Sondaj kulesi, toprak yüzeyinde delikler açan bir makinedir. Sondaj kuleleri, su kuyuları, doğal gaz çıkarma kuyuları veya petrol kuyuları açmak için kullanılan ekipmanları içeren çok büyük binalar olabilmektedir.
Birçok farklı türde sondaj kulesi vardır. Kullanılan sondaj makinası, sondaj sahası için gereken özel gereksinimlere bağlıdır. İşte birkaç farklı sondaj kulesi türü.
Kara Tabanlı Sondaj Makinesi
Bu tür sondaj makineleri keşif için en yaygın olanlardır. Günümüzde karada kullanılan sondaj makineleri geçmişte kullanılanlara kıyasla çok daha küçük ve verimlidir.
İnce Delik Sondaj Makinesi
İnce bir delik delme makinesi, geleneksel bir makineden çok daha küçüktür. Bazen geleneksel bir makinenin iki katından daha küçük olabilir. İnce delik delme makineleri genellikle geleneksel olana kıyasla daha az kaya deler ve daha küçük olduğu için daha az yer kaplar. Tüm ortamlar ince delikli sondaj makinelerinin kullanımına izin vermez.
Sarmal Boru Sondaj Makinesi
Normal delikler, sondaj dizisini oluşturmak için sert boru kullanılarak açılır. Bazen boru kullanmak yerine sarmal boru kullanılır. Bunu yapmanın, ekipman ayak izinin en aza indirilmesi ve daha az sondaj atığı gibi birçok faydası vardır. Bu, çevreye duyarlı alanlar için harika bir seçenektir. Bu en iyi şekilde kuyulara yeniden girmek için kullanılır.
Kriko Sondaj Makinaları
Bunlar sığ sularda (üç yüz fitten daha az derinlikte) kullanılır. Kriko teçhizat, alçaltılabilen veya yükseltilebilen ayaklarla desteklenen bir sondaj yapısına sahip yüzer bir dubadır. Kriko genellikle bulunduğu yere çekilir. Bu makineler çok güçlüdür çünkü güçlü dalgalar ve okyanus fırtınaları boyunca dayanabilirler. Bir fırtına çıktığında taşınmaları kolay olduğu ve en kötü koşullarda bile çok güçlü ve dayanıklı oldukları için uygun maliyetli olarak kabul edilirler.
Yarı Dalgıç Makineler
Bu tür bir sondaj makinesi üç yüz fitten daha derin sularda sondaj yapmak içindir. Yarı Dalgıç sondaj kulesi, onu tutmak için yüzen bir platforma dayanır.
Yarı dalgıç kulelerin bu tasarımının avantajları vardır. Yarı dalgıç makineler, derin sular da dahil olmak üzere çok çeşitli su derinliklerinde çalışabilir. Yarı dalgıç kuleler okyanus dibine tel kablolar veya güçlü zincirler kullanılarak bağlanabilir veya sondaj sırasında çapa olmadan sabit kalmak için dinamik konumlandırma da kullanabilir.
Sondaj Gemisi
Okyanusun derinliklerinde keşif yapmak için sondaj gemisine ihtiyaç vardır. Bu gemi on bin fit kadar derin sularda delik açmak üzere tasarlanmıştır. Bu sondaj gemileri yüzer ve okyanus tabanına bağlı olabilirler ya da bir demirleme sistemi kullanabilirler. Sondaj sırasında çapa olmadan aynı yerde kalmak için dinamik konumlandırma da kullanabilirler.
Siz de ihtiyacınıza en uygun olan sondaj makinelerine Machineryline ile bulabilir ve satın alabilirsiniz. Machineryline ayrıca size satıcı ve alıcılarla doğrudan iletişim seçeneği de sunar. Böylece araçlarla ilgili tüm sorularınızı doğrudan satıcılara yönlendirebilir, merak ettiğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.
Detaylı bilgi için Machineryline Türkiye sitesine göz atmayı unutmayın!
İlgili Haberler
Yayman, “Google’ın algoritma kararları, medya kuruluşlarını zor durumda bırakıyor
Bora Robotics 8859 Takımı, San Francisco’da Türkiye’yi Temsil Edecek!
Sirkeci Garında İstanbul Aile Festivali Başlıyor
İBB’nin TECH ISTANBUL Dijital Dönüşümün Zirvesinde
AYİDER Başkanı Hakan Şişik, “Konut satışlarının hızlanması faizlerin düşmesine bağlı
ConiaSoft’tan Erzurum’a DATA Merkezi Üssü