SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Romanya Vizesi

Yayınlanma:
ABONE OL

Romanya ülkesine seyahat yapmayı planlayan Türk vatandaşları Romanya vizesine başvurmaları zorunlu olmaktadır. Romanya seyahati yapmayı düşünen Umuma mahsus pasaportu olan Türk vatandaşları, Romanya Konsolosluğu’na Romanya vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Diğer yandan Hizmet pasaportu, Hususi pasaportu ve Diplomatik pasaportu olan Türk vatandaşı, 180 gün içerisinde, 90 günü aşmayacakları kısa süreli Romanya seyahatleri için Romanya vize başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.

AB ile Schengen bölge ülkelerinden birinde ikamet eden kişiler, Liechtenstein ile İsviçre ülkeleri tarafından verilen ikamet belgesi olan kişiler, bu süre içerisinde 5 gün Romanya’ya yapacakları seyahatleri için Romanya vizesine başvurmaları gerekmez.

Romanya Vize Türleri

Romanya’ya seyahat etmeyi düşünen Türk vatandaşları, Romanya vize türleri olarak bilinen Havaalanı transit vize yani A tipi, Transit vize yani B tipi, Kısa süreli olan C tipi ve uzun süreli olan D tipi vizesi için vize başvurusunda bulunmaları gerekir.

A Tipi Vize: Romanya Konsolosluğu tarafından belirlenen A tipi vize, Romanya üleşi üzerinden başka bir ülkeye gidecek kişilerin Romanya havaalanından gideceği ülkenin uçağına binmesine kadar geçecek süre için verilen vize türüdür.

B Tipi Vize: Romanya’dan başka bir ülkeye transit geçişleri için verilen vize türüdür. Romanya B tipi vize türü şahıslara 5 gün Romanya’da kalma olanağı sağlar.

C Tipi Vize: Romanya ülkesine kısa süreliğine gidecek kişilere, 90 gün ile sınırlı olan bir vize türüdür.

D Tipi Vize: Romanya ülkesine mesleki, ekonomik, ticari, eğitim, çalışma gibi durumlar için gitmek isteyen kişilere verilen vize türüdür.

Uzun süreli Romanya oturum vizesi almayı düşünen kişiler, ilk olarak Romanya Göçmen Bürosundan ön onay alarak Romanya Konsolosluğu’na bildirmesi gerekir.

 Romanya Vize Başvurusu

Romanya’ya seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşları, Romanya vizesi başvurularını Romanya Konsolosluğu’na veya Romanya Konsolosluğu tarafından vize konularında yetki vermiş olduğu vize merkezleri aracılığıyla yapabilirler.

Romanya vizesi başvurusunda bulunmak için gerekli evraklar bulunmaktadır. Bu evrakların hazırlanmasında doğru bilgiler verilmesi ve evrakların tam olarak hazırlanması gerekir. Hazırlanan evrakların eksik olması durumunda veya yanlış bilgilerin verilmesi nedeniyle vize başvuruları iptal olmaktadır. Romanya vize başvurusu için gerekli evraklar şunlardır.

Vize Başvuru Formu: Romanya Konsolosluğu tarafından hazırlanan vize başvuru formu güncel bilgilerin verilmesi şeklinde doldurulması önemlidir.

Pasaport: Romanya vizesi almak isteyen kişiye ait pasaport içerisinde boş 2 sayfanın olması gerekir.

