SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Başarılı bir girişimci için gerekli 10 olumlu nitelik

Yayınlanma:
ABONE OL

Hemen hemen herkes işe alınan işi bırakmak ve hem gelir hem de zevk getirecek kendi işini açmak istiyor. Bununla birlikte, çoğu acemi girişimci, portal https://www.girisimcilik.gen.tr/ özetine göre, kendilerine verilecek sorumluluğun farkında değiller. Bir işadamı birçok farklı zorluk ve denemeyle karşı karşıya kalacaktır.

Onları geçmek ve işinizi başarılı bir şekilde geliştirmek için, bir girişimci aşağıdaki niteliklere sahip olmalıdır:

  • Sorumluluk;
  • Öz organizasyon;
  • Dürüstlük;
  • İnisiyatif;
  • Özveri;
  • Çalışkanlık;
  • Liderlik;
  • Yaratıcılık;
  • Öngörü;
  • Öğrenme yeteneği.

Bu liste uzun süre devam ettirilebilir, ancak başarılı bir girişimci için gerekli olan yukarıdaki 10 olumlu nitelik ana özelliklerdir. İş sırasında bazı niteliklerin geliştirilebileceğini belirtmekte fayda var. Örneğin, liderlik nitelikleri veya yaratıcılık yalnızca yeni bir işletmenin başlatılması sırasında ortaya çıkarılabilir.

Kendi işinizi kurmakla ilişkili riskler

Maaşlı bir işten kovulmak ve kendi işinizi kurmak büyük riskler taşır. İlk olarak, her girişimci yalnızca kendisinden ve çalışanlarından sorumludur. İşe alınan iş durumunda, başka sorumluluklar üstlenmenize gerek yoktur ve istikrarlı bir maaş, geleceğe güvenmenizi ve geleceğinizi planlamanızı sağlar.

Ancak, kendi işinizi açtıktan sonra, tüm sorumluluk girişimciye aittir. Şirketin tüm süreçlerine bağımsız olarak girmesi, çalışanların görevlerinin yerine getirilmesini izlemesi, yeni gelir kaynakları araması, giderleri optimize etmesi ve bağımsız olarak kendisine ücret sağlaması gerekecektir.

Çoğu yeni işletme uzun bir kendi kendine yeterlilik dönemine sahiptir. Bu, gelirin giderleri aşmaya başladığı ve girişimcinin ilk net karı almaya başladığı zamandır. Bu süreç birkaç aydan bir yıla kadar ve bazı durumlarda bir yıldan fazla sürebilir. Bu süre zarfında, bağımsız olarak yaşam için araçlar aramanız gerekecektir.

Ayrıca, yeni bir işletme iflas edebilir. İşletme iflasının birçok farklı nedeni vardır. İş yapma konusundaki yanlış yaklaşımla, tüm başlangıç sermayesini kaybetme riski büyüktür. Bununla birlikte, başarılı bir işadamının 10 niteliğine sahipseniz, kendi kendine yeterliliğe hızlı bir çıkış şansını artırabilirsiniz.

Bir işe başlarken riskleri azaltmanın yolları

Bir işe başlarken riskleri azaltabilecek bazı öneriler vardır. İlk olarak, yetkin bir iş planı geliştirmek ve olası tüm riskleri ve maliyetleri hesaplamak gerekir. Bir iş planı tasarlarken, giderlere gelirden daha fazla dikkat etmelisiniz.

Örneğin, birçok acemi girişimci nadiren kullanılacak veya hiç kullanılmayacak ekipman satın almaya başlar. Tüm parayı gereksiz ekipmanlara harcayan girişimci, kendisini daha önemli araçlar edinme fırsatından mahrum bırakır. Bu nedenle, bir iş planı geliştirirken, ilk önce satın almanız gereken ve ilk kez kiralanabilecek ekipmana dikkat etmelisiniz.

Bir tür “güvenlik yastığı” sağlamak da gereklidir. Bir işletme açmak için başlangıç sermayesine ek olarak oluşturulmalıdır. Finansal bir güvenlik yastığı, işletmenin kendi kendine yeterliliğe ulaşması uzun zaman aldığında yararlı olabilir. Bu tasarruflar sayesinde iflas ile ilişkili riskleri en aza indirmek mümkündür. Bazı girişimciler bu tavsiyeyi ihmal eder ve tüm başlangıç sermayesi harcanırsa, işi kapatmak zorunda kalırlar. Birçoğu kredi fonları için bir işletme açar veya arkadaşlarından borç alır. Bu son derece istenmeyen bir durumdur. İşletmenin iflasında, işadamı gelirsiz ve bir sürü borçla bırakılacaktır. Başarılı işadamları, kendi kendine yeterliliğe ulaşmış olan zaten çalışmakta olan bir işletmeye kredi fonları yatırmanızı önerir. Kredi fonları işi genişletecek ve gelirleri artıracaktır.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Nisan 2024
Yeni devlet desteği! Tek seferlik yatacak: 2.423 TL karşılıksız ödeme!

Vatandaşlara 2024 devlet destekleri onaylanıyor. Tek seferlik 2 bin 423 TL karşılıksız yardım için başvurular yapılıyor. İşte tek seferlik devlet desteğine dair başvuru ve şartları… Ekonomik koşullar altında geçinemeyen milyonlarca vatandaş için ihtiyaç duydukları noktalarda devletten karşılıksız destekler yapılıyor. 2024 yılında zamlı olarak yapılan devlet desteklerine ek olarak yeni sosyal yardımlarda da gelişmeler yaşanıyor. Aile […]

Ekonomi
18 Nisan 2024
4A, 4B, 4C’li emekliye tarihi destek! Bunları yapanların maaşı cepte kalacak!

4A, 4B, 4C’li emekliye tarihi destek! Bunları yapanların maaşı cepte kalacak! 4A, 4B, 4C’li emeklilere tarihi destek geliyor. Bunları yapan emeklilerin maaşları ceplerinde kalacak. İşte emeklilere Meclis’ten geçen destek detayları haberimizde… Emekli Sandığı ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri için TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) çalışmalar yürütülüyor. Emeklilerin sosyal ve ekonomik olarak rahat etmesi adına bazı […]

Ekonomi
18 Nisan 2024
BİM 23 Nisan’da bayram gibi indirimli katalog sundu! Mutfaklarda dolaplar taşacak!

BİM 23 Nisan aktüel katalog indirimleriyle bayram neşesi başlattı. Mutfakları dolup taşıracak fiyat listesi geldi. İşte 23 Nisan 2024 BİM aktüel katalog indirimleri… BİM marketler sunduğu geniş ürün yelpazesiyle ve halka uygun fiyatlarıyla en fazla tercih edilen zincir marketler arasında yer alıyor. Uygun fiyatları yalnızca gıda ve temizlik ürünleri gibi temel ihtiyaçlar için sunmakla kalmayan […]

Ekonomi
18 Nisan 2024
2 – 8 yıl erken emeklilik! Yöntemden şaşmayan 48 – 52 yaşında emekli oluyor!

Erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlara 48 ila 52 yaşında hayallerine kavuşma şansı veriliyor. 2 ila 8 yıl erken emeklilik için yöntem verildi. İşte erken emeklilik formülü detayları… Emekli olmak için gün sayan vatandaşlar için 48, 49, 50,51, 52 yaşında emeklilik şansı doğdu. Bazı çalışanların 2 ila 8 yıl arasında erken emekli olma şansı oluyor. […]