SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Başıboş Sokak Köpekleri Sorunu Balıkesir’de Çözüme Kavuşmuş Tebrikler Yücel Başkan

Yayınlanma:
ABONE OL

Son zamanlarda insanlara saldırmaları sebebiyle ülke gündemini her gün meşgul eden başıboş sokak köpekleri konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kalıcı çözüm adımları atarak bu önemli problemi kökünden halletmiş şehirlerden birisi durumunda.

Türkiye ve Avrupa’ya örnek olacak nitelikte hizmet veren İvrindi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ovaköy Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde, yaralanan veya hastalanan köpekler tedavi edilerek sağlığına kavuşturulurken bir çoğu da sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşturuluyor.

BAŞKAN YILMAZ, “TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BARINAKLARINDAN”

İvrindi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 20 bin 500 metrekare alanı ile Türkiye çapında en büyük ve en donanımlı merkezlerinden birisi olduğunu vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, barınakta can dostlarımızın; bakımı, beslenmesi, tedavisi gibi konularda detaylı bilgiler verdi.

Başkan Yılmaz, Türkiye’nin en büyük hayvan barınaklarından birisi olan tesisimizde; ameliyathane, röntgen çekim alanı, laboratuvar gibi bölümlerimiz sayesinde tüm can dostlarımızın hastalıklarını tespit ederek tedavi olmalarını sağlıyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllü hayvansever vatandaşlarımız ile iletişim halinde sokaklara barınma ve beslenme desteği sağlıyoruz dedi.

HEM TEDAVİ EDİLİYOR, HEMDE KISIRLAŞTIRILIYOR

Balıkesir’in 20 ilçesinde hastalanan ve yaralanan hayvanlar; İvrindi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ovaköy Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde tedavi edilerek sağlığına kavuşturuluyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren iki barınak ve rehabilitasyon merkezinde, can dostu olan köpeklerin tam teşekküllü modern bir hastane konforunda bakım ve tedavileri yapılıyor.

ENGELLİ KÖPEKLER İÇİN ÖZEL KONAKLAMA ALANI

Çeşitli sebeplerle sakatlanmış, yürüyemeyen, gözleri görmeyen köpekler için özel olarak tasarlanarak yapılan ve her köpek için ayrı kulübeden oluşan engelliler alanı da düşünüldü.

BİR ÇOĞUDA SAHİPLENDİRİLİYOR

Ayrıca 7/24 hizmet için hazır halde bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi Nakil Araçları, Büyükşehir Belediyesi 444 40 10 numaralı çağrı merkezi, ALO 153 ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na iletilen ihbarlara da hassasiyetle hızlı bir şekilde çözüm üretiyor.

***********************************************************************************************************

Başkan Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı Balıkesir’de karşılık bulmuş

Kısa adı (İstanbul Medya) olan İstanbul Radyo Televizyon Gazete ve İnternet Habercileri Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız ve dernek üyesi gazetecilerle beraber geldikleri Balıkesir gezisinde sokak hayvanlarının barındırıldığı Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini gezdikten sonra yaptığı değerlendirmede; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki talimatını tam teşekküllü şekilde yerine getiren tek belediye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olduğuna şahit olduk.

Sokak hayvanlarına ev sahipliği yapan çoğu il ve ilçe belediyelerine ait barınaklar sağlıksız koşullarıyla zaman zaman hayvanseverler tarafından eleştiriler almaktayken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, konforlu konseptiyle hayvanseverler tarafından takdirle karşılandı. İçerisinde sosyal alanlarında bulunduğu tam donanımlı ve teknolojik ekipmanlı tesis sokak hayvanlarına sıcak, temiz ve eğlenceli bir hayat sunuyor.

Hayvanları Koruma Kanunu’nun yayınlanmasından sonra sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için birçok belediye, rehabilitasyon merkezleri açma çalışmalarına başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılmış olan “Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” bu konuda tam teşekküllü bir tesis olarak kabul edilmektedir.

Bu anlamda “rehabilitasyon merkezi” ve kontenjanı bakıma muhtaç ve sakat hayvanlarla kısıtlı. Bu merkeze sokaklarda bulunan hasta ve yardıma muhtaç kedi ve köpekler getirilip tedavi ediliyor. Ayrıca kısırlaştırma, kuduz, parazit, ishal, gençlik gibi tüm aşıları ücretsiz olarak yapılan bu tesiste sokak hayvanlarına, evlerdeki hayvanlar kadar temiz ve sağlıklı şartlarda yaşam sunmak amaçlanıyor. Yürürlükte olan yasaya göre bu amaç ile tedavileri tamamen bitmiş olan hayvanlar alındıkları ortama tekrar geri bırakılıyor. Hastalığı sürekliliğini koruyan hayvanlar ise bu merkezlerde yaşamlarına devam ediyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı Dinlenme alanı ve havasıyla büyülüyor 

Tesiste çalışan yetkili veteriner hekimin verdiği bilgiye göre, “İleri teknoloji tedavi cihazlarının bu merkezde var olduğu belirterek, “Hayvanların tüm data bilgilerini toplayan bir cihazımız var. Bu sayede kalp atışlarından, tansiyonuna birçok bilgilerini sadece ölçmekle kalmayıp kaydediyoruz. Kaydettiğimiz verilerle tedavisi sürecindeki değişimi sıkı takip edebiliyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]