Temmuz da UYAP’a düştü.

Haziran ayı sonunda, tespit raporu doğrultusunda tahliye kararı alındı ve belediye binanın boşaltılmasını istedi. Biz “biraz daha bekleyin, tespit raporunun iptali için başvurduk ve yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye başvurumuz var” dedik

Ama mahkemenin kararı 5 aya yakın sürede gelmeyince tahliye işlemlerine başladılar. Tam tahliyelerin başladığı gün 1 Temmuz’da mahkemenin kararı UYAP’a düştü.

Ama geç kalındı, “geciken adalet değildir” insanlar mağdur oldu, kiraya çıkıyorlar kira, depozit, emlakçı parası, ödeyen var ödeyemeyen var. Bu karar daha önce gelseydi, bu mağduriyetler yaşanmayacaktı.

Şimdi ne olacak, mahkeme yeni bir keşif kararı, bilirkişi incelemesine karar verdi. Peki bilirkişi, önceki raporun tersi bir tespit yaparsa, mahkeme bu yönde bir karar verirse ne olacak?

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]