SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Siyasette yeniden Özal misyonunu Ahmet Özal Kartal’dan başlattı

Yayınlanma:
ABONE OL
Anadolu Yakası Basın ve Teşkilatlar Kahvaltısı’nda gazeteciler ve partililerle buluşan Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanı Ahmet Özal, Türkiye’nin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu, 21’nci Dönem Malatya Milletvekili ve Teknoloji Kalkınma Partisi (TEK Parti) Genel Başkanı Ahmet Özal Kartal’da partisinin Anadolu Yakası Basın ve Teşkilatlar Kahvaltısına katıldı.

Ahmet Özal toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin durumuna dair değerlendirmelerde bulundu.

Kahvaltılı toplantıya Ahmet Özal’ın yanı sıra TEK Parti Genel Başkan Vekili Süleyman Yağcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ali Karakurt’un yanı sıra Yeni Yol Partisi Genel Başkanı Hasan Güral da katıldı.

Gazetecilerin yanı sıra çok sayıda partilininde katıldığı toplantıda, Ahmet Özal iktidarın ekonomi politikalarını yanlış bulması sebebiyle siyasete geri döndüğünü ve Türkiye’nin her yerinden vatandaşlardan destek bulduklarını söyledi.

Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal,1998’de kurulan İLK Partinin adını TEK Parti olarak değiştirdiklerini, Türkiye’de 55 ilde İl ve İlçe teşkilatlarını tamamlayacaklarını ve seçime girme yeterliliğini elde edeceklerini açıkladı.

1999 yılında Malatya’dan nasıl bağımsız milletvekilli seçildiğini anlatan Ahmet Özal, “Doğruyol Partisi 1. Sırayı teklif etti ancak sonradan vazgeçtiler. Anavatan Partisi ise teklifte bile bulunmadı. Bağımsız aday olduğumda seçilemezsin dediler, Malatya’yı ilçe ilçe, köy köy dolaştım. Neler yapacağımı anlattım. Her iki partinin de üzerinde oy alarak seçildim” dedi.

Vatandaş, Rakibinizin aleyhinde konuşmanızla fazla ilgilenmiyor

Ahmet Özal ardından şunları söyledi; “Bunu neden anlattım. Vatandaş sizden ne yapacağınızı duymak istiyor. Rakibinizin aleyhinde konuşmanızla fazla ilgilenmiyor. İşte bu sebeple parti teşkilatımıza da aynı talimatı veriyorum. Bizim diğer partilerle kavgamız olmaz, ben hiç kimsenin aleyhinde konuşmam, parti kadrolarından da aynı şeyi beklerim. Çünkü bunlar çözüm getirmiyor.

Kavganın sonu yok, millet de kavgadan bıkmış, Türkiye için ne yapmamız lazım onu konuşalım, hatta iktidar, muhalefet ayrımı yapmadan oturup konuşalım.”

Biz çözüm partisiyiz. Ancak kavga etmemek eleştirmemek anlamına da gelmez. Halkın yaşadığı sıkıntıları görmezden gelemeyiz.”

Hükümeti ekonomi konusunda eleştirdiğini, yaptıklarının yanlış olduğunu söylediğini belirten Ahmet Özal bu konuda da şunları söyledi;

“Televizyonlarda izliyoruz insanlar çıkıyorlar ekonominin ne kadar kötü olduğunu anlatıyorlar, ben ekonominin ne kadar kötü olduğunu biliyorum, ben iktisatçıyım, yurtdışında eğitim gördüm orada çalıştım. Ben de size anlatabilirim ekonominin ne kadar kötü olduğunu ama bu sorunu çözmüyor ki…

Problemleri değil, çözümleri anlatmak önemli. Ben genelde televizyonlara çıktığımda vergiden, vergi reformundan, Merkez Bankası para politikasından bahsediyorum, halkın anlayacağı şekilde neler yapılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.

