SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

ÖĞRETMENLER GÜNÜNE DOĞRU

Yayınlanma:
ABONE OL

Kariyer sınavı ve ara tatil geride kaldı. Sonunda sınav stresi bitti, geriye tartışmaları kaldı. Sınav ve kariyer sistemi üzerine yeteri kadar tartışma yapıldı, yazıldı çizildi. Artık tartışmayı uzatmadan önümüze bakma vaktidir. Umarım öğretmenlerle ilgili herhangi bir düzenleme yapılacağı zaman çok daha özenli davranılması gerektiği anlaşılmıştır.

Bu hafta sınav değil öğretmenler gününü ve öğretmenin değerini, kıymetini konuşacağız. Bu bahane ile aylar süren sevimsiz ve sıkıntılı süreci geride bırakma şansımız olacak. Yeniden eski günlere dönerek, eğitimi ve öğretmenlerin gerçek problemlerini konuşacağız.

Öğretmenler günü etkinliklerini planlayacak her kademeden yöneticiye bir tavsiyede bulunmak isterim: Bu sene yapacaklarınız,  öğretmenlerin kaybolan motivasyonunu artırmaya dönük etkinlikler olsun. Yaz tatili heba olan, ara tatili sınava kurban giden, aylardır gündemden düşmeyen öğretmenlerin buna ihtiyacı olacaktır.

Ekonomik sıkıntılar arasında Kasım ayının sonuna doğru yaklaşırken artık gündemimizde, yılbaşında yapılacak zam oranları olacak. Uzman ve başöğretmenliğin maaşlara yansıması, toplu sözleşme gereği altı aylık zam ve enflasyon farkının yanında hatırı sayılır ilave iyileştirme yani refah payı beklentisi var.

Yılbaşından itibaren yeni bir problemimiz olacak, maaş dengesizliği. Aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen, müdür yardımcısı, müdür, şube müdürü, ilçe müdürü, il müdür yardımcısı maaşlarını; ek ders, sınav görevleri, kurslar, meslek lisesi veya diğer okul türleri gibi birçok parametreyi dikkate alarak ortalama bir tablo yaptığınızda, zaten çarpık ve adaletsiz olan sistemin daha da çarpık hale geldiği görülecektir.

Yılbaşında oluşacak rakamlar üzerinden kabaca söylersek, 10 bin lira ile 25 bin lira arasında maaş ve ilave ücretler toplamı söz konusu olacaktır. Bu durum, en düşük gelir grubu ile en yüksek gelir grubu arsındaki farkın iki buçuk kata çıkacağını ifade eder. Bu ekonomik şartlar, aşağıdaki grubu yukarı çekecek çözümler üretmeyi gerekli kılmaktadır.

Görülüyor ki sınavın kolay olması, bütün problemlerin çözüldüğü anlamına gelmiyor. Şimdi süreci takip etmek, fiili durum oluşturularak bir yıllığına aşılan problemi, yasayı değiştirerek kalıcı çözüme kavuşturmak gerekiyor. Tam da burada yeniden devreye girerek süreci takip edeceğiz. Önümüzde ÖMK, EYT, Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, öğretmene şiddet, sözleşmelilere kadro, yeni toplu sözleşme sürecine hazırlık gibi yığınla gündem var.

Sendikal mücadeleyi yoğunlaşan, geçici bir problem üzerinden ameliyat masasına yatırmak ve değersizleştirmek, bütün sendikalar dahil hep beraber en büyük kaybımız olacaktır. Bu derin ve sinsi tuzağa düşmemek ve problemler derinleştikçe safları sıklaştırmak gerekmektedir. Elde edilen kazanımları, çözülen ve çözüm bekleyen problemleri unutmadan, yılmadan yorulmadan mücadeleye devam etmek gerekmektedir.

Bu duygularla sınava giren bütün öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyor ve geçmiş olsun diyorum, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü şimdiden kutluyorum. Umarım böyle sıkıntılı bir dönemi bize kimseler yaşatmasın.  

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya teleferik kazasında bilirkişi raporu çıktı! 13 kişi için gözaltı kararı alındı

Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında bilirkişi raporunun ortaya çıkmasının ardından 13 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. İşte detaylar… Antalya’da meydana gelen teleferik faciasında 13 kişi için gözaltı kararı alındı. Adalet Bakanı Tunç Yılmaz, teleferik kazasına ilişkin olarak, teleferik hattını işleten firma ve teleferik hattının bakım ve onarım işlerinden sorumlu olan firma ve çalışanlarının içlerinde bulunduğu […]

Genel
13 Nisan 2024
Antalya’daki teleferik faciasında yeni gelişme: Periyodik bakımları yapılmamış

Antalya’da bir kişinin hayatını kaybettiği 7 kişinin yaralandığı ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığı teleferik faciası ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı İbrahim Atmaca’nın açıklamalarına göre, Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde yaşanan facia, yıllık periyodik bakımların yapılmamış olmasından kaynaklanıyor. 2017 yılında ruhsatlandırılan kişilerin gerekli yıllık kontrollerin gerçekleştirilmediği belirtildi. Tesisin Bakım Geçmişi : […]

Genel
13 Nisan 2024
Çıtır Çıtır Patates Kızartması Yapmanın Sırrı Bulundu! Yağın İçine Birkaç Damla Eklemek Yetiyor

Patates kızartması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek çıtır çıtır kızartmaları yapmanızı sağlayabilir. İşte patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler… Patates kızartması ne yapsanız istediğiniz gibi olmuyorsa size harika püf noktaları hazırladık. Bunları deneyerek artık çıtır çıtır ve daha lezzetli patates kızartmaları yapabilirsiniz. Kızartma yağının içine birkaç damla eklemek yetiyor. İşte Çıtır çıtır patates kızartması […]