SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitleri Kartal’da Anıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı tarafından Kerbela’da Hz. Hüseyin, yakınları ve Ehlibeyt’in katledilmesi dolayısıyla Muharrem Ayı’nın 10. gününde ‘Yas-ı Muharrem’ anma programı düzenlendi.

Hz. Muhammed’in torunu İmam Hüseyin ve aile efradının Kerbela’da katledilmesinin 1342. yıl dönümü dolaysıyla Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün de katkılarıyla düzenlenen anma, Kartal Cemevi’nde gerçekleşti.

Kartal Cemevi Vakfı Selami Sarıtaş’a gerçekleştirilen saldırı sonrasında Kartal Mülki idare amirlerinin katıldığı programda birlik ve beraberlik mesajı verilirken duygu dolu anlar yaşandı.

Programdan önce Cemevi Dedesi Celal Özer eşliğinde dualar edilerek Kerbala’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt adına mersiyeler okundu.

Yapılan dualarda duygulu anlar yaşayan birçok vatandaş, gözyaşlarını tutamadı. Duaların ardından, Kartal protokolünün de katıldığı yemekte dağıtılan lokma ile oruçlar açıldı.

Anma programına Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Akif Hamzaçebi, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Kadın Kolları Başkanı Yeşim Ağırman, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Efendi Argunşah, Kartal Belediye Meclisi Başkan Vekili Özlem Bulut, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Meclisi üyeleri, Ak Parti Kartal Belediye Meclisi Üyesi Arzu Öğüt Şimşek, Kartal Emniyet Müdürü Sinan Dallı, Kartal Müftüsü Mehmet Öztürk, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yas-ı Muharrem Anması için Cemevi bahçesine kurulan sahnede önce Cemevi zakiri Can Şahin, Yas-ı Matem ve Muharrem Ayı’nın 10. günü nedeniyle mersiye ve deyişler seslendirdi.

Daha sonra sahnede bir konuşma gerçekleştiren Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş, Kartal Belediyesi ile birlikte yıllardır Yası-ı Muharrem anma programları gerçekleştirdiklerini dile getirerek, Kartal Belediyesi’ne ve Başkan Gökhan Yüksel’e desteklerinden ötürü teşekkür etti. Önceki gün evinin önünde gerçekleşen saldırıda yaralanan Sarıtaş, konuşmasını birlik ve beraberlik vurgusuyla bitirdi.

Selami Sarıtaş’ın ardından Kerbela’da yaşanan acıların unutulmayacağını söyleyerek konuşmasına başlayan Kartal Cemevi Dedesi Celal Özer de “Olay vardır akşama kadar unutulur, olay vardır üzerinden asırlar geçer yine de unutulmaz, taze bir yara gibi durmadan kaynar acısı, nesiller boyu insanların kalbine dolar. Kerbela olayı da böyledir, Allah korkusunu vicdanında taşıyan insanlar, müminler, kıyamete kadar Hüseyin’in sevgisini göğsünden, tıraba düşene kadar bırakmayacak, bırakmamalı.” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan Yüksel’den Birlik ve Beraberlik Mesajı

Yas-ı Muharrem anmasında son olarak kürsüye çıkarak bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise, Hz. Hüseyin’in sadece Alevi ve Bektaşilerin değil, bütün İslam âleminin şehidi olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Yüksel konuşmasında, birkaç gün önce evinin önünde saldırıya uğrayan Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş ile ilgili de şunları söyledi; “Maalesef ki Muharrem Ayı’nda ülkemizin dört bir yanında istemediğimiz olaylarla karşılaşıyoruz.

İlk önce Ankara’daki o kötü saldırı ve ardından Kartal Cemevi Başkanımıza yapılan çirkin saldırı… Bu kötü, bu çirkin olayların tek bir sevindirici yanı vardı değerli dostlar. Sevindirici olan; her iki olayda da ülkenin dört bir yanından, devletin her kademesinden, sanatın, siyasetin her kademsinden tek vücut olup bu olayın lanetlenmesi ve üzerine gidilmesiydi.

Bu gibi üzücü ve zalimce saldırılar, bizleri ne kadar üzse de bir şeyi gösterdi. Ankara’da ve değerli başkanımız Selami Sarıtaş’a yönelik gerçekleşen saldırıda herkes birlik oldu ve beraberlik mesajları verildi. İşte bu bizim en büyük değerlerimizdir. “

Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından halk ozanı Erdal Erzincan sahnede yerini alarak Yas-ı Muharrem anmasına katılanlara bir konser verdi. Erzincan, bağlaması ile mersiye ve deyişleri seslendirirken duygu dolu anlar yaşandı.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]