SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

AYGAD YENİ YILA YENİ PROJELERLE HAZIRLANIYOR

Yayınlanma:
ABONE OL

Bu yıl gerçekleştirdiği Doğu-Güneydoğu ile başlayan ve Karadeniz Bölgesi ile ara verilen gezilerle adeta ‘kültür elçiliği’ unvanını üstlenen AYGAD, önümüzdeki yılda da birçok yeni projeye imza atacağının sinyalini verdi.

Kısa adı AYGAD olan Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği, ‘2022 yılı Basın Buluşması’ kapsamında gazetecileri kahvaltılı bir programla yeniden bir araya getirdi. Tuzla Ay Yıldız Sosyal Tesisleri’nde yapılan buluşmaya Anadolu Yakası’nda görev alan çok sayıda basın mensubu, yazar ve belediye basın sorumlusu katıldı.

Açılış konuşmasını gazetecilik mesleğini icra edenleri, mesleğe gönül verenleri ve gazetecilerle iş ya da fikir paydalarında buluşanları bir araya getirmek için programı düzenleyen AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ yaptı.

Dezenformasyonla Mücadele Yasası konuşuldu

AYGAD’ın büyümesi ve yenilenmesi adına üye güncellemesi yapılacağının bildirilmesiyle başlayan toplantıda, gündemde olan dezenformasyonla mücadele yasası üzerine konuşuldu.

Dezenformasyonla Mücadele Yasası hakkında önemli maddelerden bahseden ve bu maddelerin içerikleri ile ilgili katılımcıları örneklerle bilgilendiren Işıkdağ; “Yasanın 29.maddesi en çok dile getirilen madde oldu. Bu madde aslında bir yandan baktığımız zaman yarar, bir yandan baktığımız zaman da zarar anlamına geliyor. Yarar kısmı şu; Eline bir telefon alan bir vatandaş herhangi bir konuda bile kendine ben gazeteciyim sıfatını yüklüyordu. Bu konuda mesleğimize ve bize zarar veriyordu. Gazetecileri toplumda herhangi bir vatandaşla aynı seviyeye düşürüyordu. Bu yönüyle bu madde bizi sevindiriyor. Fakat diğer yönüyle; maalesef özgürlüklerimiz kısıtlanıyor. Demokles’in Kılıcı’nı ensemizde hissettiriyor. Basın kartı ile ilgili de; uzun yıllardır gazetecilik yapan fakat hala basın kartı olmayan meslektaşlarım var. Bunda da ne yazık ki bazı pürüzler var.

“Bu yasa basın özgürlüğümüzü kısıtlıyor”

Gazeteciler yüzde yüz delillendiremediği sürece herhangi bir iddia ile ilgili haber paylaşımında bulunamaz hale getirildi. Yeni yasa diyor ki; hırsıza hırsız mısın diye sor, öyle yaz. Hırsız suçunu kabul etmez tabii ki de. Bunlar yasanın eksi olan tarafları. Gazeteci yeri geldiğinde sorgulamalı fakat bu yasa; basın özgürlüğünü yarı yarıya kısıtlıyor vaziyette. Yasada gerçek anlamda hem maddi hem de cezai anlamda sıkıntılarla karşılaşacağımız durumlar mevcut. Hepinizden özellikle dikkat etmenizi ve yasayı muhakkak incelemenizi istiyorum. Komisyonumuz da basın mensuplarına yasanın detayları ile ilgili bilgi vermeye hazır durumda. Bu konuda önümüzdeki süreçte derneklerle bir araya geleceğiz. Yasa ile ilgili bir bildiri ya da bir yayın hazırlamayı düşünüyoruz.” dedi.

“Her üyemiz İngilizce öğrenecek”

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ bu toplantıda da en az bir yabancı dil bilmenin basın mensupları üzerindeki öneminden bahsederek, gazetecileri yakın zamanda yeni bir projeyle tanıştıracaklarının müjdesini verdi.

“Amacımız; derneğimizi büyütmek”

Hedefinin 81 ilin hepsinde AYGAD üyesinin olmasını belirten Başkan Işıkdağ; “Şu an 21 ilde üye arkadaşlarımız var. Bu sayıyı arttırmayı, derneğimizi tam teşekküllü büyütmeyi hedefliyoruz. Ama bunu gelişi güzel değil. Yüzde yüz sağlam bir şekilde yapacağız. Önce eğitimle başlayacağız. Sonra hem insani hem de mesleki ‘ahlak’a sahip kişileri benimseyeceğiz. Donanımlı ve vasıflı meslektaşlarımızla derneğimizi yeni yılda büyüteceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]