Seyahat Belgeleri: Romanya ülkesine yapılacak seyahatin amacını belirleyen evraklar, Romanya’da kalınacak süre, kişiye ait banka hesap bilgileri gibi belgelerin olması gerekir.

l Romanya vizesi başvurusu yapan kişiye ait kimlik fotokopisi

l 2 adet biyometrik fotoğraf

l İkametgah belgesi

l Romanya seyahatinde 18 yaşından küçükler için ebeveynler tarafından imzalanan izin kağıdı

Romanya Vizesi Başvuru işlemleri

Romanya vizesine başvuracak kişi, Romanya Konsolosluğu tarafından belirlenen şartlara göre vize başvurusunu yapmak zorundadır. Romanya vizesi başvuru işlemleri, Romanya’ya yapılacak seyahatin nedeni belirlendikten sonra hangi vize türüne uygun ise o vize türünün evrakları hazırlanır. Fakat bundan önce Romanya vize başvuru formu doldurulur. Form içerisinde Romanya seyahati ile ilgili bilgiler verilir. Daha sonra vize türüne göre evrakların hazırlanmasına başlanır. Gerekli evraklar hazırlanırken Romanya Konsolosluğu’ndan vize randevusu alınması gerekir. Romanya vizesi için gerekli evrakların tamamlanmasından sonra randevu tarihinde Romanya Konsolosluğu’na gidilerek evraklar teslim edilir. Burada bazı biyometrik işlemlerin yapılmasından sonra vize başvurunuz tamamlanmış olunur.

Romanya vize başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra vize başvurusunun onaylanması beklenir. Romanya vize başvuruları 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Romanya vizenizin olumsuz olarak açıklanması durumunda yeniden vize başvurusunda bulunmanız gerekir.

İlgili Haberler

Dünyadan
28 Mart 2024
Hollywood Efsanesi Marilyn Monroe’nun Ebedi İzleri: Mezar Yanı Açık Artırmaya Çıkıyor

Hollywood Efsanesi Marilyn Monroe’nun mezarının yanıt açık arttırma ile satılacak. Hollywood’un unutulmaz siması Marilyn Monroe’nun, ölümünden altmış yıl sonra bile sarsılmaz bir ikon olarak kalmaya devam etmesi, mezarının yanındaki alanın satışa sunulmasıyla bir kez daha kanıtlanıyor. Monroe’nun mezarının bulunduğu Los Angeles’taki konum, Playboy’un kurucusu Hugh Hefner’a oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Bu özel mezar […]

Dünyadan
28 Mart 2024
Fransa’da PKK yandaşları havalimanında terör estirdi

Fransa’da bir grup terör örgütü PKK yandaşı, sınır dışı edilmek istenen terör destekçisi bir kişinin gönderilmesini engellemek amacıyla havalimanında görevlilere saldırdı. Olaylarda 3 kişi yaralandı. Son dakika haberine göre Fransa’da hakkında sınır dışı edilme kararı olan PKK’lı Finans Korkmaz’ın Türkiye’ye iadesi gerçekleşeceği sırada bu iadeye karşı çıkan terör örgütü yandaşları Charles de Gaulle Havalimanı’na geldi. […]

Dünyadan
26 Mart 2024
Dani Alves 14 ay sonra kefaletle serbest bırakıldı

Cinsel saldırı suçundan hüküm giyen eski futbolcu 1 milyon euro ödeyerek cezaevinden çıktı. Spot: İspanya’da bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen Brezilyalı eski futbolcu Dani Alves, 14 ayın ardından 1 milyon Euro kefaletle serbest kaldı. Barcelona Mahkemesi’nin 20 Mart’taki kararı üzerine, cinsel saldırı suçlamasıyla 4,5 yıl hapse mahkum edilen eski futbolcu […]

Nerden Tutarsan Elinde Kalır
Dünyadan
22 Mart 2024
Nerden Tutarsan Elinde Kalır

Ferhat Sengaw, beynini, kalemini, iradesini dış mihraklara kiralayan, onların maşası olup talimatları doğrultusunda Iraklı Türkmenlerin tarihine, varlığına ve geleceğine düşünür kisvesi altında medya aracılığıyla hakaret eden sünepe ve pespaye bir Iraklı Kürt yazarıdır. Yukarıda bahsi geçen sünepeye, Hasan Turan başkanlığındaki ITC imzalı verilen cevap “Iraklı oluşumların arasındaki kardeşliği bozmaya yönelik yalan içerikli açıklamaları kınıyor, mahkemeye […]