SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal’da kaçak yapılan bu binada spor kulübü – kütüphane – lokal – faaliyet gösteriyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesi tarafından yaklaşık 40 yıl önce, Spor Kulübü’ne tahsis ettiği arsaya, Kulüp yetkilileri temelsiz projesiz “papuçlar” üzerine önce iki kat, bir kaç yıl sonra da iki kat daha kaçak yapılaşma yaparak binayı dört kata çıkardı.

“Karot” almasına neden izin verilmedi?

En küçük bir depremde yıkılma tehlikesi bulunduğu belirtilen bina için, mahalle sakinlerinin belediyeden inceleme yapılması talebinde bulunduğu, iddiaya göre Kulüp yöneticilerinin “karot” almaya gelen belediye görevlilerinin “karot” almasına izin vermediği, Kartal Belediyesi’nin de bu duruma göz yumduğu iddia edildi.

Belediye Bilgi Veremiyor! Neyi Saklıyor!

Bu arada, konuyla ilgili görüştüğümüz ve binanın durumu hakkında bilgi istediğimiz Kartal Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Bayram Ali Baştan, ‘konuyu inceleyip bilgi vereceğini söylemesine ve aradan günler geçmesine rağmen, haber yayına girdiği bu saate kadar henüz dönüş yapmadı ve bilgi de vermedi.

-Öte yandan binanın riskli olup olmadığı konusuyla ilgili telefonla görüştüğümüz Çavuşoğlu Spor Kulübü Başkanı Nasır Süleymanoğlu, telefonla bilgi vermek istemediğini ve bizim kulübe gitmemiz gerektiğini, o binada spor faaliyetler, eğitim ve sosyal etkinlikler adına neler yapıldığının yerinde görülmesi gerektiğini söyledi.  

Mahalle Sakinleri Tedirgin

Mahalle sakinleri ise binayla ilgili şunları söyledi “binanın bodrum katında bir işletme var ne ürettiğini tam bilmiyoruz, ama  pandemi döneminde maske gibi şeyler üretiyordu galiba. Birinci katın bir tarafında  spor kulübü yönetim odası, diğer ucunda Kütüphane bulunuyor. Üçüncü katta düğün salonu, dördüncü katta ise kıraathane bulunduğu söyleniyor. Bu bina eski ve depreme dayanıksız, tehlike arz ediyor buna bir çözüm bulunması gerekiyor”

Muhtar Arif Koç “Bu Bina Sağlıklı Bir Yapı Değil”

Görüştüğümüz Mahallenin Muhtarı Arif Koç “Bu bina çok eski bir bina, arsa belediyenin malı. Kartal’ın ilk Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü döneminde Çavuşoğlu Spor Kulübüne tahsis edilmiş. Bu bina ilk yapıldığında iki katlı idi, sonra Belediye Başkanı Mehmet Sekmen zamanında 1994’ lü yıllarda iki kat daha yapıldı. Benim öğrendiğim kadarıyla, sağlıklı değil. Zelzele kirişleri yok, bağlantıları  yok diye biliyorum. Burada gerekli kontroller yapılıp karot alındığında belli olur. Ama duyduğum kadarıyla belediye karot almak istemiş ancak kulüp yöneticileri buna izin vermemiş. Yarın öbür gün burası yıkıldığında bu sorumluluğu kim alacak bilmiyorum” dedi.

Kaçak İki Katı Mehmet Sekmen Yaptırdı

Kartal’da 1975-1990’lı yılları arası Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Ali Büklü Çavuşoğlu Mahallesi’nde belediyeye ait  arsayı ‘Çavuşoğlu Spor Kulübü’ne tahsis etti. Kulüp yönetimi arsaya temel atmadan “papuç”lar üzerine dikilen kolanlarla iki kat daire yaptı.

Daha sonra 1995-1996’lı yıllarda Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Sekmen (şimdi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı) beton ve demir malzemesini temin ederek, kaçak iki kat daha yapılmasını sağladığı belirtildi.

Binanın mevcut durumunda, 1. Kat (yarı bodrum) tekstil benzeri bir işletme,  2. katta Çavuşoğlu Spor Kulüp Yönetim Yeri ve karşısında bir kütüphane bulunuyor. 3. Katta düğün salonu 4. Katta ise kıraathane bulunuyor ancak şu anda çalışmadığı söyleniyor.

Yeni Yeşilyurt Apartmanları vakaları yaşanmaması adına,

O riskli binada olası bir çökme tehlikesine karşı başka insanların ölmemesi adına SORUYORUZ..

-Binanın, projesi ve yapı ruhsatı var mı? Varsa ne zaman kim tarafından verilmiş açıklayın!

-Bina kaçak mı yapıldı? Katların kaçak yapılmasına kimler göz yumdu?

-Binanın temelinin ve kirişlerin olmadığı ‘papuç”lar üzerine yapıldığı doğru mu?

-Belediye binadan karot almak istedi mi?

-Karot alınmasına kim nasıl engel oldu? Engellemeye Belediye yetkilileri neden göz yumdu?

-Yeşilyurt Apartmanından ders çıkarılmadı mı? Olası bir depremde burada yaşanacak can kayıplarının sorumlusu kim olacak, hesabını kim verecek?

-Belediye’nin bu skandala kayıtsız kalma durumu ile ilgili Kaymakam ne yapacak?

Haber Merkezi

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]