SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

KARTAL ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE COŞKU VARDI 

Yayınlanma:
ABONE OL

24 Kasım Öğretmenler Günü Kartal’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı. Şiir şampiyonu Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Simge ORTAKCI,  sahnedeki sempatik tavırları ve küçük boyu ile tüm seyircilerin ilgi odağı oldu

Bir hafta süren kutlama programında: Atatürk büstüne çelenk sunma, emekli öğretmenleri evlerinde, hasta öğretmenleri hastanede, aramızdan ayrılan öğretmenleri kabirleri başında ziyaret, resim-şiir ve kompozisyon yarışması, masa tenisi ve voleybol turnuvası ve yemek ikramı gibi etkinlikler yer aldı. Sınıflarda başlayan kutlamalar; sınıftan okula, okullardan salonlara taştı. 

Kartal Kaymakamlığı adına Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Saliha Türksoy başkanlığında Kartal Anadolu Lisesince Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Gününü deneyimli ve başarılı öğretmen Fatıma YILMAZ sundu. 

Programa: Kartal Kaymakamı Abdullah DEMİR, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Adem UÇAR, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun TÜYSÜZ, Kartal Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Mahmut Serkan SAĞBİLİ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Saliha Türksoy ve Mehmet Tortop, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

Program; Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Atatürk,  şehit öğretmenlerimiz ve ebediyete intikal öğretmenler adına yapılan saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda; günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Harun TÜYSÜZ yaptı. Müdür Tüysüz yaptığı konuşmada; tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayıp, sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diledi. 

Göreve yeni başlayan 98 öğretmenin yemin töreni duygusal anlara sahne oldu. Heyecan, gurur ve zaferi içi içe yaşayan öğretmenler; Türk Bayrağı üzerine el basıp, öğrencileri kendi çocukları bilip vatanın her noktasında çalışarak, ülkeye katkı sunacaklarının yeminini ettiler.  

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emekli Şube Müdürü Mustafa KARA emekli öğretmenler adına kısa bir konuşma yaptı. 46 yıllık meslek hayatından kesitler sunan Müdür Kara; öğretmenlik mesleğinin kutsiyetinden ve güzelliklerinden bahsedip, “Dünyaya yeniden gelsem yine öğretmen olurum.” Dedi. 

Tek tek İsim okunarak sahneye çıkan emekli öğretmenler, şeref belgelerini protokol üyelerinin elinden alırken, geride kalan 30 – 35 yılı göz önüne getirip, büyük bir iş başarmış olmanın, haklı gururlu ile objektiflere poz verdiler. 

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen; resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir şampiyonu Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Simge ORTAKCI,  sahnedeki sempatik tavırları ve küçük boyu ile tüm seyircilerin ilgi odağı oldu. Seyirciler şiir birincisi küçük Simgeyi dakikalarca ayakta alkışlandı. 

İki genç arasındaki sevgiyi, vatan sevgisini ve Cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmen Atatürk sevgisini anlatan müzik performansı seyircilerden tam not aldı. Gözyaşlarına hakim olamayan öğretmenler, Öğretmenlik mesleğinin; sevgi, sabır ve fedakârlık olduğunu bir kere daha vurguladılar. 

Kartal Anadolu Lisesi öğretmenleri Aysel TEMİZER, Meltem SALT ve Özlem ÇIKIŞ hazırladığı, 60 öğrencinin koroda, 8 öğrencinin orkestrada, 5 öğrencinin de anlatıcı olarak görev aldığı; 24 Kasım Öğretmenler günü; günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğraflarının çekimi ile sona erdi.  

Programa katılanlar resim öğretmeni Berna ASLAN rehberliğinde İlke KELEŞ’in hazırladığı bireysel resim sergisini büyük bir ilgi ve beğeni ile gezdiler.  

Mustafa Telli 

author avatar
Mustafa Telli

İlgili Haberler

Genel
18 Mart 2024
Migros indirimleri SIRA SIRA dizdi! 9 GÜN SÜRECEK dev kampanya

Migros’tan 9 gün sürecek dev indirim kampanyası geldi. Her şey yüzde 40 indirimde… Migros, müşterilerinin Ramazan ayını daha ekonomik geçirebilmesi için bir dizi indirim kampanyası başlattı. Haftalık indirimlerin yanı sıra, mart ayı sonuna kadar sürecek olan özel indirimlerle dikkat çeken Migros, pek çok üründe yüzde 40’a varan indirimler sunuyor. İşte 27 Mart’a kadar devam edecek […]

Genel
17 Mart 2024
30’lu Yumurta ve 5 Litre Ayçiçek Yağı Fiyatları Düştü! Çılgın İndirim Kaçmaz

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Migros’ta 30’lu yumurta ve 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına indirim geldi. Migros’un sadece 2 gün sürecek bu kampanyası kaçmaz. Migros Market kampanyaları ile tüketicilerin dikkatini çekmeye hesaplı fiyatları ile de Uğrak yeri olmaya devam ediyor. Ramazan ayının başından bu yana peş peşe indirim kampanyaları ile gündeme gelen ünlü marketler zincirinde […]

Eğitim
17 Mart 2024
18 Mart yarın okul var mı? Yarın okullar tatil mi 18 Mart 2024

18 Mart 2024 yarın okul var mı? Okullar yarın tatil edildi mi? Son dakika valilikten tatil açıklaması geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün, milli duyguların yüksek olduğu anlamlı bir gün olarak, özellikle Çanakkale’de farklı bir öneme sahip. 18 […]

Genel
17 Mart 2024
Emeklilik Yolunda Büyük Fırsat: Primsiz Emeklilik İmkanı

Türkiye’de erken emeklilik hayali Kuran Milyonlarca kişi var. Bazı özel durumu olanlar için SGK tarafından primsiz emeklilik fırsatı sunuluyor. Peki kimler primsiz emekli olabilir? Erken emeklilik, SSK ve bağ-kur fark etmez çalışma hayatının içinde olan her birey için çok önemli. Daha erken yaşta emekli olmak isteyen vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen koşulları ve yeni […]