SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartallı öğrenciler, İngilizce ve staj çalışmalarını Çekya / Prag, Romanya / Bükreş’te yaptılar   

Yayınlanma:
ABONE OL

İstanbul / Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Okul Müdürü Cengiz ATASOY liderliğinde; Makine Teknolojisi öğretmeni Fatoş KOÇANALI, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Çiğdem TUFAN TUĞCU, Fevzi İŞÇİOĞLU ve İngilizce öğretmeni Sema ÇAKMAK’ın özverili çalışmalarıyla “ROBOT TASARIM VE PROGRAMLAMADA ESNEK, GEÇİRGEN, YATAY HAREKETLİLİK” adlı ERASMUS+ projesini tamamladı.

Erasmus+ Programı AB’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programıdır. Yurt dışında eğitim, öğretim, staj, profesyonel gelişim, yaygın öğrenme temelli gençlik aktiviteleri ile kurumlar arasındaki işbirliklerini desteklemektedir.

Ulusal Ajans’ın katkılarıyla Erasmus+ proje kapsamında; öğrenciler hiç bir masraf yapmadan, İngilizce ve staj konusunda mesleki eğitimler alarak Çekya / Prag ve Romanya / Bükreş’te “ROBOT TASARIM VE PROGRAMLAMADA ESNEK, GEÇİRGEN, YATAY HAREKETLİLİK” proje konusunda üç haftalık stajlarını başarıyla tamamladılar.

Makine Teknolojisi Alanından 5 öğrenci 22 Mayıs 11 – Haziran 2022 tarihlerinde Çekya / Prag’da, Bilişim Teknolojileri Alanından 5 öğrenci 15 Ekim – 04 Kasım 2022 tarihlerinde Romanya / Bükreş’te staj yaparak; Avrupa’daki tanınırlığı ve doğrulaması yapılabilen Katılımcı Sertifikası, Europass Hareketlilik Belgesi ve Europass CV alarak iş yaşantılarında daha donanımlı olmalarına katkı sağlayacak belgelerini aldılar.

Öğrenciler ve refakatçi öğretmenler; AB kültürü ve staj yapılan ülkeler hakkında bilgilendiler. Yeni yerler gördüler, farklı yemek kültürlerini deneyimlediler.

İstanbul / Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, daha fazla öğrencinin ERASMUS+ projelerine dâhil olarak yurt dışı staj hareketliliğine katılımını istemekte ve desteklemektedir.

ERASMUS+ FARK YARATIR düşüncesinden hareketle hedefleri; okulun, iş piyasası ve sosyal çevrede bilinirliğinin artmasına katkı sağlamak böylelikle; öğrencilerinin ders başarılarının artması, okula olan aidiyet duygularının güçlenmesi ve beş yıl içerisinde tercih edilen başarılı okullar içinde yer almasıdır.

Aynı zamanda; iş istihdamlarına pozitif katkı sağlamayı, okulunun alan ve dallarıyla ilgili sektördeki firmalarla işbirlikleriyle daha fazla öğrencinin meslekleriyle iş bulmalarına katkı sağlamayı hedeflemektedirler.

İlgili Haberler

Genel
25 Temmuz 2024
Tüm Türkiye’ye 26 Temmuz Cuma Uyarısı! Yarın 06.30’da Başlayacak: Herkes Teyakkuza Geçsin

Türkiye’ye 26 Temmuz Cuma uyarısı yapıldı. Yarından itibaren başlıyor ve 24 saat boyunca sürecek. Herkes teyakkuza geçsin uyarısı geldi. Türkiye’de günlerdir devam eden kavurucu sıcaklar sonrasında hava sıcaklığı biraz da olsa düştü ve mevsim normalleri civarında seyrediyor. Ancak bazı illerimizde hala yüksek sıcaklıklar etkili olmaya devam ediyor. Son dakika haberine göre yarın birçok elimizde kuvvetli […]

Genel
25 Temmuz 2024
Ankara, Bolu Karabük ve Çankırı DİKKAT! Bu Akşam Saatlerinde Geliyor

Ankara Bolu Karabük Çankırı için son dakika uyarısı geldi. Bugün akşam saatlerinde bu illerde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bolu Karabük ve Çankırı için son dakika uyarısı yayınladı. Meteorolojiden yapılan uyarıda bugün akşam saatlerinde bu illerimizde kuvvetli sağanak yağış beklendiği bildirildi. Vatandaşların sağanak yağış sırasında oluşabilecek […]

Genel
25 Temmuz 2024
Dilan Polat yine tahliye olamadı

Dilan Polat’ın avukatları tarafından yapılan tutukluluğa itiraz mahkeme tarafından reddedildi. Dilan Polat’ın tutukluluk hali devam edecek. Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu Sanığın avukatları, Masak raporunu gerekçe göstererek tutukluluğa itiraz etmişti. 19 Temmuz’da Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunan avukatların Talebini de değerlendiren mahkeme tahliye talebini reddetti. Dilan Polat’ın […]

Genel
25 Temmuz 2024
Karar çıktı: Eylem Tok Türkiye’ye iade edilecek

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı aracı ile çarptığı Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan oğlu T.C.’yi yurt dışına kaçıran anne Eylem Tok hakkında karar çıktı. İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı lüks araçla Oğuz Murat Aci’nin çarpan ve ölümüne sebep olan oğlu T.C.’yi yurt dışına kaçıran Eylem Tok’un ABD’de görülen duruşmasında karar çıktı. Son dakika haberine göre eylem Tok’un Türkiye’ye […]