SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KARTAL ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE COŞKU VARDI 

Yayınlanma:
ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü Kartal’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı. Şiir şampiyonu Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Simge ORTAKCI,  sahnedeki sempatik tavırları ve küçük boyu ile tüm seyircilerin ilgi odağı oldu

Bir hafta süren kutlama programında: Atatürk büstüne çelenk sunma, emekli öğretmenleri evlerinde, hasta öğretmenleri hastanede, aramızdan ayrılan öğretmenleri kabirleri başında ziyaret, resim-şiir ve kompozisyon yarışması, masa tenisi ve voleybol turnuvası ve yemek ikramı gibi etkinlikler yer aldı. Sınıflarda başlayan kutlamalar; sınıftan okula, okullardan salonlara taştı. 

Kartal Kaymakamlığı adına Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Saliha Türksoy başkanlığında Kartal Anadolu Lisesince Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Gününü deneyimli ve başarılı öğretmen Fatıma YILMAZ sundu. 

Programa: Kartal Kaymakamı Abdullah DEMİR, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem UÇAR, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun TÜYSÜZ, Kartal Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Mahmut Serkan SAĞBİLİ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Saliha Türksoy ve Mehmet Tortop, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Program; Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Atatürk,  şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal öğretmenler adına yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda; günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun TÜYSÜZ yaptı. Müdür Tüysüz yaptığı konuşmada; tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayıp, sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diledi. 

Göreve yeni başlayan 98 öğretmenin yemin töreni duygusal anlara sahne oldu. Heyecan, gurur ve zaferi içi içe yaşayan öğretmenler; Türk Bayrağı üzerine el basıp, öğrencileri kendi çocukları bilip vatanın her noktasında çalışarak, ülkeye katkı sunacaklarının yeminini ettiler.  

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emekli Şube Müdürü Mustafa KARA emekli öğretmenler adına kısa bir konuşma yaptı. 46 yıllık meslek hayatından kesitler sunan Müdür Kara; öğretmenlik mesleğinin kutsiyetinden ve güzelliklerinden bahsedip, “Dünyaya yeniden gelsem yine öğretmen olurum.” Dedi. 

Tek tek İsim okunarak sahneye çıkan emekli öğretmenler, şeref belgelerini protokol üyelerinin elinden alırken, geride kalan 30 – 35 yılı göz önüne getirip, büyük bir iş başarmış olmanın, haklı gururlu ile objektiflere poz verdiler. 

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen; resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir şampiyonu Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Simge ORTAKCI,  sahnedeki sempatik tavırları ve küçük boyu ile tüm seyircilerin ilgi odağı oldu. Seyirciler şiir birincisi küçük Simgeyi dakikalarca ayakta alkışlandı. 

İki genç arasındaki sevgiyi, vatan sevgisini ve Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmen Atatürk sevgisini anlatan müzik performansı seyircilerden tam not aldı. Gözyaşlarına hakim olamayan öğretmenler, Öğretmenlik mesleğinin; sevgi, sabır ve fedakârlık olduğunu bir kere daha vurguladılar. 

Kartal Anadolu Lisesi öğretmenleri Aysel TEMİZER, Meltem SALT ve Özlem ÇIKIŞ hazırladığı, 60 öğrencinin koroda, 8 öğrencinin orkestrada, 5 öğrencinin de anlatıcı olarak görev aldığı; 24 Kasım Öğretmenler günü; günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.  

Programa katılanlar resim öğretmeni Berna ASLAN rehberliğinde İlke KELEŞ’in hazırladığı bireysel resim sergisini büyük bir ilgi ve beğeni ile gezdiler.  

Mustafa Telli 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]