SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

EMDR terapi

Yayınlanma:
ABONE OL

EMDR terapi, stres, kaygı ve depresyon gibi sorunları olan kişilere yardımcı olan bir psikoterapi tekniğidir. Hastaların travmatik anılarının üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işlemeyi (EMDR) kullanır. EMDR’nin travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), obsesif kompulsif bozukluk (OKB), panik atak, fobiler ve saldırgan davranışlar gibi durumların tedavisinde etkili olduğu bulunmuştur. Çocukların çoğu hayatlarının bir noktasında çeşitli duygular yaşarlar.

Bununla birlikte, bazı çocuklar, önemli sıkıntı ve işlev bozukluğuna neden olan bir duygu düzeyi yaşarlar. Bu duygusal olarak rahatsız çocuklar özel ilgi ve tedavi gerektirir. EMDR terapi bu çocuklar için etkili bir tedavi seçeneğidir. EMDR terapisi, duygusal olarak rahatsız çocukların tedavisinde etkili olduğu tespit edilen tek tedavi olması bakımından benzersizdir. Bunun nedeni, sorunun kökünü tedavi etmede etkili olmasıdır, bu da duygusal istikrar ve davranışta iyileşmeye yol açar.

EMDR Terapi Nedir?

Anksiyete, depresyon ve travmanın etkili tedavisi kişiden kişiye değişebileceğinden bu sorunun tek bir cevabı yoktur. Bununla birlikte, çoğu EMDR terapisinde ortak olan bazı genel özellikler, kişisel anlatılara (danışanın hikâyesine) odaklanmayı, bilişsel teknikleri ve göz hareketlerini içermektedir. Bunun yanı sıra değişimi teşvik etmeye yardımcı olmak için diğer beden temelli ipuçlarını kullanmayı, hastaya destekleyici bir ortam sağlamayı ve terapiyi tamamlamayı içerir. EMDR’nin PTSD, fobiler, panik bozukluk ve obsesif-kompulsif bozukluk dahil olmak üzere birçok farklı türdeki bozukluğun tedavisinde yararlı olduğu bulunmuştur.

EMDR terapi, göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme anlamına gelir. Bir dizi psikolojik bozukluğu tedavi etmek için kullanılan bir terapi şeklidir. EMDR terapisi, TSSB, kaygı ve stresi tedavi etmenin çok etkili bir yoludur. Hastaların anılarını ve duygularını işlemelerine ve böylece rahatsızlıklarına yol açan travmanın üstesinden gelmelerine yardımcı olur. EMDR tedavisi, kronik ağrı çeken kişiler için önemli bir tedavi seçeneğidir. Acılarını yönetmelerine ve ilişkili stresle başa çıkmalarına yardımcı olur.

EMDR Terapi İçeriği Nedir?

EMDR terapi, travma ve stres yaşayan kişilere yardımcı olan bir tedavidir. Kişinin semptomlarından kurtulmasına yardımcı olmak için göz hareketlerini, gevşemeyi ve bilişsel yeniden yapılandırmayı kullanmayı içerir. EMDR terapisinin, anksiyete bozuklukları, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), depresyon ve ilişki sorunları dahil olmak üzere birçok farklı türdeki sorunun tedavisinde etkili olduğu bulunmuştur.

EMDR terapisi, travma tedavisinde kullanılan bir terapi şeklidir. Travma, zararlı olan veya bireyin iyiliğini tehdit eden herhangi bir deneyim olarak tanımlanabilir. Suistimal, ihmal veya ebeveynlerden veya diğer bakıcılardan ayrılma gibi geçmişte meydana gelen olaylardan veya kişisel saldırılar, doğal afetler veya ciddi hastalıklar gibi şu anda meydana gelen olaylardan kaynaklanabilir.

EMDR terapi duyarsızlaştırma ve yeniden işlemenin kısa bir şeklidir. İsim, tedavi sırasında terapistin göz hareketlerini kullanarak hastanın rahatlamasına yardımcı olacağı gerçeğinden gelmektedir. Hastaya daha sonra travmatik anıları yeniden işlemelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir dizi resim verilir.

EMDR Terapi Önemi Nedir?

EMDR önemli bir tekniktir çünkü hastaların travmatik anıların üstesinden gelmelerine yardımcı olmak için kullanılabilir. Ayrıca hastaların travma sonucu yaşadıkları kaygı ve stresi azaltmalarına yardımcı olmak için de kullanılabilir.

EMDR terapisi, PTSD’yi tedavi etmek için göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme (EMDR) kullanan bir psikoterapidir. Kısacası, terapist, gözlerini birinin cildinde hızlı bir şekilde ileri geri hareket ettirirken, hastanın belirli acı veren hatıralara veya düşüncelere odaklanmasına yardımcı olur. Bu işlem genellikle seans başına yaklaşık 20 dakika sürer, ancak gerektiğinde uzatılabilir.

EMDR terapisi, insanların travmatik anıların ve duyguların üstesinden gelmelerine yardımcı olan bir terapi şeklidir. Tipik olarak, terapist müşteriye bir dizi kısa, standartlaştırılmış tedavi verecektir. Seanslar genellikle kısadır ve yaklaşık 15-20 dakika sürer. https://madalyonklinik.com/blog/emdr-terapi sitesinden hizmetler alabilirsiniz.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]