SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Büyükada’da atların “striknin” zehirli maddesiyle itlaf edilip gömüldüğü alanın bitişiğindeki halk plajında tedirginlik yaşanıyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Büyükada’da halk plajına giden vatandaşlar “striknin” tehlikesi ile karşı karşıya

Büyükada’da ruam hastalığı sebebiyle striknin maddesiyle itlaf edilen atların gömüldüğü yerin yakınında bulunan halk plajı tehlike saçıyor.

Büyükada’da ruam hastalığı sebebiyle striknin maddesiyle itlaf edilen atların gömüldüğü yerin yakınında bulunan halk plajı tehlike saçıyor. Ada sakinleri, striknin maddesinin bulunduğu toprağın Adalar Belediyesi’ne ait plaja taşındığını ve bu durumun plaja gelen insanların sağlığını tehdit edebileceğini iddia ederek, tepki gösterdi.

Büyükada’da Aya Nikola bölgesinde bulunan Adalar Belediyesi’ne ait halk plajının üst tarafında bulunan ormanlık alan, iddiaya göre daha öncesinde ruam hastası atların itlaf edilme yeri olarak biliniyor.

Halk plajının üstündeki ormanlık alanda bulunan yerde striknin ile itlaf edilen çok sayıda at önceki yıllarda buraya gömüldü. Atların bedenlerinin çürüyüp toprağa karışmasıyla beraber itlaf edilirken vücutlarına enjekte edilen zehirli madde de toprağa karıştı. Adalılar, striknin ile itlaf edilen atların gömüldüğü yerden alınan toprağın geçtiğimiz yıllarda plaj bölgesine taşındığını iddia etti. Striknin maddesini barındıran toprağın plaja gelen insanların sağlığını tehdit edebileceğini belirten ada sakinleri duruma tepki gösterdi.

“Striknin maddesi ölümle sonuçlanabilecek durumlar oluşturabiliyor”

Ada sakinlerinden Selim Mollaoğlu, “Adalar Belediyesi Aya Nikola plajı daha öncesinde üst tarafta, yaklaşık 50 metre mesafede olan yerde faytona koşulan ve hasta olan atları striknin denen bir madde ile orada katlettiler. Bu madde oradaki toprağa karıştı ve yıllar sonra o toprak bu açılan plajda sözüm ona kum olarak kullanılıyor. Striknin maddesi insan hayatına ciddi tehlike, hatta ölümle sonuçlanabilecek durumlar oluşturabiliyor. Olay savcılığa taşındı. Benim ricam toprağın alınması ve kontrol edilmesidir” dedi.

Mollaoğlu, “Burası 3 bin 800 TL karşılığında ihaleye açılmışken, Adalar Belediyesi bu fiyatı kabul etmeyip ardından yaklaşık aylık 191 bin TL’lik ihale aldı. Bu para halkın cebinden çıkıyor. Yetkililerden bu konu ile ilgilenilmesini istiyorum” diye konuştu.

“Eskiden atları burada gömüyorlardı”

Ada halkından Şahin Keleş ise, “Burada daha önceden iki insan öldü, benim yeğenim de yaralandı. Burada bir güvenlik önlemi yok, ruhsatı yok, sadece yukarısında ruhsatı var. İçinde molozu ve pisliği var. Eskiden atları burada gömüyorlardı. İnsanın can sağlığına zarar veriyor. Hala da ısrarla belediye plajı yine açtı” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]