SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

E-Arşiv Nedir?

Yayınlanma:
ABONE OL
E-Arşiv Nedir?

E-Arşiv  , Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği kurallara uygun olarak faturaların dijital ortamda bulunmasıdır. Faturalar; elektronik ortama taşınır, saklanır, muhafaza edilir ve raporlanır.Sistem, gönderici ve alıcı arasındaki güvenliğin sağlanması açısından özel olarak düzenlenmiştir. Kullanılması için mükellef, e-fatura kullanmak zorundadır.

E-Arşiv fatura düzenleme sınırı, bir gün içinde firmanın 2000 TL üzeri cirosu olması halinde zorunludur. Vergi mükellefi olmayan kişiye, 5000 TL üzerinde fatura kesmeniz gerekirse, bu sistemi kullanma zorunluluğu vardır.

E-Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

Mükellefler, e-arşiv faturalarını kesmek için online işlemler yapmalıdır. E-Arşiv portal ile faturalarınızı GİB sisteminden kesebilirsiniz. Bunun için öncelikle e-arşiv fatura giriş işlemini tamamlamanız gerekir. Karşınıza çıkan bilgileri doldurup faturanızı oluşturmanız mümkündür. Sonrasında faturayı sistem üzerinden onaylamanız gereklidir. Böylelikle, fatura kesme işlemi tamamlanır.

E-Arşiv fatura nasıl kesilir?” sorusunun bir diğer cevabı ise entegratörlerle çalışmasıdır. Birçok işletme, bu faturalar için entegratörlerin sistemini kullanır. Bu yöntem sayesinde herhangi bir uygulama geliştirmenize gerek yoktur. İşletmeler, entegratörün hazırladığı paketleri kullanarak fatura kesebilir. Siz de e-arşiv faturakesme ve diğer tüm işlemleriniz için “Soluto” firmasını tercih edebilirsiniz.

E-Arşiv Fatura Nasıl İptal Edilir?

E-Arşiv- portal, e-arşiv sistemi ile yanlışlıkla yapılan hataların düzeltilmesi kolaydır. Bazı durumlarda sizin de faturayı iptal etmeniz gerekebilir. E-Arşiv fatura iptali için aşağıdaki aşamaları uygulayabilirsiniz:

  • E-Arşiv portalından düzenlenen belgeler sekmesini açın.
  • Belge tarihini seçerek sorgulayın.
  • İptal edilmesi gereken faturaları seçin.
  • Neden iptal edileceğine dair gerekçeyi yazın.
  • İptal seçeneğine tıklayın.
  • Karşınıza iptal talebinin oluşturulduğuna dair bir bilgi çıkar.

İptal işlemleri tamamlandığında her iki taraf da faturayı görmez. İptal ettiğiniz faturaları, GİB’e düzenli olarak bildirmeniz gerekir. Ayrıca faturalar için e-arşiv fatura iptal süresi konusunda dikkatli olmalısınız.

E-Arşiv Fatura Kaç Gün İçinde İptal Edilir?

Faturaların iptal edilme süresi, resmiyet kazandıktan 7 gün sonrası olarak belirlenmiştir. “E-Arşiv fatura iptal süresi geçerse ne olur?” sorusu, bu konuyla ilgili sıkça araştırılır. Fatura kesiminden itibaren bir hafta geçtikten sonra faturaların iptal işlemi gerçekleştirilememektedir. Bu durumda farklı düzenlemeler yapılması önerilir. Sorunu çözmek için satıcı olarak alıcıya iade faturası kesebilirsiniz.

E-Arşiv Görüntüleme Nasıl Yapılır?

E-Arşiv fatura görüntüleme nasıl yapılır?” sorusunun cevabı için öncelikle GİB portala girmelisiniz. “Adıma Düzenlenen Belgeler” sekmesine giriş yaptığınızda, filtreleyerek “e-arşiv fatura görüntüleme” işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha yeni kullanmaya başladığınız sistem için e-arşiv örneği ile alakalı kısa bir araştırma yapmanız mümkündür.

E-Arşiv Kullanmanın Avantajları

Bir şirketiniz varsa ve e-arşiv kullanma zorunluluğunuz bulunuyorsa, e-arşiv oldukça avantajlı bir sistemdir. Sistem sayesinde manuel olarak yapılan hataların önüne geçmeniz mümkündür. Hata yapsanız bile geri dönüşü oldukça kolaydır. Kağıtları saklama, toplama gibi bir derdiniz de kalmaz. Her ihtiyacınız olduğunda vakit kaybetmeden faturalarınıza ulaşabilirsiniz.

Soluto, e-arşiv için size ihtiyacınız olan çözümleri sunan bir firmadır. Fatura işlemleriniz için Soluto ile çalışmaya başlayarak fatura kesim işlemlerinizi konforlu hale getirebilirsiniz. Kestiğiniz faturalar GİB portalın yanında “Soluto” sisteminde saklanır. İhtiyacınız olduğu her an faturalarınızı görebilirsiniz. İptal işlemi gerektiğinde sistem üzerinden 7 gün içinde talep oluşturmanız mümkündür. Kaliteli çalışmalarıyla bilinen Soluto, güvenilir hizmetler vermektedir.   

Ayrıca sayfamızı daha detaylı inceleyebilmek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz;

İlgili Haberler

Basında Kartal
18 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri mahallelerde

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler Uğur Mumcu ve Soğanlık Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliklerle başladı. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Gölge Oyunu, Orta Oyunu, yarışma ve semazen gösterisi gerçekleştirilen etkinliklere özellikle çocuklar büyük ilgi gösterdi. Patlamış mısır ve pamuk şeker ikramının da yer aldığı etkinliklere küçükler kadar büyükler de […]

Etkinlikler
14 Mart 2024
AHMET ŞAFAK İMZA GÜNÜNDE OKURLARIYLA BULUŞTU

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla buluştu. Turkuaz İsem Akademi tarafından düzenlenen etkinlikte Ahmet Şafak, imza gününe yoğun ilgi gösteren sevenleriyle bol bol sohbet etti. Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak, son iki romanı Araf Oteli ve Mefkure için düzenlenen imza gününde okurlarıyla bir araya […]

Basında Kartal
10 Mart 2024
Kartal’da Toplu Açılış Törenine CHP Genel Başkanı Özgür Özel’de Katıldı

Kartal Belediyesi’nin en önemli yatırımlarından olan Mustafa Necati Kız Öğrenci Yurdu, Mustafa Necati Destek Eğitim Kursu ve Venüs Gezegen Kafe’nin açılışı, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı, “Bugün buraya hem bir borcu ödemek üzere, hem bir davete icabet etmek üzere, hem de bir teşekkür etmek üzere […]

Belediye
04 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Hürriyet Mahallesi Gezegen Kafe Sosyal Tesisi açıldı

Kartal Belediyesi, kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalar ve hayata geçirdiği projelerle ilçeye değer katmaya, Kartal’ı modern ve yaşanabilir bir geleceğe taşımaya devam ediyor. Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesisleşme atılımının adımları arasında yer alan Hürriyet Mahallesi Uranüs Gezegen Kafe’nin açılışı, düzenlenen törenle ve komşu buluşmasıyla gerçekleştirildi. Başkan Gökhan Yüksel, ilçedeki 11’inci sosyal tesisin açılışının yapılmasının […]