Evet ekonomik durumun çok kötü olduğunu biliyoruz, böyle giderse daha da kötüye gidecek onu da biliyoruz. Dolar bugün 17,5 lira, yarın 25,5 lira olacak onu da biliyoruz, bunlara dur demek lazım. Ben Tayyip Bey aleyhine konuşmuyorum ama hükümeti ekonomi konusunda eleştiriyorum. Ekonomi yönetimi yanlıştır, bunları söylüyoruz zaten halimiz belli. Biz kimseyle kavga etmek için gelmiyoruz, biz sadece vatandaşın problemlerini çözmek için uğraşıyoruz.”

-65 ilden 15 sene boyunca vergileri sıfırlamak lazım!.. 

Türkiye’nin acil olarak bir vergi reformuna ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ahmet Özal Türkiye’de toplanan vergilerin yüzde 80’nin Ankara, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’den toplandığını belirten Ahmet Özal, vergi reformların yapılması gerektiğini söyledi.

Ahmet Özal; “Türkiye’de çok büyük çapta bir vergi reformu yapılması lazım. Birinci hedef bu olmalı. Bu çerçevede vergi oranlarını arttırmak yerine vergi oranlarını düşürmek lazım. Belki 65 ilden vergileri sıfırlamak lazım 15 sene boyunca. Türkiye’de yatırımları kaydırmak lazım, insanlarımızı kalkındırmak lazım” dedi.

Mevcut siyasilerden hiç biri Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacak

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda soruları yanıtlayan Ahmet Özal, “Mevcut ya da olabilecek adayların geçmişinin olması gerekir, hepsi iyi insan olabilirler ama Devlet yönetmek başka bir şey.  Pop star seçilmeyecek. Cumhurbaşkanı seçilecek.  Anketlerde çıkan isimlerin kapasite ve birikimleri nedir kimse bilmiyor. Adı geçen isimler aday olacaksa ben de aday olabilirim. Bilgi, birikim, ekonomi kariyeri ve tecrübe olarak hepsinden daha iyi olduğumu biliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu akıllı adam, kaybedeceği bir seçime girmez

Seçimler öncesinde milletin kavga siyasetinden bıktığını ve kendilerinin hiçbir parti ile dertlerinin bulunmadığını da belirten TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, mevcut siyasilerden hiç birinin Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacaklarını ileri sürdü. Recep Tayyip Erdoğan’ın da buna dahil olabileceğinin altını çizen Özal, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu akıllı adam. Kaybedeceği bir seçime girmez. Aksi halde sokağa çıkamaz hale gelir. Altılı masa var, ne yaptığı belli değil. Her kafadan bir ses çıkıyor. AKP oy kaybediyor, ama muhalefet kazanamıyor. Mevcut durumda ismi geçenlerin hiç biri aday olmayacak” dedi.


Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı yokmu?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da eleştiren Özal, “Bunun danışmanları yok mu? Siyaset bilgi, birikim ve tecrübe ister. Siyaset hırsla yapılmaz. Bir saatte bitersin. Adı geçenlerin hiç biri gerekli vasıfları taşımıyor. Bunları gördükçe ben bile aday olabilirim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer liderlerle görüşüp fikirlerini beyan edip onların da fikirlerini alacağını belirten Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, Türkiye’nin ekonomik ve dış politika alanlarında çok büyük sorunların olduğunu, tecrübelerini ve bildiklerini paylaşacağını ve yapıcı bir siyaset uygulayacağını söyledi.

Suriye konusuna da değinen Ahmet Özal, iktidarın mutlaka Esad’la görüşmesi gerektiğini belirterek, “Askeri çözüm yerine siyasi çözüm bulmalıyız. Şu anda Türkiye uluslararası çevreler tarafından Suriye’de işgalci olarak görülüyor ne yazık ki, bu algıyı değiştirmek için savaşın çözüm olmadığını görüp Esad yönetimiyle konuşalım diyorum” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Admin See Full Bio