SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da hangi okullar Harezmi Eğitim Modeli uygulamasına geçti

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’da HAREZMİ EĞİTİM MODELİ uygulamasına geçen okulların listesini açıklandı.

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Kartal’da 18 Okulda 26 Uygulama Ekibi ile HAREZMİ EĞİTİM MODELİ Uygulamasına başladı.

Harezmi Eğitim Modeli Nedir?

Harezmî Eğitim Modeli, çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş bir eğitim modeldir.

Hârezmî Eğitim Modeli” çalışmaları ve süreçleri 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün desteği ile üniversitelerin paydaşlığında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği çalıştaylar ile başlatılmıştır.

2017-2018 Eğitim öğretim yılı ” Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri” yarışmasında Türkiye 1.si seçilen Harezmî Eğitim Modeli, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, fen ve bilgisayar bilimi öğretimini, sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinlerarası bir eğitim modelidir.

Eğitimin diğer süreçlerini doğrudan ve nitelikli etkide bulunduğu için genel bir eğitim modeli olarak da ele alınabilir. Öğrencilerin günlük, gerçek yaşam problemlerini tanımlayıp, çözmek üzere algoritma tasarlayan, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretme sürecidir. Modelin zemininde beş ana başlık mevcuttur. Bilgisayar bilimi öğretiminin Sosyal Bilim dalı ile bütünleştirilen, Bilgi İşlemsel Düşünme becerisinin hayata adapte edildiği, Programlama ve Öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, disiplinlerarası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı işbirliğini benimseyen, Robotik ve Oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim modelidir.

Harezmi Eğitimi İçeriği

Birçok akademisyen ve okul öğretmenlerinin bir araya gelerek oluşturdukları bu sistemde öğrenciler ilk olarak bilgisayarda kodlama yapmayı öğreniyor. Öğrendikleri kodlama sayesinde bilgisayardan hayal güçlerine göre istedikleri üretimi yapabiliyorlar. Üstelik bu eğitimler sırasında danışabilecekleri, bilgi alabilecekleri tüm branşların öğretmenleri bir arada bir sınıfta oluyor. Böylelikle öğrenci üretmek istediği projede ihtiyacı olan tüm bilgiye öğretmenlerinden edinebiliyor. Bu durum sayesinde hem öğrencilerin hayal gücü genişliyor, hem keşfediyor, hem öğreniyor, hem de başarabilmenin verdiği özgü en ile kendini daha çok geliştirebilir. Öğrencilerden alınan geri dönüşler bakıldığında öğrencilerin ürettiği için kendilerine olan güvenlerinin artmasıyla diğer derslerinde de daha fazla başarı elde edebildikleri gözlemlendi.

Öğrenci Merkezli Eğitim

Bu eğitim ile STEM yaklaşımı benimsenmiş oldu. STEM yaklaşımı ismini Fen (Science), Teknoloji (Thecnology), mühendislik (Engineering), matematik (Mathrmatics) branşlarının baş harflerinden alıyor. Her branştan toplanarak gerekli bilgi elde etmek hedefleniyor. Öğrencilerin hangi branşa ve hangi bilgiye ihtiyaç duyduğunda kendileri karar vermeleri gerekiyor. Böylelikle öğrenci kendisi projesini geliştiriyor ve bilgiye kendisi ulaşmak istiyor. Bu eğitim kapsamında bir pilot okulda geliştirilen bir projede öğrenciler çevre kirliliğinden dolayı dünyanın yok olduğunu ve alternatif bir gezegen üretilmesi gerektiğini düşünerek kodlama ile kendilerince bir gezegen ürettiler. Bu gezegene de Latince bir isim verdiler. Bu gezegende ihtiyaç duyulacak olan ulaşım, iletişim, beslenme, barınma gibi problemlere de çözümler getirdiler. Bu gezegende akıllı bir ulaşım sistemi kurdular. Bu şekilde öğrenciler geliştirmeyi ve üretmeyi öğreniyor, üstelik ürettikçe mutlu oluyorlar.

İlgili Haberler

Genel
01 Mayıs 2024
Cem Garipoğlu’nun mezarı açılacak mı? Otopsi fotoğrafları çıkmıştı

Münevver Karabulut Cinayeti Soruşturmasında Yeni Gelişme: Cem Garipoğlu’nun Otopsi Raporu İncelendi. Münevver Karabulut cinayetinde yıllardır süregelen şüphelerin ardından Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntüleri incelendi. Bilirkişi raporu beklenirken, aile ve kamuoyu bu soruşturmadan sonuç bekliyor. CEM GARİPOĞLU OLAYINDA BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Münevver Karabulut cinayetinin ardından yıllar süren soruşturmanın son durumu […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartal’da Dadaşlardan Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e ziyaret

Kartal’da bulunan Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı yönetimi yeniden Kartal Belediye başkanı seçilen Gökhan Yüksel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Erzurumlular Eğitim Kültür Ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Öner Kalkan ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yüksel’e yeni dönem için başarı dileklerini ilettiler. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, makamında ağırladığı Erzurumlu Vakıf yöneticileriyle sohbet […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Başkan Gökhan Yüksel’i Ziyaret etti

Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4. kez finale kalan, üst üste üçüncü zaferini yaşayarak altın madalyayı ülkemize kazandıran Kartallı boksör Buse Naz Çakıroğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, şampiyon boksörün yanı sıra; Milli Takımlar Antrenörü Nazım Yiğit, milli boksör Büşra Işıldar ile Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Serkan Taş da hazır […]

Basında Kartal
01 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 1 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm işçi ve emekçilerin bayramını kutladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, emekçi kardeşlerim; 1 Mayıs İşçi Bayramı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ‘Emek ve Dayanışma Günü’ adıyla kutlanan özel bir gündür. Toplumların refahı ve […]