SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

2. SULTANBEYLİ KISA FİLM YARIŞMASI’NA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, 15-18 Aralık tarihleri arasında 2’nci kez sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl yeni ödüllerin de dahil edildiği yarışmaya başvuru yapmak için sayılı günler kaldı.

Son Başvuru Tarihi: 11 KASIM 2022

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenecek 2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, bu yıl 15-18 Aralık tarihleri arasında seyirciyle bir araya gelecek. Son katılım tarihi 11 Kasım Cuma günü olan yarışmaya, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda başvuru gelmeye devam ediyor.

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’na tür ayrımı yapılmaksızın; kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma türlerinden herhangi birinde; 1 Ocak 2020 tarihinden sonra çekilmiş; süresi 20 dakikayı geçmeyen filmler başvuruda bulunabiliyor.

Yarışmada birinci olan filme 20 bin TL, ikinci filme 15 bin TL, üçüncü filme ise 10 bin TL olmak üzere toplam 45 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da finale kalan ancak dereceye giremeyen 6 filme 3’er bin TL gösterim telifi ödenecek.

Pek Çok Dalda İlk Kez Ödül Verilecek

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, gösterimler ve film ekipleriyle yapılacak söyleşilerin yanı sıra yeni ödülleriyle de sinemaseverlerle buluşacak. Jüri değerlendirmesinin ardından bu yıl ilk kez En İyi Müzik, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu ödülleri sahiplerini bulurken; kazananlara 5’er bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca Türk sinemasının gelişimine katkıları olan ve seyircinin beğenisini toplayan isimlere de yarışma kapsamında ilk kez Onur Ödülü takdim edilecek.

Ölümünün 10. Yılı Dolayısıyla Metin Erksan Anısına Ödül!

2. Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda, sinemamıza büyük emek veren Metin Erksan onuruna seçilecek 5 kısa film sinemaseverlerle bir araya gelecek. Jürinin belirlediği bir finalist filme de bu yıl “Metin Erksan Jüri Özel Ödülü” takdim edilecek.Kazanan isim 7 bin TL’lik para ödülünün de sahibi olacak.

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması; kısa film türünün gelişmesine destek olmayı, Türkiye’de kısa film ve sinema endüstrisinin gelişmesine katkıda bulunmayı ve kısa film türündeki yapımları seyircisiyle buluşturmayı amaçlıyor.

Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması ile ilgili detaylı bilgi ve yarışma başvuruları için www.sultanbeylikisafilm.com adresi ziyaret edilebilir.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]