SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Çevre Dostu Mobil Sıfır Atık Getirme Merkezleri Kartal’da mahallelere yerleştirildi

Yayınlanma:
ABONE OL

Doğada yok olma süreleri oldukça uzun olan ve ciddi anlamda çevre kirliliğine neden olan atıkların, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında geri dönüşüme, ülke ekonomisine ve doğaya kazandırılması amacıyla Kartal’da 8 mahalleye 7’li mobil sıfır atık getirme merkezi yerleştirildi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, proje kapsamında yer alan noktalardan biri olan Kartal Uğur Mumcu Mahallesi 7’li mobil sıfır atık getirme merkezini ziyaret ederek Komşu İletişim Merkezi’nin mahalledeki sitelerde yaptığı bilgilendirme çalışması ile ilgili bilgi aldı.

Kartal’da kullanım dışı kalan atıkların ham madde olarak geri dönüşüme dâhil olmasını ve atık oluşumunu en aza indirmeyi hedefleyen Kartal Belediyesi, “Atık Yönetimi” çalışmalarına yenilikçi yaklaşımlar kazandırmaya devam ediyor.

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı biriktirilmesini ve ayrı toplanmasını sağlayan 7 bölmeden oluşan mobil sıfır atık getirme merkezi, Kartal’ın 8 mahallesine yerleştirildi.

‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde hayata geçirilen projede; kâğıt-karton, cam, metal, plastik atıklar, atık yağ, elektrikli ve elektronik atıklar ile atık pil olarak toplam 7 bölmeden oluşan mobil sıfır atık getirme merkezi ile atıklar, kaynağında ayrıştırılmış oluyor.

“Atıkların Dönüşüm Hikâyesinde Katma Değer Yaratmaya Devam Edeceğiz”

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde Şeyh Şamil Caddesi üzerine yerleştirilen 7’li mobil sıfır atık getirme merkezini ziyaret eden ve çevre esnafı ile bir araya gelen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, atıkların kaynağında ayrılarak geri dönüştürme oranının arttığını kaydetti ve bölge halkının bu konuda bilgilendirilmesi konusunda esnaftan destek istedi.

Okullarda bilgilendirme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Yüksel, Komşu İletişim Merkezi’nin de siteleri ziyaret ederek geri dönüştürülebilir atıkların 7’li mobil sıfır atık getirme merkezine atılması konusunda bilgilendirme yaptığını ifade etti.

Atıkların dönüştürülmesi ve usulüne uygun bertaraf edilmesi amacıyla Kartal Belediyesi olarak ilçe genelinde “Sıfır Atık” seferberliği başlattıklarını da vurgulayan Başkan Gökhan Yüksel, “ Evsel atıkların yeniden geri dönüşüme kazandırılması amacıyla mahalle bazında yürüttüğümüz ‘Atık seferberliği’ çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmamızda biraz daha hızlanmaya karar verdik.

7’li atık toplama sistemini 20 mahallemizin tamamında ve mahallenin bir kaç noktasında hayata geçireceğiz. Şu anda Uğur Mumcu Mahallesi’nde pilot uygulamaya başladık. Buradan aldığımız verime göre de 20 mahalledeki çalışmalarımızı hızlandıracağız. Uğur Mumcu mahallemizdeki avantajımız sitelerimizin olması. Burada yüzün üzerinde site var. Bu sitelerde bilgilendirme çalışmalarımız hız kazandı ve arkadaşlarımız site yönetimleri ile görüşüyorlar.  Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve bu sayede geri dönüşümün daha verimli hale gelmesi için bu merkezler oldukça önemli. Kartal’da birçok siteye ücretsiz olarak ‘Sıfır Atık’ danışmanlık hizmeti veriyoruz. İlçemizdeki okulların atık toplama konteynerlerini yeniliyor, düzenlediğimiz yarışmalarla ‘sıfır atık bilincini oluşturmaya çalışıyor ve bu konuda komşularımızı teşvik ediyoruz. Son çalışmamızla 8 mahallemize 7’li mobil sıfır atık getirme merkezi yerleştirdik. Atıkların dönüştürülmesi ve usulüne uygun bertaraf edilmesi kapsamındaki çalışma ve projelerimiz ile çevre kirliliğini önemli ölçüde önlemeye ve atıkların dönüşüm hikâyesinde katma değer yaratmaya devam edeceğiz.” dedi.

Şimdilik; Uğur Mumcu Mahallesi Şeyh Şamil Caddesi, Yakacık Çarşı Mahallesi Kültür Merkezi, Hürriyet Mahallesi Kültür Merkezi civarı, Soğanlık Orta Mahalle Yalnız Selvi Caddesi, Atalar Mahallesi Zeytinlik Parkı, Petrol İş Mahallesi Kadın Danışma Merkezi, Topselvi Mahallesi İbrahim Doğan Parkı ve Yalı Mahallesi Demokrasi Caddesi’ne yerleştirilen 7’li mobil sıfır atık getirme merkezlerinin Kartal’ın diğer mahallelerine de konumlandırılması planlanıyor.

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]

Genel
17 Mart 2024
İstanbul’da Trajik Kaza: Kuryenin Ailesi Adalet Peşinde

İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden motokuriyenin Ailesi Adalet istiyor. İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen ve bir motokuryenin hayatını kaybettiği kaza sonrası aile adalet arayışına girdi. Otomobil sürücüsünün serbest bırakılmasına tepki gösteren aile, adalet çağrısında bulundu. KAZA ANI VE SONRASINDA YAŞANANLAR Beşiktaş’ta, motokurye Anıl Abdullah Gül’ün (27) yaşamını yitirdiği kaza, Çırağan Caddesi’nde 9 Mart […]