SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Fransa Vize Başvuruları

Yayınlanma:
ABONE OL

Fransa vize işlemlerinizi  online olarak resmi olarak tanımlanan web sitesi aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Online formu doldurmanızın ardından otomatik olarak vize randevu sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu sayfada belirtilen gün ve saatte evrakınızın eksiksiz olması halinde Fransa vize başvurunuzutamamlamış olursunuz.

Öncelikle bilinmesi gereken ana konu seyahatiniz farklı Schengen ülkeleri kapsıyorsa ilk olarak gideceğiniz ve en çok konaklayacağınız ülkenin Fransa olması gereğidir. BU durum Fransa vize işlemlerinizi etkileyeceğinden seyahatinizi planlarken Fransa’da kalacağınızın süreyi önceden belirlemeniz faydanıza olacaktır. Bu nedenle seyahat planınızı yapmadan önce Fransa’da kalacağınız süreyi hesaplamalısınız. Bu konuda yetkili kurum ve kuruluşlardan danışmalık hizmeti alabilirsiniz. Fransa Schengen Vize Kategorileri arasında Fransa ticari vize, Fransa turistik vize, transit vize, tedavi amaçlı vize, eğitim programı, tır şoförü, denizciler, sanatçılara özel olan vizeler, araştırma odaklı vizeler, kültürel, sportif veya konferans katılımcılara ilişkin vizeler bulunmaktadır.

Bu kategorilerin dışında özel durumunuz var ise farklı statüde vize işlemlerinizi yapabilirsiniz. Seyahat nedeninizi ve özel durumunuz göz önünde bulundurularak Fransa vize başvurunuz değerlendirilecektir.

Fransa, Schengen Vize protokolünü uygulayan bir ülke olduğundan Fransa Büyükelçiliği veya Fransa Konsolosluğu tarafındanFransa Vize randevusu oluşturmanız istenecektir.

Fransa Vize İşlemleri birden fazla aşamadan oluşmaktadır. Fransa Schengen vizesi ile gerçekleştireceğiniz ve 180 gün içinde kullanacağınız ve en çok 90 gün bazında gerçekleşecek seyahatleri için Bordo Pasaport sahiplerine Fransa vize işlemlerinden muaf tutulmaz. Diğer pasaport sahibi olan başvuru sahipleri belirlenen zaman ve gün periyodunda seyahatlerini tamamlayacaklarsa vize almaları gerekmemektedir. Lakin pasaport geçerlilik süreleri seyahat bitiminden en az 3 ay sonrasını kapsamalıdır. Fransa vize işlemleri için gerekli evrak vize türünüze ve vize sürenize göre değişiklik gösterebilmektedir. Bunun yanı sıra Fransa Konsolosluğu başvuru sahiplerinden genel belgelerin dışında ilave evrak talep edebilmektedir. Fransa vize belgesi vize başvuru formunuzdur. Formunuzun tüm bilgileri net ve ispat edilebilir olması vize işlemlerinizi hızlandıracaktır.

Başvuru dosyanızda size en uygun vize türünüze özel olarak hazırlanan mesleki, finansal dokümanlarFransa vize başvurunuz sırasında yanınızda olmalıdır. Fransa Vize Başvurusunda dikkat edilmesi gereken bazıhususlar bulunmaktadır. Fransa vize işlemlerinde Schengen şartından dolayı parmak izi kaydını zorunlu tutmuştur. Bu işlemi daha önce gerçekleştirdiyseniz tekrarlamanıza gerek yoktur. Eğer yaptırmadıysanız, Fransa konsolosluğu vize mülakatınızda sizden istenecektir. Parmağınızda kesik ya da kına gibi deformasyon yapacak durumlar parmak izi alımınızda engel olduğundan randevusunu buna göre talep etmeniz önemlidir. Eğer tıbbi bir durum söz konusu ise doktorunuzdan rapor almanız yeterlidir.

18 yaşından küçük başvuru sahiplerinin vize işlemleri süreçlerinde tek başına seyahat edebileceğine ilişkin aile izni dosyada yer almalıdır. Ayrıca bu evrak noterden onaylı olmalıdır. Fransa vize işlemleri sırasındahazırladığınız evrak değerlendirmenizin olumlu sonuçlanması açısından önem taşımaktadır. Fransa vize başvurusunda dikkat edilmesi gerekenler konuları mutlaka daha önceden incelemeniz işlemlerinizi kolaylaştıracaktır. Fransa vize ücreti tarifesi her yıl güncellenmektedir. Güncel ücretleri vize kategorinize göre takip edebilirsiniz.

Fransa vize sonuçları yaklaşık 7 ile 10 gün arasında sizlere iletilmektedir. Ancak Konsolosluk bu süreçte sizden ek bilgi talep edebilmektedir. Fransa vize işlemleri Konsolosluk değerlendirme ve sonuçlandırma konusunda tek yetkili organdır. Anlaşmalı olarak işlem yapan firmalar ise evrakınızı herhangi bir inceleme yapmadan Konsolosluğa ileterek vize randevunuzu sistem bazında düzenlemektedir. Kararda ya da evraklarınızın niteliğini inceleme hususunda herhangi bir yetkiye sahip değildir.

İlgili Haberler

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Dünyadan
12 Nisan 2024
İsrail’in TRT ekibine Gazze’de yaptığı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Katliamına devam eden İsrail ordusunun TRT ekibine Gazze’de yapmış olduğu saldırının görüntüleri ortaya çıktı. İşte detaylar… İsrail ordusunun TRT Arapça ekibine Gazze’de yapmış olduğu saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Tüm dünyanın gözü önünde Gazze’de katliam yapmaya devam eden İsrail ordusu vahşetine devam ediyor. İsrail ordusu en son Nusayrat Mülteci Kampı’na aldırdı. Görgü kaynaklarından edinilen bilgiye göre, […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]