SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kazancı, “Çakma Milliyetçi ile Kripto İhvancılara Bir Sözüm var, Bu ilk uyarım”

Yayınlanma:
ABONE OL

Konuyla alakalı yine, Kerkük doğumlu Irak Türkmen Cephesi’nin Kurucu Üyesi ve 2006-2010 ITC Dış İlişkiler koordinatörü 2010-2019 ITC Türkiye Temsilcisi görevini üstlenen Irak Siyasi Partiler Kanununa göre ITC’nin resmî kurucu üyelerinden Dr. Hicran Kazancı’nın kaleme aldığı dikkat çeken yazısına yer vereceğiz.

Kazancı, “Anadolu coğrafyasının derinliğini oluşturan Türkmeneli Bölgesi, doğası gereği kendi halkını aldatan, kendi halkına yönelik kumpas kuran sözde Türkmen siyasetçilerini bağrında barındırmaz, deşifre eder ve tarihin çöplüğüne gömer.

Kendini Türkmenlerin sözde tek lideri olarak gören “siyasetçi”, Anadolu ve Türkmeneli coğrafyasındaki Türk milliyetçilerinin desteğini ve sempatisini kazanmayı hedefleyen her türlü dolapları çevirdiği/tezgahı kurduğuna milletçe tanıklık ettik. Örneğin, bir süre önce, Kerkük’te bulunan Türkmen Şehit Mezarlığı’ndaki Türkçe yazılı tabelaların ve Türkmen bayraklarının parçalanarak yerlerine PKK  paçavra ve bez parçalarının asıldığını, Türkmen milleti olarak hatırlıyoruz., Irak Güvenlik birimlerinin elektronik ve fiziki takıp neticesinde suç üstü yakalanan kişi, terör örgütü yaptı diye tüm medyayı ayağa kaldıran zatın koruması çıktı. Adamın uzun sürecek hapis cezasından kurtarmak için malum zat 80 bin dolar rüşvet verdiği ise Irak makamlarınca tespit edildi. Türkmen davasında ve siyasi harekatında 11 yılı boyunca, söz konusu siyasetçi tarafından alınan yanlış kararların icrasındaki en büyük desteğin yardımcısı tarafından verildiği bilinmektedir.

Önünde el pençe duran ve başkan ne söylerse doğru söyler diyen yardımcının başkan olmasıyla birlikte, Türkmenlerin bağrından çıkan ve 1995 yılında kurulan milli müesseseyi kuruluş felsefesinden uzaklaştırarak  kurum içini boşalttı ve değiştirdi. Türkmen davasının milli üniter yapısını yıkarak yerine Türkmen ulusal çıkarlarına ihanet eden bir zihniyet olan İhvancı zihniyetini  kurmak amacıyla Arap gericiliğine yaslanan bir ideolojiyi kurmaya çalışıyor.

Türkmen davası ve siyasi harekatı, Arap Baharını kanlı bahara çeviren ve Ortadoğu’da bütün kötülüklerin anası olan İhvan Harekatı’nın  uzantısı olmasına asla izin vermeyecektir. Bu sana ilk uyarım diyerek yazıyı noktalıyorum.

Dr. Hicran Kazancı

author avatar
Hicran KAZANCI
1995 yılında kurulan Irak Türkmen Cephesi (ITC)’nın kuruluşunda yer alan Kazancı, Türkiye’de eğitim gören Türkmen öğrencilerini bir çatı altında toplamak amacıyla Ankara Merkezli ITC Türkmeneli Öğrenci Birliğinin kurulmasında aktif rol aldı ve 1997 yılında kurulan Türkmeneli Öğrenci Birliğinin genel sekreterliğini yaptı.1997-2004 yıllarında, Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilciliğinde, eğitim sorumlu olarak görev alan kazancı, Türkiye’deki bazı resmi kurumların yeminli tercümanlığı yaptı. 2004’te Ankara’da kurulan Türkiye Ulusal Stratejik Araştırmaları Merkezi (TUSAM)’da Ortadoğu Masası Başkanlığı yaptı, Cumhuriyet Gazetesi ile TUSAM’ın ortak çalışmaları sonucu haftalık olarak yayımlanan Cumhuriyet Stratejisinde Ortadoğu ile ilgili 100’ün üzerinde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.2005-2008 yıllarında, Kerkük merkezli ITC’nin Enformasyon, dışilişkiler koordinatörü ve başkanlık danışmanlığı görevini üstlenen Kazancı, 2008 yılında Washington’da gerçekleşen 6 aylık eğitim programına katıldı. ITC Dışilişkiler koordinatörü olan kazancı, 2010 yılında Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilci görevine atandı. 2011 yılında, ITC Dış ilişkilerinden Sorumlu Yürütme Kurulu üyeliğine seçilen kazancı, ABD/Boston’da gerçekleşen 3 aylık yoğun eğitim programına katıldı.ITC Türkiye Temsilci ve ITC Yürütme Kurulu görevini 2019 yılına kadar aktif bir şekilde yürüten kazancı, Irak Siyasi Partiler Kanununa göre ITC’nin hale resmî kurucu üyesidir.Dr. Hicran Kazancı aktif görevi boyunca Irak Türkmen meselesini Washington, Boston, New York, Lahey, Oxford, Brüksel gibi batılı kentlerde anlatmak için bir çok başarılara imza attı.

İlgili Haberler

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Dünyadan
26 Mart 2024
Dani Alves 14 ay sonra kefaletle serbest bırakıldı

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen eski futbolcu 1 milyon euro ödeyerek cezaevinden çıktı. Spot: İspanya’da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 14 ayın ardından 1 milyon Euro kefaletle serbest kaldı. Barcelona Mahkemesi’nin 20 Mart’taki kararı üzerine, cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen eski futbolcu […]